havermoutpannenkoeken

Wie kan mij helpen?

mijn moeder maakte vroeger vaak havermoutpannenkoeken als ontbijt. Helaas vind ze dit recept nergens terug.
Kan er mij iemand aan dit recept helpen?

15 Reacties

harleyboy
harleyboy
7 september 2009 om 19:23
hmm nog nooit van gehoord ga dit zeker ook eens proberen aangezien dat mijn zoontje verzot is op panekoeken
Rita6057
Rita6057
7 september 2009 om 12:03
een goed idee, pannekoeken met havermout! ga ik zeker proberen!
de godgeklaagde...
de godgeklaagde...
7 september 2009 om 12:02
Nog nooit havermout gegeten. Help ben ik wereldvreemd??
Ann8034
Ann8034
7 september 2009 om 08:51
he maar je kan ook lekker koekjes maken met havermout 75 gr havermout,1/2 dl melk, 1/2 dl olie, 75 gr suiker, vanillesuiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 2 eieren, 50 gr gemalen hazelnoten, confituur, vetstof meng de havermout met de olie en melk, doe er de dooiers, suiker, vanillesuiker en bloem bij goed mengen, klop het eiwit stijf zet deze samen met de noten voorzichtig onder het deeg, vet een bakblik in en leg hoopjes deeg op de plaat, versier elk hoopje met wat confituur en bak de koekjes 20 min in een voorverwarmde oven van 200°c laten afkoelen en smullen maar
Joke25
Joke25
7 september 2009 om 08:47
mmm dit klinkt heerlijk, ik heet graag havermoutsepap dus ga dik zeker ook eens proberen
Ann8034
Ann8034
7 september 2009 om 08:45
vogens ONS KOOKBOEK 1kopje havermout in 1 kopje melk laten weken, 1 ei toevoegen, goed mengen en bakken zoals flensjes, opdienen met suiker of confituur, al geprobeerd en best lekker
christa7264
christa7264
7 september 2009 om 08:36
Bedankt voor de leuke reacties! Ik ga ze direct maken. Smakelijk
Anja4457
Anja4457
6 september 2009 om 21:52
ik maak gewoon deeg voor pannekoeken en doe er een goei grop havermout in
KristelGe
KristelGe
6 september 2009 om 20:14
Ik heb net een doos havermout gekocht om havermoutpap van te maken. De pannenkoeken ga ik ook eens proberen te maken.
Kaatje♥
Kaatje♥
6 september 2009 om 15:25
Ik maak ze regelmatig voor de kinderen op devolgende manier : Havermoutvlokken + enkele soeplp witte bloem + enkele soeplp witte suiker + 2 eieren + 1 pakje vanillesuiker + Melk en mengen tot alles smeuïg wordt. Heel eenvoudig dus. Bakken in de pan in boter (geen olijfolie), enkele minuten aanelke kant, naargelang de gaarheid die ze verkiezen. lekker hoor! je kandit deegje zelfs de avond vooraf maken en de volgende ochtend ze gewoon bakken.
Ilse7749
Ilse7749
6 september 2009 om 15:02
deze ga ik ook eens maken,mijn man is zot van pannekoeken
sanni1
sanni1
6 september 2009 om 14:00
lijkt me een lekker receptje. Ga ik zeker eens proberen
culimieke
culimieke
6 september 2009 om 12:32
piep, interessant had ik nog nooit van gehoord, weeral iets geleerd op yunoimi! knuf culimieke
Linneke66
Linneke66
6 september 2009 om 10:07
Lijkt op het recept voor havermoutwafeltjes, deze zijn echt NIET LANG HOUDBAAR. Bewaren in de koelkast (enkele dagen) of in de diepvries
Veroni4602
Veroni4602
6 september 2009 om 10:04
meng 250 gram havermout met 500 ml magere melk en doe dit 4 minuutjes op 700 W in de magnetron. Als het gekookt is in de blender doen. Doe er 3 grote eieren in en blend alles samen tot het een gladde massa is geworden. Schil en snij 2 appels in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekepan en doe er een hvh pannekoeken mengsel bij naar jouw wens. Strooi er daarna appelstukjes overheen. Pannekoek vervolgens aan beide kanten afbakken. Bak vervolgens de volgende pannekoeken af. Leg alle pannekoeken op een stapeltje op een bord en laat afkoelen. Nu heb je een kleine hoeveelheid koude gezonde tussendoortjes die je overal mee naar toe kunt nemen

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen