Artikel

Alleen op reis

Alleen op reis

In je eentje de wereld ontdekken, is een unieke ervaring. Laat je dus zeker niet afschrikken.

Een vrouw die alleen reist, trekt heel wat aandacht. Daar moet je natuurlijk tegen bestand zijn. Maar als je stevig in je schoenen staat, betekent ‘alleen reizen’ meestal ‘alleen maar plezier’.

Sociaal beestje

Als je alleen reist, leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Sommige soloreizigers zweren bij de truc met het boek: ga op een drukke plaats zitten met een boek en binnen de kortste keren zit je gezellig te keuvelen met een nieuwe vriendin.

Lastige vliegen

Waar je ook gaat, je zal altijd geïnteresseerde blikken krijgen van mannen. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Beginnen ze je echt te benaderen en worden ze al te opdringerig, trek dan een duidelijke grens. Maar besef dat het zelden overgaat tot handtastelijkheden.

Gewoon gaan!

Laat doemverhalen je niet ontmoedigen. Alleen reizen is een fantastische ervaring en de meeste vrouwen die op solotrip gingen, komen herbronnen en vol energie terug thuis. “Op het vliegtuig sloeg de angst me om het hart en vroeg ik me af waar ik aan begonnen was. De eerste dagen was het wat wennen maar al snel leerde ik de plaatselijke bevolking kennen. Normaal gezien stap ik nooit af op mensen maar ik ben ook niet graag alleen, dus ik had niet zoveel keuze. En het bleek de moeite, zo heeft een heel leuk Italiaans koppel me mee op stap genomen, ’s avonds hebben ze zelfs voor me gekookt en deze zomer komen zij bij mij op bezoek. Zo zie je maar!” getuigt Laura (37) uit Leuven, “Je moet er gewoon voor gaan!”

Ben jij al eens alleen op reis geweest?

39 Reacties

Lokymax
Lokymax
16 mei 2010 om 20:12
Gelukkig heb ik nog bij Club Med gewerkt, want daar is het helemaal niet eng om alleen toe te komen. Je leert direkt andere mensen kennen en hebt dus zeker bij het eten babbel genoeg.
ingridvm
ingridvm
3 september 2009 om 19:23
Vroeger verschillende huttentochten meegedaan, was in groep en heel erg leuk Je vertrekt als een groep vreemden en komt meestal terug als een hechte groep Zo'n 15 jaar geleden ben ik een maand naar FLorida geweest, deels alleen De reis heen en terug heb ik alleen gedaan (maar had onmiddelijk de nodige babbels op het vliegtuig) De laatste week alleen rondgetoerd met mobilehome en die week dan ook veel contacten gehad met anderen Na het beeindigen van mijn relatie, 3 jaar geleden, naar Toscane geweest, met de wagen zodat ik veel kon rondtrekken Wel hotel op voorhand vastgelegd, wat we vroeger nooit deden Het 's avonds alleen gaan eten vond ik het minst leuke, voor de rest alles enorm meegevallen, je bezoekt en doet tenslotte wat je zelf 't liefste doet Voor de lange rit had ik ook wel schrik, heb het wel in 2 dagen gedaan en viel al bij al ook mee DIt jaar ga ik in oktober nog een weekje op mijn eentje naar Berlijn, ik kijk er alvast naar uit
Carine8799
Carine8799
12 augustus 2009 om 22:01
ik ben sedert vorig jaar gescheiden. twee kinderen van 20 jaar die andere interesses hebben dan met hun ma op reis te gaan. Alleen op reis gaan schrikt me toch ook af. Heb overwogen om een single reis te boeken maar de vertrekken blijken bijna allemaa vanuit Schiphol te zijn. Groepsreizen kan je wel boeken maar vrees er voor om als "single" tussen andere "koppels" te zitten. Confrontatie met het alleen zijn, lijkt me nog harder
RR
RR
22 juli 2009 om 12:16
Neen, danku!
Petra5597
Petra5597
21 juli 2009 om 17:47
Ja,ik ben in m'n eentje naar Nepal geweest 5jaar geleden en heb mij daar een "souvenirke" meegebracht!Mijn allerliefste man waar ik al even lang getrouwd ben en een schat van een dochtertje heb!!Soms moet je risico's nemen in 't leven,je weet nooit wat er op je weg komt!!
vanloontjes
vanloontjes
19 juli 2009 om 18:12
Ik zou het ook niet zo snel doen denk ik
dingske
dingske
19 juli 2009 om 17:11
denk dat ik ook niet graag alleen op reis zou gaan
Lenemieke
Lenemieke
18 juli 2009 om 13:47
Het valt best mee alleen op reis te gaan. Je doet wat je wilt, gaat en staat waar je wilt. Alleen heb je niemand met wie je een lach of een terassje kan delen. Ook de singles-toeslagen in hotels (munt slaan uit singles, kan ik niet verdragen) , het alleen ontbijten aan een tafeltje en nagegaapt worden, vind ik maar niets. Oplossing: hostels! Voor enkele jaren ben ik naar Budapest geweest en logeerde in een hostel samen met andere reizigers. Er was altijd wel een babbeltje te rapen, gezelligheid te vinden, ideetjes te sprokkelen. Je ontmoet en gaat in gesprek met mensen over heel de wereld. Ik deelde een kamer van acht. Je moet nette en slordige mensen accepteren en andere gewoontes. En van snurkers heb ik geen last gehad, sliep goed en ronkte misschien zelf ;-) Bij het terug thuiskomen, miste ik wel iemand die mijn avoturen wilde delen.
Huplahoi
Huplahoi
15 juli 2009 om 09:33
Ik ben al mijn hele leven alleen, maar op reis gaan zie ik als vrouw alleen toch niet zitten. sowieso ben ik niet zo'n reiziger. Tijdens mijn vakantie blijf ik liever thuis om kleine uitstapjes te doen en om creatief bezig te zijn.
jezziej
jezziej
14 juli 2009 om 17:01
Ik zou het toch niet durven om alleen op reis te gaan
Lydia7299
Lydia7299
9 juli 2009 om 16:44
Alleen op reis gaan zegt me ook niets, maar wat ik wel zou overwegen moest ik alleenstaande zijn, zou ik een werkvakantie inlassen bij de Mutualiteit heb alleenstaande vrienden die dit doen en zijn er positief over, zijn reizen naar Frankrijk en Zwisterland die ze gedaan hebben en 1 dag per week zijn ze vrij en leren zo vele mensen en vrienden kennen, alles is betaald eten en drinken en busreis.
missbutterfly
missbutterfly
3 juli 2009 om 19:20
Ik zou het een hele belevenis vinden om alleen op reis te gaan, maar mijn familie en vrienden zouden hierop niet positief reageren. Alleen leg je misschien makkelijker contacten en bezoek je de plaatsen die je echt interesseren.
san
san
2 juli 2009 om 16:24
toen in 26 werd ben ik voor het eerst alleen op reis geweest - iedereen verklaarde me voor zot maar het was de leukste reis van mijn leven - heb heel veel mensen leren kennen Smiling
Chrissy64
Chrissy64
2 juli 2009 om 14:40
Ik ben nog nooit alleen op reis geweest. Voorlopig heb ik nog mijn jongste zoon bij me en kan hij mee (alhoewel met z'n 14 jaar is dit niet z'n gemakkelijke opgave). Wanneer de jongens straks allemaal het huis uit zijn of niet meer met mama weg willen, zie ik me eerder met een organisatie zoals Joker on Djöser vertrekken. Maar helemaal alleen? Neen, ik zou dit niet kunnen.
Cathar2681
Cathar2681
1 juli 2009 om 17:35
Door het werk ben ik dit jaar voor de vierde keer alleen op vakantie geweest en dit is mij iedere keer goed bevallen. ik praat gemakkelijk met vreemden en heb eigenlijk nog nooit slechte ervaringen gehad, integendeel, meestal zijn de mensen zeer hulpvaardig, alhoewel vrouwen eerst de kat uit de boom kijken, of je niets wilt met hun man, maar afgezien daarvan, was het iedere keer zeer leuk.
Carine2554
Carine2554
30 juni 2009 om 20:37
Alleen reizen durf ik niet zo goed, maar ik zou wel met reisagentschappen zoals Joker bijvoorbeeld alleen gaan, want hier zijn nog alleenstaanden
cleo4
cleo4
29 juni 2009 om 21:46
Hangt ook een beetje af van de bestemming en wat het doel is van de reis. Alleen reizen heeft het voordeel dat je het land meestal beter leert kennen. Je legt ook makkelijker contacten met nieuwe mensen.
Onzils
Onzils
29 juni 2009 om 17:40
Er zijn bepaalde soort reizen die ik enkel maar op m'n eentje zou maken, vb. de camino de santiago. Heb die twee jaar terug in oktober op m'n eentje gestapt vanaf st-jean pied-de-port tot santiago. Een maand elke dag 20-37km stappen lijkt misschien moeilijk, maar alle vriendschappen en contacten die ik daar gemaakt heb, zijn me erg dierbaar, zelfs met degenen die ik erna niet meer gezien heb : de ervaring zit in m'n hart. In koppel of groep zou ik nooit dat contact nodig gehad hebben of zo gewaardeerd hebben, nu wel! Onvervangbaar.
Anneli7355
Anneli7355
29 juni 2009 om 15:15
Heb al vaak overwogen om alleen op reis te gaan... toch heb ik er ook wat schrik voor: stel je wordt ziek, krijgt een ongeval,.. dan is er helemaal niemand die je kent om op terug te vallen... Binnen Europa zou ik het nog doen, maar daarbuiten zeker niet!!!
Suki
Suki
29 juni 2009 om 13:50
Helemaal alleen op reis? Neen bedankt.
Krboone
Krboone
29 juni 2009 om 10:03
Ik denk ook dat ik zo'n reiservaring liever met iemand wil delen
Annemi4696
Annemi4696
28 juni 2009 om 23:37
Ik ben vorig jaar gescheiden en ook de eerste keer alleen op reis geweest naar Griekenland met mijn oudste dochter. Ik had er heel veel schrik van maar het is heel goed meegevallen. In het najaar ben ik helemaal alleen naar een grieks eiland gereisd: eerst trein, dan vliegtuig, dan bus, dan boot.... een hele dag onderweg. Maar de mensen zijn heel hulpvaardig en zeker niet opdringerig als je hulp vraagt, of de weg vraagt. Dus....niet te veel schrik.....ga ervoor en geniet ervan.
MarleenSch
MarleenSch
28 juni 2009 om 22:16
ik zoek nog een bestemming voor in september... ik zou het op zich wel leuk vinden om alleen te reizen, maar mijn orientatie is echt nul dus ik zou gegarandeerd verloren lopen, en in een vreemd land is dat niet ideaal..
nena
nena
28 juni 2009 om 20:14
Voor het eerst vlieg ik alleen naar mijn vakantiebestemming en word daar afgehaald. Dat vind ik al een hele ervaring en ik heb er echt zin in. Ben wel erg sociaal. Als ze me vijf minuten alleen laten sta ik al met iemand anders te praten.
ezeltje
ezeltje
28 juni 2009 om 18:40
met 2 is anders ook leuk, of op bezoek gaan bij een 'kennis' (internetcontact) in een ander land kan ook leuk zijn. om helemaal alleen op reis te gaan heb ik ni zo veel zin in, maar gevaarlijk lijkt me dat toch niet hoor. toch niet gevaarlijker dan met 2 vrouwen.
astridXX
astridXX
28 juni 2009 om 17:26
oooh man chapeau voor de mensen die het al gedaan hebben!! maar ik persoonlijk zou het nooit doen.. veeeeeel te eenzaaam en te gevaarlijk volgens mij...
Channa
Channa
28 juni 2009 om 17:12
Heb ik ook al eens gedaan! Valt best mee hoor. Geen rekening moeten houden met iemand...
Ellentje
Ellentje
28 juni 2009 om 16:53
Dit is iets wat ik niet zou kunnen. Heb het al moeilijk als ik al alleen thuis ben een dag. Dan staat de tv bijna de hele tijd aan om wat beweging en muziek te horen.
Katlee4888
Katlee4888
28 juni 2009 om 10:10
k Ga elk jaar alleen op vakantie, meestal verre bestemmingen (thailand), niet om te liggen bakken,maar om t land te ontdekken en rond te trekken. Al 6 keer geweest, nog nooit problemen gehad ! Man en dochter blijven thuis, alle dagen wel contact via sms of email. En wanneer ik thuis kom, hangt ze aan mijn lippen vor de vele verhalen. Nog 1 jaar, en k neem haar mee !
bosnimfje
bosnimfje
28 juni 2009 om 00:06
Volgens mij hangt het vooral af vande locatie... Als je in India, Turkije of Noord-afrika reist, zal je meer bekijks hebben dan in het zuiden van Frankrijk... En als je echt veel bezoekt, kom je ook veel meer mensen tegen, dan als je een all-in boekt en gewoon aan een zwembad gaat liggen...
moniekske
moniekske
27 juni 2009 om 21:45
Ga toch graag met mijn vriendje op vakantie,lekker romantisch.
Hilde77777
Hilde77777
27 juni 2009 om 21:34
Ik neem gewoonlijk iemand mee, maar trek er dan af en toe alleen op uit om mooie plekjes op te zoeken. gewoon een kwestie van met je reispartner goede afspraken te maken.
Els5784
Els5784
27 juni 2009 om 21:02
Ik heb dezelfde mening als supermamake.
uyttersprot nel...
uyttersprot nel...
27 juni 2009 om 20:34
heb al een keer alleen naar turkije geweest, viel heel goed mee. Enige vervelende was gaan eten vond ik toen, je zit daar dan (soms) alleen. Was een clubhotel dus heel sociaal, eigenlijk geen moment verveeld, zou het weer doen moest ik geen reisgezelschap hebben.
Sonja
Sonja
27 juni 2009 om 17:21
Ik ga niet graag helemaal alleen, ik neem toch liever iemand mee.
zeebries
zeebries
27 juni 2009 om 16:23
Ik ben verscheidene keren alleen op reis geweest. Het is gewoon een kwestie van plannen : een zeer groot hotel kiezen, liefst ééntje waar ze in de brochure van zeggen 'geliefd bij de belgen' zodat er veel mensen zijn waar je een praatje kan mee slaan. En die inlandse mannen : och, je moet direct een lijn trekken, en dan zijn ze zo weg naar een volgend 'slachtoffer'.Ik heb er nog nooit spijt van gehad dat ik alleen op reis was.
Peggy1754
Peggy1754
27 juni 2009 om 13:29
Voorlopig krijg je mij niet alleen op reis! Toen ik 26 was, ging ik samen met een vriendin op reis. In ons hotel was er ook een meisje (brunette) van onze leeftijd alleen op reis, ze werd steeds en overal lastig gevallen door mannen. In de eetzaal, aan het strand, aan het zwembad. Het meisje zocht telkens een ander geheim plekje maar werd telkens betrapt en aangesproken door mannen. Wij hebben haar onder onze vleugels genomen en zij was daar zeer blij mee. Dus deze toestanden wil ik (blond) dus niet meemaken. Ik ben nu reeds 37 en wil nog steeds niet alleen op reis. Misschien als ik wat ouder ben en/of met een groep jonge gepensioneerden mee kan.
Kattig
Kattig
26 juni 2009 om 18:05
ben ooit alleen naar Sicilië geweest. De mannen zijn daar wat 'primitiever' in hun sociaal contact, maar dat viel best af te wimpelen allemaal. 't verandert u echt!!
supermamake
supermamake
26 juni 2009 om 14:09
Ik ben nog nooit alleen op reis geweest en eerlijk gezegd zegt het me ook niet veel!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen