aardbeien invriezen

ik zou..........

invriezen

hoi een vraagje over aarbeien invriezen.mag je de aarbeien al wassen en het kroontje al afdoen voor je ze invriest?wat is de beste manier om het te doen.en nu ik toch aan het vragen ben,heeft iemand ervaring met zelf aardbeieiconfituur te maken?en gebruik je dan ook pectine?bedankt al groetjes

7 Reacties

vera.n.f.
vera.n.f.
27 mei 2010 om 19:00
ik gebruik geleisuiker van candico 500 gr voor 1500 gr aardbeien of ander fruit; het recept staat trouwens op de verpakking. daarna in glazen potjes met schroefdeksel laten afkoelen en je kan lang genieten van lekkere confituur die tenminste naar fruit proeft in plaats van suiker
ciseem1
ciseem1
27 mei 2010 om 18:41
ja gewoon het groen eraf doen en invriezen!
patje57
patje57
27 mei 2010 om 15:46
ik doe hetzelfde :kroontjes eraf en dan invriezen
oliviaw
oliviaw
27 mei 2010 om 15:30
ja hoor, je mag ze wassen, steeltje eraf en in stukken en in een plastic zakje of plastieken potje in vriezen. Zo doet mijn schoonmoeder het . Ze heeft dit weekend nog aardbeienconfituur gemaakt van ingevroren aardbeien... zij doet 1 kg fruit op 1 kg geleisuiker en wat citroensap...
zozima
zozima
27 mei 2010 om 15:25
De aardbeien wassen en afdrogen met een handdoek in stukjes snijden en in potjes doen. Als je ze gebruikt laten ondooien mixen en je hebt een heerlijke aardeiencouli die bij ijsjes - pannacotta en andere dessert past
liefkind
liefkind
27 mei 2010 om 13:05
ik maak mijn confituur met suiker van dr oetker gelfix 2:1 dwz 1 kg fruit met 1 pakje van een halve kio suiker, 3à4 minuten laten koken en klaar, dan in glazen potjes met metalen deksel , potje omdraaien en zo laten afkoelen,mmmmmmmmmmm
gerarda
gerarda
27 mei 2010 om 11:46
Wij hebben veel aardbeiplanten in onze tuin. Er wordt altijd een groot deel opgegeten en de rest vries ik in om er later confituur of milkshakes mee te maken. Ik was de aardbeien, ontdoe ze van hun kroontje en laat de aardbeien dan naast elkaar op een handdoek drogen. Eens droog, dan mix ik de aarbeien en giet dat mengsel in lege boterpotten van een halve kg. Wil ik confituur maken, dan laat ik zo twee blokken van een halve kg ontdooien, voeg er 1kg minuutsuiker aan toe en maak er confituur mee. In minuutsuiker zit al pectine en 't voordeel van minuutsuiker tov gebruik van gewone suiker is dat met minuutsuiker de confituur veel minder lang moet koken. Je kan natuurlijk ook met pectinezakjes werken maar ik verkies de minuutsuiker (en als je 't uitrekent komt het eigenlijk niet duurder uit of als je met gewone suiker en pectine werkt)

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen