bevroren groenten koken?

normaal gezien eten wij altijd verse groenten, maar we hebben nu 2 gratis zakjes diepvriesbonen gekregen en nu wil ik natuurlijk wel dat deze ons lekker gaan smaken.

maar ik weet niet zo goed hoe deze te koken?

moet ik de princessenbonen eerst ontdooien en dan gewoon koken als verse boontjes?
of moet ik ze bevroren in een kookpot doen en zo koken?

het is de bedoeling om lekker malse bonen te hebben en geen 'rubberen' om weg te gooien.

wie kan mij helpen?

13 Reacties

mietie
mietie
22 november 2009 om 16:06
eerst gezouten water koken, dan de bevroren groentjes erin, zo blijven de meeste vitaminen bewaard
Lizzy-ann
Lizzy-ann
22 november 2009 om 15:46
GEWOON IN KOKEND ZOUT WATER GOOIEN
atri
atri
22 november 2009 om 14:48
gewoon rechtstreeks uit de vriezer koken niet te lang anders worden ze slap
sophie59
sophie59
22 november 2009 om 13:12
gewoon koken in zout water met beetje bicarbonaat
bita
bita
22 november 2009 om 13:01
gewoon koken ook al zijn ze bevroren
mariake
mariake
22 november 2009 om 12:35
eerst de boontjes koken (rechtstreeks vanuit diepvriezer) dan zo vlug mogelijk afkoelen in ijswater (behouden van de kleur) en dan uitje stoven en boontjes ook aanstoven (eventueel azijn voor de smaak-indien boontjes later koud worden verwerkt in koud schoteltje)
Foodie
Foodie
22 november 2009 om 10:43
Normaal staat deze op de verpakking maar soit : gewoon rechtstreeks uit de vriezer koken...
lindamassa
lindamassa
22 november 2009 om 10:26
Inderdaad gewoon koken zonder te ontdooien, ik stoom mijn altijd
parfumke
parfumke
22 november 2009 om 10:22
Ik eet niet graag diepvriesboontjes, ze hebben een heel andere smaak en structuur.
nina 01
nina 01
21 november 2009 om 21:24
de diepvriesboontjes koken in lichtgezouten water gedurende 12 minuten afgieten en opstoven in wat boter ,afwerken met peterselie , smakelijk
chrispie
chrispie
21 november 2009 om 21:03
Niet ontdooien, gewoon in kokend water leggen. Het kokend water koelt dan natuurlijk weer af door de koude bonen. Dat vraagt dus weer wat extra tijd...
Kathle2733
Kathle2733
21 november 2009 om 20:47
Meestal maak ik diepvriesboontjes. Gezouten water koken, als het kookt de vervroren boontjes erbij - een drietal min. koken, laten schrikken onder koud water en opstoven zoals verse boontjes. Dus infeite de diepvriesboontjes behandelen als verse Smakelijk
Claudine Bl
Claudine Bl
21 november 2009 om 20:43
Wanneer je de boontjes 5 minuten zonder te ontdooien kookt zijn ze klaar. Het is zo dat diepgevroren groenten minder lang moeten koken.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen