Communiekleding

Het is weer communiekleding tijd !

Waren jullie er ook zo snel bij ?

Dit jaar in mei doet mijn dochtertje haar eerste communie. Al in december viel de eerste 'uitnodigingskaart' van een winkel in de brievenbus. Jeetje, dacht ik toen, moeten we er echt zo snel bij zijn ??!! Uiteindelijk, op aandringen van mijn man, toch inderdaad maar op die eerste openingsdag van de communiecollectie naar die winkel gereden, vooral omdat we in het boekje iets heel moois hadden gezien. Niet té veel tralala, maar toch een feestelijke jurk voor ons meisje. En ja hoor, een overvolle winkel, vol met 'opgewonden' mama's en oma's die allemaal wél heel de outfit voor hun (klein)dochter willen : jurkje, vestje, voileke, onderrok, kettingetje, sjaaltje, haarlint, hoedje, handtas ... Ons dochtertje zag een jurk waar ze helemaal weg van was, na effe twijfelen toch maargekocht want ja, als iemand anders van de parochie ze mooi vind is het exclusief en kan je het niet meer kopen ... wat een prakijken toch ! En dan spreken van de crisis ?? Voel me aan de ene kant opgelucht dat we iets hebben, aan de andere kant spijtig dat ik ook meegedaan heb aan 'het circus'. Hoe hebben jullie dit aangepakt ? Wat denken jullie hiervan ?

17 Reacties

piewie
piewie
4 februari 2011 om 22:28
ik ga voor mijn zoon maar in april rond kijken voor zijn kleren. normaal koop ik nooit merken , maar voor die dag wil ik wel een uitzondering maken. zal wel iets worden dat hij de maandag gewoon kan verder dragen. Hij kan nog groeien, verdikken ,vermageren. dus hoe vroeger ik het koop hoe meer kans dat ik nog iets nieuws mag gaan kopen. zal iets in de trend van skaters zijn met een stoere pet ja hij zal ook mooi zijn
enijoran
enijoran
4 februari 2011 om 10:45
ik weet begot niet waar eerst kijken...
confituurtje
confituurtje
13 januari 2011 om 07:13
Kledij is toch niet zo belangrijk.Gewoon een handel en omdat iedereen het zo wil. Mijn kinderen deden indertijd hun lentefeest en droegen zoals de anderen gewone draagbare,en dagelijkse kleding.Iedereen was hier gelukkig mee. Er zijn mensen die zich financieel in de problemen brengen om aan al dat chique gedoe te kunnen meedoen en om mekaar de loef af te steken. Van de echte bedoeling van zo'n dag schiet er maar weinig over.
Yamilisa
Yamilisa
12 januari 2011 om 20:12
Ik heb het eerste uitnodigingskaartje voor communiekleren op de eerste werkdag van het nieuwe jaar gezien, 3 januari dus. En dan zeggen ze dat het kerstgerief te vroeg in de winkels ligt. Die van de communiekleren zijn er anders ook vroeg bij hoor.
enPiampO
enPiampO
12 januari 2011 om 12:50
Toen mijn dochtertje haar eerste communie deed wou ze absoluut een jurk met pofmouwen en een grote strik vanachter. De enige winkel waar we zo een jurk gevonden hebben was de C&A. Dochter gelukkig en mijn portemonnee ook ! Ze waran toen op de parochie met 80 communicantjes en niemand had hetzelfde.
Alexandra4130
Alexandra4130
12 januari 2011 om 09:08
Er zijn inderdaad og winkels waar je veel langer communiekleding kan kopen en niet zo overdreven duur. In een dorpje moet het dan net lukken dat ze hetzelfde aan hebben en dan nog, als ze zelf maar tevreden zijn en kunnen genieten van hun dag.
Katia9264
Katia9264
12 januari 2011 om 08:31
Als je dochtertje maar tevreden is, het is tenslotte "haar dag". En op die dag STRALEN ze gewoon...
Lenteroosje
Lenteroosje
12 januari 2011 om 07:51
Ikzelf heb geen kinderen meer in die leeftijdsgroep. Het is heel fijn mooi te zijn op die bijzondere dag , maar staat men ook nog stil bij wat die dag echt betekend .In elk geval aan alle trotse ouders , oma's en opa's van harte gefeliciteerd !!
appeltaart
appeltaart
12 januari 2011 om 07:50
Een communie outfit maak je zo duur als je zelf wil : ik begrijp niet goed hoe sommigen enorm veel geld uitgeven voor een outfit die de kindjes achteraf toch niet meer dragen. Toen onze kinderen hun communie deden, waren ze feestelijk gekleed maar toch was hun kledij nog perfect af te dragen. Mijn nichtje draagt altijd jeansbroeken en jeansrokjes maar op haar eerste communie had ze een oufit van ongeveer 500 euro aan om toch maar 'anders' gekleed te zijn of de andere kindjes. Nadien heeft ze die kledij niet meer gedragen omdat ze er zich totaal niet goed in voelde. Nu hangt die kledij ongebruikt in de kast en mijn zus heeft er al heel wat spijt van gehad dat ze er destijds zoveel geld aan uitgaf. Bij haar plechtige communie zal er zeker iets gekocht worden dat nadien nog kan gebruikt worden
carina9510
carina9510
11 januari 2011 om 21:47
geniet en maak er een mooie dag van!
woka76
woka76
11 januari 2011 om 21:39
tja, meest keuze als die reclamefolders bij je thuis komen...
neshkop1
neshkop1
11 januari 2011 om 21:32
Toen ons dochtertje haar eerste kommunie deed had iedereen al een kleedje of rokje. Ik had nog niet gaan kijken en heb toch ook nog iets heel mooi kunnen kopen. Het was heel simpel en ze heeft het heel veel kunnen aandoen. Ons dochter was er heel tevreden mee en ik ook.
patricia 1
patricia 1
11 januari 2011 om 21:26
ik heb vorige week de eerste uitnodiging gekregen toen ik dit weekend naar mijn vader reden rijden we voorbij die winkel de parking stond vol toen we terug naar huis reden ook eens gestopt zoontje al wel iets gepast maar nog niet gekocht vind het toch vroeg
Heidi03
Heidi03
11 januari 2011 om 20:48
Tja, als je echt iets uit de communiecolectie wil hebben moet je er inderdaad vroeg bij zijn. En meteen rekening houden dat ze nog groeien. Want op 5 maanden tijd kan dat toch al snel een maat (zelfs 2 maten) verschillen. Die exclusiviteit daar zou ik maar wat minder rekening mee houden. Inderdaad, de winkel houdt er wel rekening mee maar zoals Anja 4457 zegt: in een andere winkel kan je hetzelfde kopen voor dezelfde parochie. Dat is niet te controleren. Ik heb gelukkig jongens die graag tof en stoer zijn. Dus moet het niet direct van de communie colectie zijn. Oef, ik heb nog wat tijd.
Dominique7972
Dominique7972
11 januari 2011 om 20:40
Mijn zoon heeft zijn lentefeest gedaan? In intiemere kring en zonder al die poespas. Het was mooi, simpel en zijn kedij kon hij de dag erna aan om naar school te gaan.
Anja4457
Anja4457
11 januari 2011 om 20:39
ma nee dat is zever dat er maar enkele exemplaren zijn per parochie,dan gaan we toch naar een andere stad waar ze dezelfde kleding wel nog hebben.Maar ja iedereen wil verkopen he is toch normaal en iedere ouder wil dat zijn kind er het mooist uitziet.
aziza
aziza
11 januari 2011 om 20:36
Ja, het is een circus. Mijn zoon doet zijn plechtige communie in mei en ik heb nu reeds 3 omslagen gekregen voor kleding. Helaas krijgen alle communicanten deze reclame thuis. Je gaat dus nog kindjes hebben met dezelfde kledij. Helaas ... Ik ga ook dit maal proberen van iets 'gewoons' te kopen dat hij later kan afdragen. Alles is toch zo duur geworden tegenwoordig... Veel plezier op de 'speciale' dag.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen