Artikel

éénpansgerechten

éénpansgerechten

éénpansgerechten uit noodzaak

Onze kookplaat is stuk en ik moet nog een tijdje wachten op de nieuwe...
Daarom ben ik op zoek nar éénpansgerechten om op een geleend kookvuur klaar te maken.
Graag jullie reacties, want mijn inspiratie begint op te geraken!!!
Ook de oven werkt nog, dus ik kan wel ook overschotels maken.

Ik zou op internet allerlei kunnen opzoeken, maar mijn ervaring leert mij dat de gerechten die je van anderen krijgt vaak beter in verhouding zijn.

Liefst zo origineel en gezond mogelijk. Macaroni met kaassaus en hesp bv is al gepasseerd...

17 Reacties

Y.2509
Y.2509
14 januari 2011 om 16:15
wokgerechten! gezond en gemakkelijk Smiling
Christ1464
Christ1464
14 november 2010 om 11:49
Gisteren een kipschotel gemaakt met recept uit de libelle gemakkelijk en heel lekker.
Mia2026
Mia2026
13 november 2010 om 19:13
Provençaals stoofvlees : snij het stoofvlees in kleine blokjes en stoof aan in vetstof. Ondertussen : snij ui in stukken en leg op het vlees in de pot, doe hetzelfde met paprika en champignons. Zo krijg je een stoofpot in laagjes. Tussenin eens kruiden met peper, zout en provençaalse kruiden. Als laatste een laag rouwe aardappelschijfjes. Dan deksel op de pot. Niet in roeren. Op een zacht vuurtje laten garen. Als de aardappelen gaar zijn is het gerecht klaar. Wees gerust, het zal niet aanbranden. De groenten geven genoeg vocht af om alles mooi gaar te laten worden.
An785
An785
13 november 2010 om 08:34
sorry een stukje ontbreekt, schuif de hamschotel daarna 30 min inde voorverwarmde oven op 180 graden,
An785
An785
13 november 2010 om 08:33
een receptje voor een eenpansgerecht klaar te maken in de oven, je hebt nodig 4 dikke sneden gerookte ham (een halve cm dik), 400 gr broccoliroosjes, 2 dikke wortelen, 6 aardappelen, 100 gr gemalen gruyerekaas, 4dl tuinkruidenbouillon, 2dl room, 2 eetl boter, 2eetl bloem, peper en zout, dit receptje is voor 4 personen, je maakt het als volgt klaar, snij de ham in blokjes van ongv 2 cm dik, kook de aardappelen klaar en snij ze in dikke schijven, breng de tuinkruidenbouillon aan de kook en laat de groentjes er in gaar koken, ongv 10 min, giet af en vang het kookvocht op, bereid de saus. laat de boter smelten, voeg de bloem toe, leng aan met opgevangen kookvocht tot een gebonden saus, laat even doorkoken, voeg dan de room en 2/3 van de gruyerekaas toe en meng goed doorheen, kruid met peper en zout, giet de groenten in een ovenschotel, verdeel er de blokjes ham over, schik er daarna de aardappelschijven over en giet er de saus bij, strooi er de rest van de gruyerekaas over
nadjegezond
nadjegezond
12 november 2010 om 23:34
Als je een microgolf heb stoom de aardappelen en groenten daarin dan heb je je vuur alleen maar nodig om vlees te bakken. wij eten al maanden aardappelen en groenten klaargemaakt in de microgolf je wint er veel tijd mee want alles is zeer sneller klaar.Smakelijk
Linemie
Linemie
12 november 2010 om 23:27
Hutsepot
claire.vanoppen...
claire.vanoppen...
12 november 2010 om 21:25
ik wok wel graag weinig afwas en snel klaar
Christ9299
Christ9299
12 november 2010 om 20:12
een bokaal rode kool, aardappelpuree en gemengd gehakt: rodekool in een ovenschotel uitsmeren en daarna het gehakt bij kruiden en erover smeren een gewone aardappelpuree maken en een volgende laag maken en als afwerking een fijn laagje kaas of chapelure.je kan dit ook met witloof doen of prei. smakelijk
toetiefroetie
toetiefroetie
12 november 2010 om 20:09
Chinese maaltijdsoep, alles in 1 pot, Water, kippebouillon(blokjes), chinese kool,prei, champignons,broccoli, of neem gewoon groentjes waar je zin in hebt, dan noedels erbij en scampi(of stukjes kip), niet te gaar laten worden, dan wordt dat te papperig, als laatste de scampi. Kruiden met gember, look,soya saus, oestersaus, peper. Mjami!!!!
KCR
KCR
12 november 2010 om 17:17
Appelmoes kan je heel eenvoudig in de microgolf maken, kook uw patatten op voorhand en bak ze dan in de oven (omhuld in eiwit, paprikapoeder en zout), en dan kan je nog je vlees bakken op je vuurtje. Zo hoef je niet elke dag een eenpansgerecht maken. Patatjes en pasta kan je trouwens ook goed koken in de microgolf.
3 poezen
3 poezen
12 november 2010 om 17:04
duikboot maken: bouletten gehakt bereiden en afbakken, daarboven witloof in stukken en dan aardappelen bijvoegen. De aardappelen komen zacht door het sap van het witloof en de bouletten fungeren als duikboot onder het witloof en de aardappelen. Leuk voor de kinderen....
vera.n.f.
vera.n.f.
12 november 2010 om 16:21
Een stevige maaltijdsoep; hier kan je allerlei soorten groenten bijvoegen; de klassiekers prei, selder, wortelen, ui, daarbij eventueel raapjes, spruiten, knolselder, erwtjes, bloemkool,....... Daar nog balletjes bij en eventueel vermicelli
ray-v
ray-v
12 november 2010 om 15:48
Stoverij + opvoorhand gekookte aardappelen er op het laatste bijdoen
Malika1322
Malika1322
12 november 2010 om 15:39
chili con carne. heerlijk bij dit winters weertje en als je hem één dag op voorhand klaar maakt, smaakt ie het best.
christitje
christitje
12 november 2010 om 14:30
wokken kan je ook op een vuur en daar kan je zelf kiezen welke groenten en vlees je gebruikt je hebt zelfs deegwaren die in de wok kunnen
nelle
nelle
12 november 2010 om 13:58
Ik maak in de winter soms spruitjeshutsepot in één pot. De onderste laag bedekken met aardappel in stukjes, daarboven spruitjes ook in stukken, daarboven 1 appel in stukjes, kruiden met peper en zout en één bouillonblokje. Bovenaan gebakken gehakt die fijn gemaakt is, een beetje water bijdoen dat de onderkant onder staat en alles laten gaar stoven. Als je van alles iets meer in doet, kan je er 2 keer van eten. Smakelijk!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen