Artikel

Donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder je ogen... Is het erfelijk? Waarom hebben sommigen er last van en anderen niet? Maar wat voor mij het belangrijkste is: Hoe kan ik het verminderen??

Donkere kringen

Hallo allemaal,

Ik heb al heel mijn leven last van donkere kringen onder mijn ogen.
De foto hierboven is er eentje van mijn eigen oog, zonder make-up. Hoewel de foto een beetje donker is kan je er vrij goed de kring op zien.
Het lijkt soms wel alsof ik een blauw oog heb ofzo!

Wat?

Mijn donkere kringen zijn geen wallen! Ook als ik 12 uur zou hebben geslapen zien ze er nog steeds hetzelfde uit.
Anti-wallen middeltjes ontzwellen, en helpen dus niet hiertegen.

De huid onder mijn ogen is zo ongelofelijk dun dat je alle adertjes eronder kan zien, hetgeen de blauw-paarse kleur tot gevolg heeft.

Wat kan je er tegen doen?

Ik ben een jonge twintiger die er dankzij haar donkere kringen er steeds moe en onverzorgd uitziet.
Ik durf de deur bijna niet uit zonder een goeie concealer onder mijn ogen, pas dan zie ik fris uit!

Ooit las ik in een boekje dat de silky oaks behandeling (weet de naam niet meer, iets met ionen technologie. Ik kan het ook niet meer terugvinden op internet ineens?) zou kunnen helpen. Ik helemaal blij op internet gezocht naar plaatsen waar ze deze behandeling gaven. Wat bleek: De kortsbijzijnde plaats was op 2 uur rijden! En de eerste keren moet je 2 à 3 keer per week gaan, dus dat is niet haalbaar Sad

Ik stuurde ooit zelfs een hulpvraag naar de flair-helpdesk.
Benieuwd wat ik terugkreeg?: Een goede concealer blablabla...

Dus... De oplossing: Make-up! Ik vind dit persoonlijk echt geen oplossing en word er niet gelukkiger op :s

Heeft er iemand al een middeltje gevonden dat wel werkt?
Let me know, en ik zal je voor eeuwig dankbaar zijn!

ps: Ik smeer al ruim een jaar elke dag een oogcontourcreme (voor de jonge huid) in de hoop dat mijn huid daar op magische wijze dikker van wordt... tot nu toe geen resultaat!

13 Reacties

ilsetj
ilsetj
18 December 2009 om 15:52
Ik heb er ook allang last van, maar dit gaat nooit verdwijnen, wat wel helpt is oranje lippenstift
eifosnatje
eifosnatje
2 november 2009 om 13:13
Ik heb dit ook, vooral in periodes wanneer ik vermoeid ben. Als ik niet echt vermoeid ben, valt het minder op. Sommigen vragen dan letterlijk: Heb jij paarse oogschaduw onder je ogen? Heb je een blauw oog? Laughing out loud Nee dus.. Ik camoufleer het vaak een beetje met een licht bruine fondation...
wentiej
wentiej
6 oktober 2009 om 20:05
ik heb dat probleem ook ik maak gebruik vn een camouflage stick helpt toch redelijk.
Cats n flowers
Cats n flowers
5 oktober 2009 om 15:19
Bij mijn weten wordt verteld dat donkere oogranden te maken hebben met nierproblemen, dat zal natuurlijk niet bij iedereen zo zijn, maar misschien toch even nagaan, groeten
monik
monik
5 oktober 2009 om 15:15
kan ook nie helpen heb hetzelfde probleem en inderdaad met ouder worden betert het er niet op een troost je bent niet alleen zoals ik hier lees
petraatje
petraatje
4 oktober 2009 om 22:41
ik wil hier geen paniek veroorzaken , maar mijn zoontje zijn donkere kringen waren het eerste heel duidelijke symptoom van zijn ziekte. misschien eens bloed laten prikken of je bloedwaarden wel in orde zijn? een tekort aan iets kan soms vlug opgelost worden he !
L.
L.
4 oktober 2009 om 20:23
Ik herken je probleem en het betert niet met ouder worden. Je oogcontourcreme helpt mss wel om rimpels te voorkomen maar niet tegen donkere kringen.
dafi
dafi
4 oktober 2009 om 19:45
Ik weet dat je het met plastische chirurgie kan wegwerken of toch gedeeltelijk. Ik ken iemand die er ook last van had (maar niet zo erg) en zij heeft het laten weglaseren of zo.
natlietjah
natlietjah
4 oktober 2009 om 17:38
Oei, hier bij mij staat de afbeeldingen er wel op :s Heeft nog iemand dit probleem? Dat is wel jammer.. Maar stel je maar gewoon voor: jong meisje met ogen die eruit zien alsof iemand er net op heeft geslagen. Thank god voor makeup zullen we dan maar zeggen?
TALUT
TALUT
4 oktober 2009 om 16:49
Spijtig ik kan de afbeeldingen niet bekijken.
TALUT
TALUT
4 oktober 2009 om 16:48
Inderdaad! Pech voor ons blijkbaar: niets aan te doen en ermee leren leven... Ik heb ook foto's van toen ik kleuter was waarop ik die kringen had. En ik zie er altijd moe uit wat niet altijd waar is natuurlijk...
natlietjah
natlietjah
4 oktober 2009 om 14:41
Ja ik weet het... Echt wel stom he. Voor alle andere dingen zijn er zo goeie middeltjes op de markt en hiervoor dan weer niet. Terwijl het toch ook een flinke domper op je zelfvertrouwen kan zetten he! Dus hierbij een grote oproep aan alle beauty-labo's: snel snel snel een geweldige ontdekking gaan doen tegen donkere kringen. Ik weet zeker dat er nog veel mensen rondlopen die hier maar al te graag wat geld voor over zouden hebben!
Ilse7749
Ilse7749
4 oktober 2009 om 14:23
Misschien ga je wat ontgoocheld zijn, maar mijn beste vriendin heeft hier al jaren last van (ondertussen al wel 10 jaar) en idd het is erfelijk want haar mama en oma hebben het ook... Ze heeft alles uitgeprobeerd, water drinken, crèmes smeren, medicatie, niets aan te doen... Zelfs een bezoekje aan de dokter heeft niets opgebracht...

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen