confituur maken

ouderwetse confituur.

Ik maak nog altijd zelf mijn confituur met volgende ingrediënten: per kg fruit of 1 liter sap, doe ik 800 kg suiker erbij en laat doorkoken (naargelang het soort fruit zoals bvb. aardbeien 17 min, of gelei van aalbessen 7 min). In potten doen Laten afkoelen en nadien overgieten met gesmolten parafine.

28 Reacties

Madam Confituur
Madam Confituur
19 februari 2012 om 12:40
Ik wil niet moeilijk doen, maar ik zie hier alleen berichten van in de zomer... Maak zeker ook eens confituur in de winter! Ik geef graag een voorzet op www.madamconfituur.com. Dat is mijn blog met recepten.
Katrie9710
Katrie9710
8 juli 2010 om 15:35
Ik gebruik per kg fruit, 1 kg minuutsuiker en laat de nodige tijd koken. De gelei doe ik in potten met een schroefdeksel en zet deze dan omgekeerd om af te koelen. Vroeger deed ik er ook parrafine over maar de methode die ik nu gebruik is evengoed, ze bewaren heel lang.
Honnepon
Honnepon
8 juli 2010 om 13:58
Bij ons is mijn man de confituurmaker. Ik laat die altijd overkoken !
detje
detje
8 juli 2010 om 13:07
kan me aansluiten bij de pec plus, minder suiker en minstens even lekker
Christ1969
Christ1969
8 juli 2010 om 08:41
voor 1 lieter frambozensap neem ik 300 gr minuutsuiker ,en gebruik het dan voor op de ijscoupe of op de boterham, hij is niet zo stijf maar dop er mij boterhammetje zo in. daarvoor heb je wel een klein emmertje frambozen nodig , die heb ik gisteren gepukt bij mijn mama, genoten van de zon en een nutig werkje gedaan
brievenbus800
brievenbus800
7 juli 2010 om 23:31
moet je wel veel tijd voor hebben
KTL
KTL
7 juli 2010 om 23:13
hmmmmm niks lekker dan zelfgemaakte confituur,
M-Marie
M-Marie
7 juli 2010 om 22:28
de passie voor het zelf confituur (en andere fruitspecialiteiten) maken heb ik meegekregen van mijn grootmoeder, ik ben de énige in de familie die dat (wil) doe(n), mij zie je geen confituur kopen in een winkel, misschien wel hier en daar een specialleke op een lentebeurs, meer dan 70 verschillende confituren heb ik al zelf gemaakt, van fruit én van groente - op mijn profiel vind je al enkele confituurrecepten, de rest volgt zodra ik hier uit al mijn receptenboekjes geraakt ben - Yunomi-kes, fans van échte confituur (al dan niet op de "ouderwetse" manier klaargemaakt, let wel: die confituren zijn langer houdbaar) (@vera.n.f. da's idd de andere manier hoe ik ze klaarmaak, sinds ik de Candico fabriek hier om de hoek heb) - kijken jullie mee uit naar de volgende confituurtjes? ik alvast wel... eet smakelijk! xoxo - en voor jullie die er voor het eerst aan willen beginnen, neem eerst een kijkje op http://nl.yunomi.be/artikel/5-stappen-plan-voor-een-verrukkelijke-confituur - sux6!
pimpernel 2
pimpernel 2
7 juli 2010 om 21:25
Ik gebruik pec plus met 300gr suiker op 1 kg vruchten . Lekker en veel gezonder.
Anja4457
Anja4457
7 juli 2010 om 21:23
ik gebruik 1kg fruit 1kg minuutsuiker (de kleur vh fruit blijft dan mooi helder)alles mengen 4 min.koken en kokend in potjes doen onmiddellijk toedraaien en laten afkoelen tot ze "KLIK" zeggen
xMyriame
xMyriame
7 juli 2010 om 21:16
maak ook zelf confituur is lekkerder
Pallemaerts Mar...
Pallemaerts Mar...
7 juli 2010 om 21:00
Zelf gemaakte confituur is voor mij het lekkerste
mietjevi
mietjevi
7 juli 2010 om 20:52
Ik gebruik gewone suiker en laat een 10tal minuutjes koken. Ongeveer 700 gr per kg fruit. Schroefdeksel op en het potje omkeren. Is meer dan een jaar houdbaar. (maar dat is niet de bedoeling)
goeslapertje
goeslapertje
7 juli 2010 om 20:51
Ik maak ook altijd zelf confituur en doe 1kg fruit en 500gr suiker van dr oetker 2 in 1 dit moet niet lang koken en is super lekker . Ik doe dit in bokalen met een schroef deksel en plaats deze onderste boven om aftekoelen en zo zijn de potten luchtledig en bewaren ze zeer lang .
nanny52
nanny52
7 juli 2010 om 20:46
ik gebruik ook pec zo moet er minder suiker in. Ik doe dit al jaren zo en mijn kinderen en schoonkinderen willen alleen maar de confituur die ik maak
knoetje
knoetje
7 juli 2010 om 20:43
bij ons 1kg fruit en500suiker plus een zakje pec plus.wel niet zo lang houdbaar omdat er minder suiker in zit?maar wel lekker fruitig
christiane.puyl...
christiane.puyl...
7 juli 2010 om 20:30
Met gelei suiker heb ik deze week confituur gemaakt van witte en rode aalbessen, van frambozen en nu nog eens van zwarte aalbessen. Wat ik straks ook doe is van afgevallen appels gelei maken, die kan je dan gebruiken om taarten mee af te dekken
vera.n.f.
vera.n.f.
7 juli 2010 om 17:36
Zelf gebruik ik altijd geleisuiker van candico maxi-fruit, 3 + 1. 1500 gr fruit en 1 pakje suiker 500 gr. Hierdoor heb je de echte fruitsmaak in je confituur en smaakt die overheerlijk. in glazen potten met schroefdeksel blijft die heel lang goed; gewoon op een droge plaats bewaren. Eens een pot geopend wel in de ijskast bewaren.
Cathar2681
Cathar2681
7 juli 2010 om 16:27
Ik heb vandaag abrikozen gekocht : 1kg voor sorbet, 1kg voor jawel confituur en 1kg om uit het vuistje te smullen. Ik maak mijn confituur nog altijd traditioneel met minuutsuiker, nog nooit slechte of schimmelende confituur gehad, dus waarom zou ik veranderen ?
vdberghe
vdberghe
7 juli 2010 om 16:13
Eigen fabrikaat is lekkerder, maar bevat veeeel calorieen ! Wij nemen meestal Effi, maar zondigen af en toe..
noesje
noesje
7 juli 2010 om 16:13
ik maak 1 kg fruit met 400 gr suiker en een pakje pec - confituur lekker houdbaar in een goed afgesloten potje - tot 1 jaar. juist goed want wij houden niet zo van suiker
Ria4984
Ria4984
7 juli 2010 om 16:01
dat is wel veel suiker, wij maakten het vroeger ook zo tot ik gelfix ontdekt heb dat is 500 gr suiker voor 1 kg fruit. Heel lekker en niet te zoet juist van smaak
cons
cons
7 juli 2010 om 15:34
Zelf maak ik mijn confituur van 1kg. fruit en 750gr. suiker en een zakje pec. In het bokaal en afsluiten met het deksel.
Amelia7118
Amelia7118
7 juli 2010 om 15:25
ik doe het ook zoals Mieke, 1kg fruit en 1 kg minuutsuiker ongeveer 4min koken en klaar. Ik vind het wel geakkelijk zo.
soepsnoepertje
soepsnoepertje
7 juli 2010 om 15:03
met confituursuiker 500g en dan 1kg vruchten en een citroen in fijne schijfjes, 1 min koken en klaar
mieke.gans
mieke.gans
7 juli 2010 om 13:41
1 kg fruit + 1 kg minuut suiker ,+/- 4 minuten koken t'is alles
Conny7080
Conny7080
7 juli 2010 om 13:38
wij maken onze confituur nog altijd met pec erbij dit kun je in elke supermarkt kopen.
frise
frise
7 juli 2010 om 12:47
jij gebruikt toch erg veel suiker, normaal gezien is 60 à 65 % (dus 600 tot 650 g) voldoende. Suiker wordt niet alleen als smaakstof gebruikt on konfituur maar vooral als konserveringsstof

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen