Artikel

Frambozen

Frambozen

Het recept van de dag heeft mij doen watertanden. Ik ben namelijk verzot op frambozen.

Superlekker !!

Vorig jaar had ik een frambozenstruikje gekocht met de bedoeling ze zelf te kunnen oogsten. Het was een teleurstelling. Juistgeteld 5 frambozen heb ik er kunnen afhalen en mijn struikje ging dood.
Ik vind frambozen dus superlekker. Of het nu puur natuur is, bavarois, op pannenkoeken, frambozentaart, het maakt niet uit. Ik heb zelfs een vinaigrette met frambozen.
Voor de liefhebbers volgt hier nog een receptje van een lekker gebakje met frambozen.
Het receptje was oorspronkelijk met aardbeien (de foto dus ook met aardbeien) maar ik heb het aangepast met frambozen. Alvast smakelijk.

Tompoes met frambozen

Benodigdheden voor 4 gebakjes :

•8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
•300 gr frambozen
•200 ml slagroom
•2 el suiker
•poedersuiker

Bereiding :

1/ Verwarm de oven voor op 200°C. Prik enkele gaatjes in de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

2/Was de frambozen. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Bestrijk 4 plakjes bladerdeeg met de slagroom en verdeel de frambozen erover. Leg er het andere plakje bladerdeeg telkens op.

3/Bestrooi de tompoezen met de poedersuiker.

Tip : je kan dit ook serveren met frambozencoulis.

21 Reacties

lut1308
lut1308
26 augustus 2011 om 19:41
heb ook frambozenstruiken. is inderdaad superlekker. de onze draagt nu voor de tweede maal vruchten en groter dan de eerste keer dit seizoen. heeft er iemand een goed recept voor frambozencake? de mijne is net wat mislukt,frambozen zitten allemaal onderaan. is wel lekker.
appelflap
appelflap
16 juli 2011 om 22:02
Ik heb sinds vorig jaar 2 planten staan.Al veel vruchten van kunnen plukken.Nu is het wel zo dat die niet allemaal gelijktijdig rijp zijn,dus indien ik ze in een gerechtje zou willen verwerken dan zal ik er toch moeten kopen.Nu gaan ze zo mijn mondje in!Vorig jaar had ik een goede oogst,een deel ervan ingevroren en in de winter opgewerkt in smoothie's.Deed telkens er een deel rijp waren ze in de diepvriezer.
catrientje
catrientje
16 juli 2011 om 21:43
Wij hebben vorig jaar twee struiken geplant. Toen hadden we heel wat frambozen. Dit jaar veel uitlopers, waaraan geen enkele framboos en aan de oude struik komen ook niet veel frambozen. Jammer, iemand enig idee hoe dat komt?
snetnip
snetnip
14 juli 2011 om 20:11
ik wil ook zo'n frambozenstruikje, want ik hou enorm van frambozen. Zo uit het vuistje is ook niet te versmaden. Jouw receptje ziet er in elk geval fantastisch uit
ikke-4
ikke-4
14 juli 2011 om 19:56
ik heb ook een frambozenstruikje gekocht, vorige herfst hebben we het geplant en wij hebben heel veel frambozen gehad, ze zijn jammer genoeg allemaal op,maar uw receptje ziet er wel lekker uit, ik zal het wel eens maken, misschien lukt het met ander fruit ook wel.
karima9930
karima9930
14 juli 2011 om 13:54
overheerlijk! maar ik zou het met banketbakkersroom doen. heb het liever dan slagroom.
tina 9
tina 9
14 juli 2011 om 08:55
ik vind frambozen het lekkerste fruit dat er is, ook als je confituur maakt van frambozen kan het in huis dan zo heeeeerlijk ruiken
christine.huygh...
christine.huygh...
14 juli 2011 om 08:26
lekker lut heel graag frambozen
vingerhoed1948
vingerhoed1948
13 juli 2011 om 20:43
Das heel lekker heb het zelf gemaakt en frambozenconfituur dat is ook zo lekker
lauralee
lauralee
13 juli 2011 om 19:46
frambozen worden die niet plat als je die wast? (gekocht in de winkel)
Koelie
Koelie
13 juli 2011 om 04:10
Ziet er lekker uit , ga ik zeker ook eens maken. Misschien ook eens een frambozenplantje kopen, want vind dat ook superlekker, maar in de winkel vind ik ze wel zeer duur voor het aantal dat je koopt
Erika Bekaert
Erika Bekaert
12 juli 2011 om 23:15
Dit jaar kocht ik bij Lidl een struik witte en een struik rode frambozen. De rode heeft al wat lekkers voortgebracht, maar op de witte ben ik nog aan het wachten. Ze staan beiden op een zonnige plaats uit de wind, want wind is nefast voor de planten. Dit recept ziet er héérlijk uit! Dank je wel!
Peggy1754
Peggy1754
12 juli 2011 om 22:31
Njam, moet ik ook eens proberen. Zal het eens bij mijn favorietjes zetten se.
Ria.B
Ria.B
12 juli 2011 om 21:59
Lekker!Heb het bij men favorieten gezet.
fijnwijntje01
fijnwijntje01
12 juli 2011 om 21:42
mhhhhh ik ga het eens klaarmaken! Dank je wel.
Stil genieten
Stil genieten
12 juli 2011 om 21:31
Ik heb vorig jaar ook drie verschillende struikjes gepland, en aan elk struikje heb ik elke dag wel zeker 10 frambozen! Lekker. Ik merk wel dat de bessen veel zon nodig hebben. Misschien het struikje verplanten?
Heidi03
Heidi03
12 juli 2011 om 20:45
Ik heb dit jaar 3 struikjes geplant. Een vroege, een late en een die zwarte frambozen geeft. De vroege heeft al goed gegeven (afin, een 20 tal maar voor het eerste jaar is dat al goed) De zwarte is nu bezig. 1 probleem, er zijn nog geen frambozen binnen geraakt. Ik zie een rijpe hangen en hup in de mond. Ik ga dus frambozen moeten kopen wil ik dit receptje maken
Marie-Therese89...
Marie-Therese89...
12 juli 2011 om 20:05
Ziet er heel heerlijk uit.ga het dit weekend eens maken
Elinexx
Elinexx
12 juli 2011 om 20:03
mmm zal ik ook eens maken, ziet er lekker uit!
carina9510
carina9510
12 juli 2011 om 20:00
mmmmm zal lekker smaken!
jodi-s-nestje
jodi-s-nestje
12 juli 2011 om 19:53
Oei, je struikje al dood? In mijn tuin staan er zowat overal struiken, als ik scheutjes heb verplant ik ze en daaraan groeien hetzelfde jaar al gemakkelijk een 20 à 30 vruchtjes aan. Frambozen klimmen graag,hé...een muurtje of tuindraad om tegenop te groeien...dit jaar véél fruit gehad nochtans. Mss volgend voorjaar opnieuw proberen?

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen