boontjes

ik heb in mijn tuin veel boontjes staan. Hoe kan ik die het best invriesen. Wie heeft er tips

boontjes

14 Reacties

marinalu
marinalu
1 augustus 2010 om 18:35
even opkoken en afspoelen met koud water , laten uitlekken en dan invriezen , om ze dan klaar te maken , gebruik ik een stoomketel op mijn kookketel van de aardappelen , zodat ze mee stomen terwijl de aardappelen koken , en dan zijn ze juist goed Smiling
zomba
zomba
1 augustus 2010 om 14:39
bedankt voor de vele tips. ga ze nu in de diepvries steken. Denk dat ik het rauw ga doen.
heidiverschuere
heidiverschuere
1 augustus 2010 om 13:52
rauw in de diepvries niet ontdooien wel direct gebruiken
Lobstercat
Lobstercat
1 augustus 2010 om 12:54
Boontjes worden hier gedopt en gewassen en dan rauw in de diepvries. Zowel sperziebonen als snijbonen en/of boterbonen.
Katrien1704
Katrien1704
1 augustus 2010 om 12:54
Ik blancheer ze ook eerst dan in koud water schrikken in zakjes doen en dan de diepvries in.
meme.voke
meme.voke
1 augustus 2010 om 12:42
ik doe ze rauw in de diepvries nadien gewoon koken en klaarmaken
faustina
faustina
1 augustus 2010 om 12:33
ik doe ze ook altijd gewoon rauw in de diepvries. en naderhand in kokend water gooien en op het einde nog even stoven met een uitje. Als je geen plaats in de diepvries hebt, kan je ze ook inwecken. hier heb je gewoon een grote kastrol voor nodig en glazen potten met schroefdeksel. potten vullen met boontjes, water bij doen tot boven, deksel erop, in de kastrol zetten en laten koken. naderhand potten op hun kop zetten en de deksels zitten vast
dropke 8251
dropke 8251
1 augustus 2010 om 11:58
als je groenten helemaal klaar maakt en ze per portie in de vriezer stopt is dit lekker makkelijk als je ze wenst te verbruiken;je kan ze ook enkel een paar minuten blancheren en ze dan invriezen
neshkop1
neshkop1
1 augustus 2010 om 11:49
ik steek boontjes gewoon rauw in de diepvries nadat ik de puntjes er heb afgedaan. Als ik ze ga klaarmaken dat doe ik ze in kokend water tot ze gaar zijn en stoof ze op met een uitje. Dat gaat heel goed en ze zijn even lekker.
ma-caroli
ma-caroli
1 augustus 2010 om 11:41
dat is toevallig, gisteren was ik ook bezig met de puntjes van de suikerbonen, ik heb ze enkel kunnen afspoelen, kreeg onverwacht bezoek, nu weet ik hoe iik ze moet invriezen, bedankt voor de tips, grtjs
erwin
erwin
1 augustus 2010 om 06:35
als je ze uit de vriezer haal niet laten ontdooien gewoon in kokend water nog een beetje verder laten koken en dan stoven anders is het ne pap
M-Marie
M-Marie
1 augustus 2010 om 04:18
Haal de puntjes van de sperziebonen en was ze. Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen 3 minuten. Doe de sperziebonen in een vergiet, laat ze afkoelen onder de koude kraan en laat ze dan uitlekken. Verpak de sperziebonen in diepvrieszakken en vries ze in. De sperziebonen kunnen 9 tot 12 maanden in de vriezer bewaard worden! Groetjes, Marie
Mia2026
Mia2026
1 augustus 2010 om 00:32
Ik maak een deel volledig klaar en vries die per portie in. Lekker gemakkelijk als er eens geen tijd (of goesting) is om lang aan het fornuis te staan. Het andere deel vries ik in gelijk Anja. Ik vries de geblancheerde boontjes in in grote zakken. Na een uurtje ga ik die zakken eens opschudden, zodat de boontjes niet aan mekaar vriezen. Op die manier kan ik er later gemakkelijk de portie uitnemen die ik nodig heb : groot of klein, al naar gelang het aantal personen dat mee-eet.
Anja4457
Anja4457
31 juli 2010 om 23:38
gewoon even blancheren (lichtjes afkoken) afgieten en spoelen met koud water in zakjes doen en in de vriezer leggen.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen