brood bakken

brood bakken ik vind als je brood bakt in de machine het brood veel zwaarder en van smaak toch ook niet wat het zijn moet hoe zou dat komen weet iemand een goed resept mag ook in de oven zijn

luchtig brood maar dat is niet in de machine

26 Reacties

pruts54
pruts54
20 januari 2011 om 08:50
wie heeft er een smeg oven er staan zoveel standen op dat ik niet weet welke ik moet gebruiken voor brood of cace en welke temperatuur.
mathias
mathias
25 januari 2010 om 19:41
ik bak zelf mijn brood maar ook mijn huisgenoten hebben liever het brood van de bakker, daar trek ik mij niks van aan en experimenteer heel gezellig met meergranen enz...
netjepuppe
netjepuppe
25 januari 2010 om 19:38
ik vind dat brood niet zo lekker uit de machine
22inge40
22inge40
22 januari 2010 om 20:57
Ik zou juist denken dat het brood uit de broodmachine lichter is dan dat met de hand gekneed omdat de machine veel meer kracht zet dan je zelf manueel kan doen. Ik bak brood met de hand omdat ik geen machine heb en ik vind het altijd redelijk zwaar.
Lil2172
Lil2172
22 januari 2010 om 19:18
ik eet graag mijn zelfgebakken brood, maar neem nooit de all-in mix maar experimenteer met verschillende soorten bloem en noten, rozijnen enz. Wat ik wel vervelende vind bij de bakmachine zijn de gaten in mijn brood!!!.
SJUSJELUT
SJUSJELUT
22 januari 2010 om 17:33
inhet begin is het altijd een beetje zoeken. de kant en klaar mix is niet altijd ideaal. wij hebben verschillende soorten bloem geprobeerd en gebruiken nu steeds Marc Payot (Colruyt). het beste begin je met het recept op de verpakking en pas dan stilaan wat aan naar eigen smaak.
Mazarine
Mazarine
22 januari 2010 om 16:32
Wij gebruiken sojabloem van bij AVEVE en vinden dit heel lekker, naar het schijnt kunnen de bakkers hun deeg kopen in blok en kunnen ze van een klein stukje deeg een groot brood bakken, als dit zo is vraag ik me wel af wat er dan nog inzit van voedingsvezels en dergelijke, dit kan toch niet voedzaam zijn, wij vinden dat het brood van bij onze bakker precies een bolletje watte is zonder smaak hahaha maar zo zie je maar elk zijn eigen keuze en smaak, mss eens proberen met wat meer gist in te doen en verse gist is beter en veel goedkoper dan droge gist alhoewel die laatste dan weer het gemakkelijkst is
Katrien 123
Katrien 123
22 januari 2010 om 16:06
Haal de bloem en andere benodigdheden naar de AVEVE. Je kunt er veel soorten combineren, waardoor het eens veraanderd van brood. Ik ben heel tevreden over mijn aankoop van 1 maand geleden.
ikke-4
ikke-4
22 januari 2010 om 15:28
ik heb geen broodmachine, ik overweeg om me één aan te schaffen, ik heb een lieve vriendin die me elke vrijdag een broodje bakt, een heerlijk bruin broodje met veel graantjes en noten, echt heel lekker, ze heeft ook moeten zoeken naar de juiste ingredienten en ze gaat om haar bloem in de bakkerswinkel (Gent),
okapi
okapi
22 januari 2010 om 15:05
ik bakte ook altijd in de machine nu is hij stuk en zal zo vlug mogelijk een ander kopen want ik vind het brood van de bakker lichter zodat je een heel brood in én keer op kan eten bij zelfgemaakt brood heb je dat niet
tienie
tienie
22 januari 2010 om 15:01
ik heb ook spijt van mijn broodmachine, in het begin had ik ze veel gebruikt, maar nu staat ze er maar, het brood vinden we niet echt lekker
Cinderella
Cinderella
22 januari 2010 om 14:57
Als je zelf brood bakt, moet je echt wel een aantal verschillende soorten bloem proberen voor je de voor jou ideale smaak bereikt hebt. En dit is voor iedereen anders, dus blijven proberen, zou ik zeggen. Zelf ben ik absoluut niet te vinden voor die kant en klare broodmixen. Wij hebben deze in het begin ook geprobeerd, maar die zijn niet te eten, vinden we hier ... Brood waarvan je zelf het deeg volledig klaarmaakt, is veel lekkerder. Daarna bloem van Aveve en Colruyt geprobeerd. Dat was al iets beter, maar nog niet helemaal wat we zochten. Nu kopen wij altijd onze bloem bij Horta en we zijn daar heel tevreden van. Mijn man voegt er ook nog altijd broodverbeteraar aan toe. Wij bakken hier al meer dan 2 jaar zelf ons brood in de broodmachine en ik zou nu geen ander brood meer willen. Het is eventjes zoeken, maar achteraf ga je heel tevreden zijn met je broodbakmachine. Om nog maar van de besparingen te zwijgen: op 3 maanden hadden wij de aankoop van het toestel eruit gehaald!
ranco
ranco
22 januari 2010 om 14:10
ik bak mijn brood altijd in de broodmachine, nu is er wel heel veel verschil in bloem, ik haal mijn bloem met een molenaar, ze hebben er zoveel verschillende soorten, zeker niet van aveve, colruyt, aldi,carrefour, want dan blijf je het brood echt niet eten hoor!! de all in degen van aveve zijn wel duur he! zo is in ieder geval mijn ervaring
Linda100
Linda100
22 januari 2010 om 12:24
Ik neem 600 gr witte bloem (speciaal = heel luchtige bloem) en 400 gr bruin. 20 g boter, 20 gr zout, 12 gr droge gist, 1 klp suiker en 580 ml lauw water (voor wit brood 60 ml) Dit alles goed kneden, 1 uur laten rijzen, daarna nogmaals kneden en verdelen in de broden, terug 1 uur laten rijzen. 10 maken on voorverwarmde oven op 200 °c (warmelucht) en daarna 35 min op 175 °. Meer moet dit niet zijn! Lekker en luchtig.
gekskeuh
gekskeuh
22 januari 2010 om 12:05
mijn vader bakt ook altijd brood met het machine maar ik vind er eigenlijk niks aan vind het brood helemaal niet lekker en idd veel te zwaar
Ilse_her
Ilse_her
22 januari 2010 om 11:52
wij snijden ons zelfgemaakt brood met een charcuterie-snijmachine en dan kan je de sneetjes vrij dun snijden, helpt ook al om het zwaardere gevoel weg te krijgen
Souki
Souki
22 januari 2010 om 11:48
Ik gebruik altijd de all-in mixen van Soezie en die zijn hier een groot succes! ik vind wel dat je zelf gebakken brood moeten leren eten en dat daar dus een tijdje kan over gaan eer vooral de kinderen het lusten!
Nina4367
Nina4367
22 januari 2010 om 11:33
Heb ook broodbakmachine, in het begin veel gebruikt , maar huisgenoten vonden het brood niet altijd even lekker, dus terug naar de bakker.
yokotje
yokotje
22 januari 2010 om 11:29
de broodmixen van aveve vind ik wel lekker! en vrij luchtig natuurlijk van de bakker vind ik nog altijd luchtiger. maar ja das natuurlijk volgens goesting he
Anita5060
Anita5060
22 januari 2010 om 11:27
ja!!! ik weet precies wat je bedoelt. Ik was heel enthousiast begonnen, maar welke mix ik ook gebruikte, steeds had ik het beschreven resultaat. Mijn broodbakmachine staat ondertussen op zolder. Als ik nu een onbedwingbare drang krijg om brood te bakken, gebruik ik de all-in mix van Koopmans. Enkel water toevoegen en wat graantjes bovenop strooien (de waldkorn-versie). Ik kneed in mijn keukenmachine en bak in de warmeluchtoven. Het is steeds een heel goed en luchtig broodje geworden, in tegenstelling tot het resultaat in de broodmachine... Misschien is de broodmachine ook wel niet geschikt om er een groot brood in te bakken, zoals "prutske14" al vermeldde... Maar ja, gulzige mensen als we zijn willen we toch een resultaat van om en bij de 800 gr als we ons vol overgave in de broodbakstrijd geworpen hebben, hé ;-)
enijoran
enijoran
22 januari 2010 om 11:26
Wij hebben een tefal broodbakmachine en we zijn heel tevreden. We gebruiken de all-in mixen van aveve en er is genoeg variatie. Wit, bruin, omega3, pompoenpit, zonnebloempit en als het er al niet in is vanzelf doen we het er zelf bij. Je moet wel opletten dat je er niet teveel bijvoegt, want dan wordt het zwaarder, wat niet wil zeggen slechter. Ik zou mijn machine al niet meer kunnen missen. En bovendien, met 2 sneden van dit brood ben ik al voldaan soms, wat met brood van bij de bakker niet het geval is. Daar moet ik soms een half brood opeten vooraleer ik een voldaan gevoel heb. En je moet er niet voor buiten altijd. Als je op het platteland woont is dat wel handig. Smaken verschillen en dat is maar goed ook hé.
menadine
menadine
22 januari 2010 om 11:22
Mijn broer en schoonzus heeft een broodbakmachine en ik hoor ze toch niet klagen. De boterhammen die ze mij soms meegeven smaken mij toch ook altijd. Zo heb je eens wat variatie want een mens alleen krijgt nooit zo'n volledig brood op tijd op voor het hard is, wat van bij de bakker toch heel dikwijls snel het geval is.
tessa06
tessa06
22 januari 2010 om 11:09
bedankt voor de tips had ook problemen met mijn broodmachine en zal in de toekomst eens jullie recept gebruiken fijne reacties
prutske14
prutske14
22 januari 2010 om 10:14
wij bakken ons brood in een broodbakmachine en als je een klein broodje bakt dan is het niet zwaarder hoor, als je een groot bakt wel omdat de vorm dezelfde blijft maar veel hoger komt en dus wel zwaarder. Van smaak moet je een beetje zoeken, veel hangt af van de soort gist dat je gebruikt en ook de bloem. De all-in mixen (waar je enkel water moet bij doen) vind ik niet zo lekker, daar zit er toch een smaak in. En een recept vind je telkens op de zak met bloem dat je koopt, is het gemakkelijkst om te volgen want iedere bloem werkt anders. Veel bakplezier!
malti
malti
22 januari 2010 om 09:41
Ik heb mijn broodbakmachine weggedaan , mijn huisgenoten en ik vonden dat brood niet lekker. Ik laat nu het deeg kneden in de keukenrobot, waarna ik het nog even bewerk en in een vorm leg. Na het rijzen gaat het 40 minuutjes in een oven van 185 graden. Als er echt geen tijd is om zelf brood te maken, wordt er een brood gekocht, maar iedereen is weer blij als er zelfgebakken brood op tafel komt.
Bengie
Bengie
22 januari 2010 om 09:37
Ik bak elke week mijn brood met de hand en vind dat nog altijd het beste. Beter dan het brood van de bakker en veel beter dan het brood van de broodmachine. Ik bak altijd 2 broden tegelijk en neem daarvoor : 1250 g bloem (half wit en half bruin naar keuze) 700 ml lauw water 3 eetlepels boter 3/4 pakje verse gist 2 koffielepels zout Alles onder elkaar mengen en goed kneden, 40 minuten laten rijzen op een warme plaats, het deeg in 2 splitsen en terug even kneden, terug 40 minuten laten rijzen en dan 35 minuten bakken op 200 à 210 °

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen