asperges in witte saus

saus voor asperges

perfekt sausje

voor echt lekkere asperges in witte saus schil je de verse asperges
hou de schillen apart en blancheer de asperges +- 5 minuten in kokend gezouten water. kook ondertussen de aspergeschillen, giet af en begin met je saus: 75gr boter laten smelten, maizena toevoegen tot een rul geheel, kooksel van de aspergeschillen geleidelijk onderroeren tot een glad papje, beetje melk toevoegen en lichte room tot een smeuige saus; beetje malk en room toevoegen , even laten doorkoken en asperges in stukjes gesneden toevoegen;kruiden met peper en een snuifje zout, en smullen

8 Reacties

minimaxi
minimaxi
9 april 2010 om 19:38
asperges, eiblokjes en hamblokjes en een hollandaise saus
jennyke.
jennyke.
9 april 2010 om 11:12
Een goede asperse soep kan zo lekker zijn of op zijn vlaams super vele groetjes
Marit6151
Marit6151
9 april 2010 om 11:07
mmmh lijkt me lekker..
helmien17
helmien17
9 april 2010 om 11:06
Ik vind dat asperges gegeten moet worden zonder saus. Koken, roomboter smelten en eroverheen, een gekookt eitje en rollethes ham erbij . Heerlijk!!!!!!!!!!
paulien1
paulien1
9 april 2010 om 09:34
mijn man is verzot op asperges, echt hij zou dat elke dag kunnen eten
nane
nane
9 april 2010 om 09:31
Klinkt lekker ... ik ben dol op asperge & dus dolblij dat het seizoen weer aangebroken is Smiling
natake
natake
9 april 2010 om 08:51
asperges zijn ook heerlijk met mousselinesaus of met gekookte eitjes geplet met gesmolte boter, peterselie, muskaatnoot, zout en peper
evandenbroeck
evandenbroeck
8 april 2010 om 23:48
mooi, probeer ik eens

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen