Grote zus/broer worden, leuke tips gezocht.

Rond einde Juni wordt ons tweede kindje verwacht. Door de soms veel horende negatieve verhalen van andere ouders. Zou ik toch graag eens jullie reacties of tips willen weten, leuke verhalen over de eerste kennismaking tussen baby en grote zus/broer. Om zo ook onze grote zus Amelie bij de geboorte en opvoeding zoveel mogelijk te betrekken. Ze kijkt nu al uit naar de baby toch zal het voor haar aanpassen worden ze was bijna 3 jaar met ons alleen. Ben benieuwd naar jullie verhalen, Maralie.

Alle mooie verhalen over de eerste kennismaking zijn welkom.

7 Reacties

ketala
ketala
22 april 2010 om 12:48
een tip stop in je tas die je meeneemt naar het ziekenhuis een geschenkje voor de oudste . Als jou dochter dan op bezoek komt geef je haar dit af namens haar broertje of zusje . Er gaat zoveel aandacht naar het kleintje gaan dat zo een verwen momentje echt niet overdreven is .Zo zal ze zeker niet het gevoel hebben dat alles rond de baby draait . Je kan ook vb op je geboorte lijst enkele speelgoedjes zetten die zij nu eerst kan gebruiken en als broer of zus groter is kunnen ze samen spelen . En laat haar zeker helpen als ze dat wil want zij is nu grote zus .veel geluk nog in jullie verdere leven en geniet van jou kindjes
Lutske
Lutske
22 april 2010 om 10:58
Onze dochter was 3.5jaar toen haar broertje werd geboren, wij hebben geen enkel probleem ondervonden. We hebben haar altijd bij alles betrokken, geboortekaartjes kiezen, de kamer in orde brengen, speelgoed klaarleggen, vertellen over de geboorte, de naam helpen kiezen allemaal dingen zie zo vanzelfsprekend lijken maar voor hun toch heel belangrijk zijn. Toen haar broertje er eenmaal was mocht ze dadelijk op bezoek en de baby vasthouden. Haar zelfslaten meehelpen bij de voedingen verzorgingen. Hun het gevoel geven dat ze ook heel belangrijk zijn, dan moet het lukken.
danielle1841 ( ...
danielle1841 ( ...
22 april 2010 om 08:26
mijn zoontje was vier en wij hebben gevraagd aan het bezoek om hem niet te negeren tijdens het bezoek . Meestal komen mensen binnen en kijken naar de baby maar vergeten broer of zusje , wij hadden dus gevraagd om hem een pluim te geven met zijn nieuwe zus en dat is vrij goed gegaan
zuiderz☼n
zuiderz☼n
22 april 2010 om 00:17
Onze zoon van 24 vertelde overlaatst dat hij zich herinnerde dat toen zijn broer geboren werd toen hij 3.5 j was, dat zijn broertje voor hem een kadootje bij had nl . een doos playmobiel met brandweermannen en dat hij toen een heel goed gevoel had dat niet alle kadoos alleen voor het kleine broertje waren.
v
v
21 april 2010 om 21:59
onze kindjes waren 3 en 4 jaar toen we ons derde kindje kregen. ze waren heel blij met de komst van hun zusje. bij alles wat er met de baby gebeurde: in badje doen -flesje geven -pamper verversen stonden ze rond me en wilden ze helpen. heel plezant was dit . maar ik moest na een tijdje ogen op mijn rug hebben want mijn andere dochter (3) wilde steeds de baby uit de wieg halen , het was haar baby zei ze. het was lief bedoeld natuurlijk maar toch wat gevaarlijk hè. nu 4 jaar later zijn ze nog alle twee dikke vriendjes met hun zusje .
cindy_vw
cindy_vw
21 april 2010 om 20:41
Ja, gewoon haar overal bij betrekken en boekjes lezen over 'een broertje of zusje krijgen'; want een kind kan zich dat moeilijk inbeelden, hé. Mijn zoontje (toen bijna 3) was in het moederhuis dolblij dat hij een zusje had, maar dacht dat ik na een paar dagen terug naar huis zou komen en dat zusje in het ziekenhuis ging blijven. Toen hij hoorde dat ze ook bij ons kwam wonen, was er toch wel wat jaloezie ... Best wel grappig als je er achteraf aan terugdenkt ...
Justmieke
Justmieke
21 april 2010 om 20:37
Hey Maralie, Ik lees even mee! Onze dochter zal bijna 6 zijn als ons 2e kindje zal worden geboren. Nu proberen we haar zoveel mogelijk overal bij te betrekken: bezoekje aan de gyne, hartje laten beluisteren via de Angelsound, mee kleertjes laten kiezen. Dit is enkel maar het betrekken bij de zwangerschap... Meer kan ik je helaas zelf niet vertellen, want zo ver is het nog niet.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen