BROODMACHINE

Ik ben van plan om binnenkort een broodmachine aan te schaffen. Men vindt in de winkel een waaier van soorten, merken , mogelijkheden... Hetzelfde met de soorten bloem.... Om er niet meer wegwijs uit te raken. Blijkbaar is het een toestel dat goed in de markt ligt!

IS HET WEL DE MOEITE WAARD OM EEN BROODMACHINE AAN TE SCHAFFEN OF HEBBEN VELEN ONDER JULLIE ER AL SPIJT VAN?

Snijden jullie het brood met de hand of heb je een goeie tip voor een broodsnijmachine???

37 Reacties

elocine
elocine
20 november 2009 om 17:07
We lange jaren aan een stuk met Funai gebakken,nu met Panasonic omdat Funai gestopt is. Zonder zou ik nog moeilijk kunnen.Het brood maken is zo simpel als koffie zetten,ingredienten erin en wachten tot het klaar is.Snijden doen we als het goed afgekoeld is met een machine met zo een ronddraaiend mes,waar je trouwens ook andere zaken mee kunt snijden,zoals kaas enz.. Je moet wel zorgen dat je de juiste hoeveelheden gist en bloem afweegt,want zoals kok Piet het altijd zegt "het moet afgewogen worden".
eskalowinda
eskalowinda
20 november 2009 om 16:55
ik heb het zo niet voor broodmachines. Zelf bak ik al een tijdje brood en daarvoor gebruik ik mijn Kitchen aid voor het zware werk...kneden. deeg laten rijzen in de living waar het altijd goed warm is en daarna het rijzen breken, dat is niet meer dan een paar minuutjes werk. Nogmaals laten rijzen in de vorm en dan de oven in. Als ik niet zoveel tijd of zin heb maak ik mijn deeg en in mijn oven Miele zit een speciaal programma om het brood automatisch te laten rijzen en schakelt dan automatisch over naar bakken zonder dat ik iets speciaals moet instelllen. Heel gemakkelijk hoor.
annekejanneke
annekejanneke
14 oktober 2009 om 21:18
ongeveer 10J.brood gebakken met een broodmachine,toen het stuk ging ben ik begonen met mijn brood zo gewoon te bakken in de over en ben heel wat tevredene dan met het broodmachine,er hangt heel veel af van de kwaliteit van de bloem bij het bakken"smaak" van een brood.
Sonnygirl
Sonnygirl
19 september 2009 om 21:35
Ik weet dat je een broodmachine aangeschaft hebt , hoe stel je het ermee ?content? Je zal het niet meer kunnen missen . Ruikt goed en is lekker vers!!! Ge zijt goe bezig!!!!!!!!
Carine9502
Carine9502
26 augustus 2009 om 22:12
ik heb ook een broodmachine, maar uiteindelijk is brood dat ik met de hand bewerk nog het beste heb dus ook maar een oven gekocht die ik opwarm met houtblokken zoeen beetje als vroeger een groot verschil hoor
Madelon
Madelon
10 augustus 2009 om 23:15
Mijn broodmachine heeft het welgeteld 5 maanden uitgehouden en ik bakte 1 brood per 2 dagen. Ik vind dat het enorm veel tijd neemt om een brood klaar te krijgen, kost dus veel aan energie. Ook zit je altijd met die gaten onderaan vanwege de kneedhaken en het brood vond ik steeds nogal zwaar. Vroeger maakte ik mijn deeg in mijn Kenwood en bakte ik 4 broden tegelijk in mijn oven. Dit was iets meer werk maar ik vond de broden lekkerder en zeker goedkoper. Nee, voor mij geen broodmachine meer!
Benny5695
Benny5695
10 augustus 2009 om 23:05
Voor mij is panasonic veel beter van kwaliteit dan domo.Heb drie domos gehad, het machine op zich was heel goed maar moest wel regelmatig kneder en vorm vervangen omdat het brood bleef kleven in de vorm.Bi j panasonic heb ik alleen nog maar de kneder moeten vervangen,en dit na ongeveer 5 jaar. P.S. Ik bak al 34 jaar zelf brood ,eerst volledig mt de hand dan met domo en nu met panasonic ,heb dus al een beetje ervaring zou ik zeggen.
Peggydeleeuw
Peggydeleeuw
10 augustus 2009 om 20:09
Absoluut véél lekkerder als brood van de bakker. Enige nadeel voor 2 uithuiswerkende volwassenen : wanneer het brood klaar is, wordt het best onmiddellijk uit de machine gehaald, anders wordt het mousse-achtig. Maar qua smaak een dikke GO !
missladyecko
missladyecko
10 augustus 2009 om 20:06
ik vind het persoonlijk niet echt de moeite, je hebt er werk aan , en je moet er ook aan investeren... tegen dat je je machine hebt teruggewonnen moet je al een hoop bakken, en hopen dat je machine tegen dan niet kapot is ...
woman
woman
10 augustus 2009 om 19:35
Ik ben ook al een tijdje aan het overwegen om een broodbakmachine te kopen... fijn om al deze verschillende reacties te lezen.
youandme
youandme
10 augustus 2009 om 19:27
Ik heb ongeveer 10 jaar in een Domo-broodmachine gebakken : enkel wit en lichtbruin brood. Andere soorten vielen niet in de smaak. Toen die machine stuk was, heb ik een tijdje zelf gebakken in de oven maar ik vond het toch allemaal redelijk arbeidsintensief. Ik had intussen al gelezen op internet dat de Panasonic-broodmachines de cadillac's zijn onder de broodmachines. Ik heb nu sinds iets meer dan een jaar een dergelijke machine en er is absoluut geen vergelijking mogelijk ! Ik experimenteer dat het een lieve lust is. Dit brood diepvriezen lukt zonder problemen. Bij de Domo ging dit niet : sloeg heel snel wit uit. Ik kan dan ook maar één gouden tip geven : koop een Panasonic ! Ze zijn duurder in aankoop maar het resultaat is verbluffend. Mijn broodsnijmachine is een Domo : tegelijkertijd gekocht met mijn Domo-machine (Makro) dus al meer dan 11 jaar en nog geen problemen mee gehad ! Een aanrader ! Brood van de bakker smaakt ons al lang niet meer !
wieketje
wieketje
10 augustus 2009 om 17:55
NOG NERGENS IETS GELEZEN OVER HET SNIJDEN VAN HET BROOD! Hoe doen jullie het en waarmee? Welke toestellen zijn aan -en welke zijn af te raden?
Spruiteke
Spruiteke
10 augustus 2009 om 15:54
Ik heb heel lang zelf brood gebakken. Was heel lekker en er was keuze genoeg. Maar na een tijdje werd ik het beu, terug naar de bakker beginnen gaan. Ook komen we momenteel niet toe met 1 brood dat ik zelf bak. Mss als we binnenkort weer verhuisd zijn en weer maar met ons 4tjes zijn dat het weer interessant wordt.
grietje67
grietje67
10 augustus 2009 om 15:38
Ik heb ook enkele jaren zelf brood gebakken, maar nu in ons gezin minder brood wordt gegeten ga ik terug naar de bakker. Ik vind het een groot nadeel van zelf gebakken brood dat je dat niet kan bewaren of invriezen.
Channy
Channy
10 augustus 2009 om 14:56
Ik heb jaren een Domo gehad en heb er maar zelden een lekker brood uit gekregen. Ik heb verschillende soorten meel geprobeert, maar heb op een keer de oven weggedaan, want de mislukte broden hebben mij meer gekost dan dat ik gewoon brood bij de bakker was gaan halen. Als iemand een ander merk kan aanraden wil ik dat graag weten.
Carine1973
Carine1973
10 augustus 2009 om 14:40
Ik heb een Domo professional volledig in inox. Het grootste brood is 1,2 kilo en we gebruiken bloem van bij een maalderij of a-veve, tuincentrum. Telkens anders, verrassend lekker. In het begin gebruikten we de recepten die bij het toestel waren, ondertussen mixen we spelt (goed voor de darmen), Omega 3 (goed voor hart en bloedvaten), volkeren, wit of zwarte wout, maiski voor de kids. Blijft van iedere smaak een beetje over, maak ik een mix van alles en dat kan lekker zijn. De geur in huis doet je watertanden. Ookal geprobeerd met suikerbrood, maar dan doe ik de parels niet in de machine, kwestie van beschadiging laklaag bakvorm voorkomen. Ik laat gewoon het deeg kneden en in laatste instantie haal ik het deeg eruit, doe de parels erbij en doe het dan in een gewone oven. Ook aan te raden bij gebruik van rozijnen en noten. Mensen spreken van een gat in je brood, mijn machine gaat de kneedhaak liggen na het kneden. Dus dat probleem heb je ookal niet. Gewoon doen, je weet wat je eet !!!
Nike
Nike
10 augustus 2009 om 14:17
Zeker doen! Een brood bij de bakker kost ongeveer 2 euro. Als je bij Aldi of Lidl bloem koopt, ben je er voor ongeveer 50 cent vanaf. Ook Soubry valt goed mee qua prijs. Die hebben momenteel speciale mengenlingen voor zalig spekkelbrood (te vinden in Colruyt) of licht meergranenbrood (te vinden bij Carrefour). Meel van Aveve valt duurder uit, maar je winst is toch nog niet te versmaden. En ze hebben dan weer andere soorten, zoals Waldkorn of Masteluin die je alleen bij hun merk vindt. Kortom, variatie genoeg. En niets gaat boven een heerlijk krokante korst van een pas gebakken brood! Wij gebruiken al jaren een Panasonic. Snelste programma (wit) duurt maar 1u55.
Nike
Nike
10 augustus 2009 om 14:17
Zeker doen! Een brood bij de bakker kost ongeveer 2 euro. Als je bij Aldi of Lidl bloem koopt, ben je er voor ongeveer 50 cent vanaf. Ook Soubry valt goed mee qua prijs. Die hebben momenteel speciale mengenlingen voor zalig spekkelbrood (te vinden in Colruyt) of licht meergranenbrood (te vinden bij Carrefour). Meel van Aveve valt duurder uit, maar je winst is toch nog niet te versmaden. En ze hebben dan weer andere soorten, zoals Waldkorn of Masteluin die je alleen bij hun merk vindt. Kortom, variatie genoeg. En niets gaat boven een heerlijk krokante korst van een pas gebakken brood! Wij gebruiken al jaren een Panasonic. Snelste programma (wit) duurt maar 1u55.
wieketje
wieketje
10 augustus 2009 om 13:32
Als ik al die reacties lees kunnen jullie me stilaan overtuigen om er niet te lang mee te wachten om er eentje in huis te halen. Blijkbaar heeft niemand spijt van zijn aankoop. Niet veel afwas van of zo? Of onpraktische vorm van de sneden? Er moet dan waarschijnlijk ook een goede broodsnijmachine aangeschaft worden. TIPS???
chacha
chacha
10 augustus 2009 om 13:13
ik had er eerst eentje die ik gratis krijg bij inschrijving bij ECI boekenclub .. dat machientje ging een 2-tal jaren mee ... daarna een kenwood gekocht ... denk een 6 jaar mee kunnen werken (dagelijks min 1 brood). Een 2-tal jaar een domo gekocht maar dat was na een paar maand al stuk .... Nu maak ik mijn brood deels met de deegklopper & mijn handen .... Eens je eigen brood hebt gemaakt ... is die van de bakker maar niets. ik koop heel af & toe mijn meel in de aveve (is iets duurder) maar voor de rest haal ik deze rechtstreeks van de meelmaler ... soorten in overvloed en af & toe probeer ik eens iets zelfs te fabriceren (met combinaties van meelsoorten). je zal het je niet beklagen!
Kristi1012
Kristi1012
10 augustus 2009 om 11:08
ik kocht een 10-tal jaren terug een bakmachine van Aveve. iets duurder in aankoop, maar werkt zeer goed. ook mijn bloem haal ik daar, altijd de all-in soorten. hier hoef je enkel nog water aan toe te voegen. ik meng meestal wit met een bruine soort (volkoren, spelt, meergranen). zo hebben we elke dag een andere smaak en verveelt het nooit. dit brood blijft idd ook wel lang vers. ik ben in alle geval een trouwe bakker. enkel de zondag geniet ik graag eens van broodjes en koffiekoeken van bij de plaatselijke bakker.
Dorine1280
Dorine1280
10 augustus 2009 om 10:00
Ben al toe aan mijn tweede broodmachine. Nu bak ik niet zo veel, maar in de winter bijna dagelijks. Lekker en goedkoop!
Nadine8447
Nadine8447
10 augustus 2009 om 09:21
Heb al jaren een broodbak machine vroeger een domo en nu van het merk inventum,gekocht in de makro ,ik denk dat het iets meer dan 50€ kostte,dus niet duur en het is even goed als mijn domo.wij gebruiken ook meestal de meergranen bloem van aveve of Soubri en ook deeg voor koekenbrood van soubri om lekker rozijnenbrood mee te bakken.De lekkere geuren die uit de keuken komen krijg je er gratis bij
Christ2701
Christ2701
9 augustus 2009 om 23:30
Is wel eens plezant ,zo uw eigen broodje! Zeker in de winter!Ik heb ook al eens bloem van de aldi! Heel lekker! Veel keuze
jannekefriet
jannekefriet
9 augustus 2009 om 23:03
had vroeger ook een heb het weggedaan het duurt te lang eer het klaar is zal me wel een gaan kopenheb liever een van de bakker
Anne-mie
Anne-mie
9 augustus 2009 om 22:04
Bak ook al zeker 7 jaar brood met mijn broodbakmachine. als je je bloem bij de molenaar koopt heb je heel veel keuze en kunt in groter hoeveelheden kopen (goedkoper) Bij ons willen ze geen brood meer van de bakker of uit de winkel. Heb een machientje uit de aldi en dat heeft al zeker geld en tijd bespaard, want begin eens na het werk brood te zoeken bij een bakker ! Als je niet besteld hebt is alles uitverkocht.
angelle
angelle
9 augustus 2009 om 21:42
ik bak nu al bijna 2 jaar mijn brood en heb er nog geen moment spijt van
orchid
orchid
9 augustus 2009 om 21:37
Zeker doen! Ik bak nu een jaar zelf, ging gisteren uitzonderlijk nog eens naar de bakker en viel bijna achterover van de prijs van een Vitaplus brood: 2,60 euro! Voor zo'n 2,50 euro koop ik 5 kg bloem, waar ik 10 broden van bak. Natuurlijk moet je nog de energie, gist en water meetellen, maar toch. Meestal kneed ik in de broodbakmachine, laat ik het deeg gewoon rijzen in een kom met een vochtige doek erover en bak ik het brood af in de gewone oven (zo'n kleine combi microgolfoven van Whirlpool, perfect resultaat!). Ik vind dat het brood dan lekkerder wordt dan in de broodbakmachine en er zit geen gat in onderaan. Met een goede keukenrobot (genre Kenwood) kun je trouwens ook prima kneden, én je kunt 'm nog voor andere dingen gebruiken. Ik overweeg om - als de broodbakmachine uiteindelijk de geest geeft - ze te vervangen door zo'n keukenrobot.
bertje
bertje
9 augustus 2009 om 21:27
met een broodmachine en bloem van aveve ben je zeker van een goed resultaat!
magda30
magda30
9 augustus 2009 om 19:45
Lekker !
eefvt
eefvt
9 augustus 2009 om 18:54
ik heb een domo, gekocht bij de collishop, veel goedkoper. de ingrediënten koop ik bij aveve
gloire_blanche
gloire_blanche
9 augustus 2009 om 18:52
Ik heb er nog steeds geen spijt van. Mijn enige probleem is dat ik vaak vergeet ingrediënten te kopen en dan dus geen brood kan bakken. Smiling
netje 1952
netje 1952
9 augustus 2009 om 18:49
ondanks dat ik twee jaar bakles heb gevolgd bij een gepensioneerd bakker heb ik toch ook een broodmachine. als ik veel tijd heb bak ik traditioneel en anders met de broodmachine. ik gebruik de bloem van A-VEVE en ben daar heel tevreden over en soms experimenteer ik eens met er nog een beetje andere ingredienten aan toe te voegen. ik maak wel dat ik thuis ben als het brood begint te bakken want mijn eerste broodmachine is in brand geschoten en een geluk dat ik thuis was.
Bea8758
Bea8758
9 augustus 2009 om 18:47
veel goedkoper dan in de bakker en je altijd bakken!
mamatje
mamatje
9 augustus 2009 om 18:44
Een grote aanrader en veel goedkoper. We hadden eerts een dure gekocht en die heeft zijn geld wel opgebracht, maar nu hebben we er een van de lidl en die zijn ook heel goed hoor. Je wint het toch uit. Varieer wel in verschillende bloemsoorten. En de all in ins zo gemakkelijk.
Evelyne231978
Evelyne231978
9 augustus 2009 om 18:14
Wij hebben ook een broodbakmachine, voor ons is het supergemakkelijk. Het duurt idd 3uur voor je broodje gebakken is, wij nemen altijd de all in bloemsoorten, zo hoeven we enkel water toe te voegen. Je brood blijft ook langer vers want er wordt maar gesneden wat we opeten.
Christal
Christal
9 augustus 2009 om 18:05
Wij bakken al zeker 10 jaar zelf ons brood, in het begin is het een beetje zoeken naar de juiste dosering van de ingrediënten maar eens je het beet hebt is het zeer eenvoudig. We bakken altijd donker brood, en we halen ongeveer 5 verschillende soorten bloem bij een maalderij in de buurt. Het duurt ongeveer 3 uur eer je brood klaar is en dan hangt er een heerlijke geur in huis, de aanschaf van een broodmachine is zeker de moeite!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen