Grone tomaten confituur

jaren en jaren geleden, maakte mijn moeder confituur van groene tomaten. Daar wij "teveel" tomatenplanten in de serre hebben, en al onze buren tomaten mee eten, dacht ik er weer aan, groene tomaten confituur. ik zocht en zocht, google, van voor naar achter, kooksites, kookboeken, ons kookboek, maar nergens vind ik een goed recept

Wat ik wel vond, is een soort "saus"

voor bij vlees.
met groene tomaten, appelsienen, citroenen ùmet hun schillen, rabarber, gember en suiker.
lekker bij vlees, maar in lange niet wat ik zoek

toen moeder dei maakte, stonk de hele keuken

dat was te wijten aan de azijn, zei ma, schoonma zegtr het nu ook, maar lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr , mens lekker.
nu,
ik zoek een recept om groene tomaten confituur te maken, niet het lekkere bijgerecht voor vlees.
Wie oh wie, kan mij helpen ?

8 Reacties

goeslapertje
goeslapertje
23 augustus 2011 om 18:24
en ook nog een recept gevonden groene tomaten-appeljam intresse laat maar iets weten
goeslapertje
goeslapertje
23 augustus 2011 om 18:23
groene tomatenjam zonder azijn 1kg groene tomaten en 1 onbespoten citroen en 1 pakje dr oetker geleisuiker 2in1 als je intresse hebt wil ik je het hele recept door mailen hoor
Evy2060
Evy2060
22 augustus 2011 om 23:21
heb er nog nooit van gehoord maarr kan lekker zijn
Noëlla Kerkhof...
Noëlla Kerkhof...
21 augustus 2011 om 19:59
Ik heb een boek "Mijn heerlijke potjes confituur", van Marie Leteuré, en daar staat een recept in voor jam met groene tomaten, en ééntje voor marmelade van groene tomaten. Hier zit echter geen azijn in, enkel groene tomaten, suiker en 1 citroen. Een vriendin van me maakt ook altijd confituur van groene tomaten, maar het recept ken ik niet. En dan heb ik hier ook nog een recept liggen voor confituur van nauwelijks rijpe tomaten met granny smith appels.
Mia nachtraaf
Mia nachtraaf
21 augustus 2011 om 15:40
Bedankt Annemyke ik ptobeer het vandaag nog en hou je op de hoogte
Anemmykeenvrien...
Anemmykeenvrien...
21 augustus 2011 om 13:26
1 kg groene tomaten 750 gr geleisuiker 2 citroenen, alleen het sap Printvriendelijk E-mail een vriend Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Hyves Voeg toe aan favorieten Bereidingswijze Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30 minuten 1.Was de groene tomaten. Leg ze 40 seconden in kokend water, laat iets afkoelen en pel ze vervolgens. Snijd ze in vieren. Meng ze met de suiker en citroen in een grote schotel en laat 12 uur staan. 2.De volgende dag kook je de jam op laag vuur gedurende 30 minuten onder voortdurend roeren, want de jam blijft heel snel aan de pan plakken! 3.Vul de potten (vantevoren gekookt in heet water), veeg de randen van de potten schoon en sluit ze stevig.
Mia nachtraaf
Mia nachtraaf
21 augustus 2011 om 13:22
die heb ik allemaal al geprobeerd en noppens, toch bedankt
FRONIE6646
FRONIE6646
21 augustus 2011 om 08:32
op de site confituur van groene tomaat vind je talrijke recepten ,misschien niet dezelfde van je moeder maar je kan eens proberen en wie weet vind je een heel lekker recept ?

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen