Aperitiefhapjes BBQ

Aperitiefhapjes

Aperitiefhapjes voor BBQ

Heeft iemand nog een paar ideeën voor lekkere aperitiefhapjes op de BBQ, om niet altijd kippeboutjes en scampi te zijn?

15 Reacties

descari
descari
29 juli 2010 om 12:07
heel eenvoudig pruim in plakje spek gewikkeld..
anjake_3
anjake_3
29 juli 2010 om 11:51
Geitenkaas mengen met (licht geroosterde en fijngehakte) pijnboompitjes en dit in een gedroogd abrikoosje (ook eerst een beetje laten weken in water) scheppen. Daarna nog een plakje gerookt spek errond en op de BBQ, echt heel lekker!
anjake_3
anjake_3
29 juli 2010 om 11:51
Geitenkaas mengen met (licht geroosterde en fijngehakte) pijnboompitjes en dit in een gedroogd abrikoosje (ook eerst een beetje laten weken in water) scheppen. Daarna nog een plakje gerookt spek errond en op de BBQ, echt heel lekker!
wendy7469
wendy7469
7 juni 2010 om 21:41
mmm ziet er allemaal lekker uit. Wij houden deze weekend (als het goed weer is) ook een bbq voor vrienden. Die zullen hier wel wat van voorgeschoteld krijgen. De gedroogde pruimen laat ik altijd wel wat weken vooraleer ik ze in het spek rol. Vind ik persoonlijk lekkerder. Heb dit nog niet gemaakt op de bbq. Maak dit meestal in de winter in de oven. Heerlijk.
Sil6321
Sil6321
5 juni 2010 om 17:15
Wij hebben overlaatst eens gemarineerde scampi's klaargemaakt. Heeft iemand misschien tips voor een lekkere marinade?
Sabine5941
Sabine5941
4 juni 2010 om 10:26
mijn ventje maakt voor bbq volgende hapjes: gaspacho in klein kopje met rolletje pata negraham op broodstengeltje bruchetta met tapenades of gesmolten mozarella en kruidenolie lepelhapje met laab kai pittige thaise kipsalade thaise viskoekjes met chillidip gevulde mini paprika met feta en kruiden dolmades koud erwtensoepje met munt en zalm snippers
xSilke
xSilke
2 juni 2010 om 21:58
Champignons met kruidenboter Smiling
leen timp
leen timp
2 juni 2010 om 21:08
leuk idee:mosselen op de bbq- zal dit volgende keer ook eens proberen
camelion
camelion
2 juni 2010 om 15:57
halve schijven ananas met spek eromheen en even op de bbq.
2dance
2dance
2 juni 2010 om 15:27
leuke tips krijg al zin in de zomer en men maagje begint al te knorren
Hilde6837
Hilde6837
2 juni 2010 om 13:45
gemarineerde scampi. mosseltjes en de camanbert heb ik ook al gemaakt en dat is lekker!!
linde
linde
2 juni 2010 om 12:36
Benodigdheden een doos camembert in een houten doosje verse thijm een ovenkoek of ciabattabrood Bereiding Doe de plastiek van de kaas, snij de bovenste korst eraf en leg het terug in het houten doosje. Strooi ruim verse thijm op de kaas en zet op de barbecue tot de kaas blaasjes vertoont. Leg ondertussen een opengesneden ovenkoek of ciabattabrood op de bbq en laat lichtjes bruin worden. Snij het brood in fijne reepjes. Diep op met de warme gesmolten kaas. Dippen maar. En lekker hoor!!!!!!
Jill1637
Jill1637
2 juni 2010 om 12:28
Fruit op de bbq. brochettes met stukjes appel, ananas.. Mag er wel niet lang op & je moet er bij blijven staan
Sonja7228
Sonja7228
2 juni 2010 om 11:15
Gedroogde pruimpjes of dadels in dun gerookt spek rollen, vastzetten met tandenstoker en even op BBQ. Lekker !
Mien9070
Mien9070
2 juni 2010 om 11:11
Laatst bij vrienden mosseltjes gegeten. Ieder had zijn aluminium bakje met mosseltjes, Daarover lekkere kruiden en witte wijn en dichtmaken met folie. Deze bakjes op de bbq zetten tot wanneer de mosseltjes open zijn.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen