Artikel

help! mijn kat eet niet meer!

help! mijn kat eet niet meer!

Ik heb altijd al katten gehad, thuis, en sinds ik alleen woon ook. Lightning is mijn grote schat, en ik zou niet meer zonder kunnen. Helaas ben ik overdag ook wel eens van huis, en ik heb voor haar dus een nieuw vriendinnetje gehaald, Vixen. Allemaal leuk, maar...L

Lightning drinkt nooit. Als ik haar water geef dan speelt ze er alleen mee, maar ze drinkt het niet op. Dit is al een maand of twee zo, dus ik vermoed dat ze stiekem drinkt uit de gootsteen ofzo, maar een bakje water kan ik dus nergens achterlaten of de vloer ligt vol. Dat zou nog meevallen, moest ze ook nog willen eten.Maar een dag voor ik Vixen had gehaald wilde de juffrouw niet meer eten. alle merken voer heb ik ondertussen geprobeerd, zelfs kip wil ze niet meer... iemand raad?

13 Reacties

anoeschka
anoeschka
28 December 2010 om 13:34
mijn poes heeft iet aan haar nieren ze drinkt maar eten doet ze niet mieschien gaat ze dood we wachten op het bloedonderzoek
noorwegen
noorwegen
22 januari 2010 om 19:53
Probeer eens om gewoon regenwater te geven? Onze poes drinkt nooit gewoon water, maar wel buiten aan het vijvertje of aan regenwater. Ze krijgt ook kattenmelk met weinig of geen lactose. Ze wil ook maar één soort eten: Sheba - paté met kip. Wel gemakkelijk ... ik moet nooit kiezen in de Colruyt.
brenki
brenki
9 januari 2010 om 19:03
altijd ambetant als je niet weet wat je kat wil zeggen. een bezoekje aan de dierenarts brengt mss op. onze kat wou ook niet drinken en ik heb te lang gewacht om ze naar de dierenarts te brengen. ze is toen 2 dagen daar gebleven. aan de infuus. omdat ze er heel erg aan toe was. wat medicijntjes en ze was der weer helemaal door. Wel kostelijke affaire. 250€/nacht. maar ja.
elocine
elocine
6 januari 2010 om 11:33
ik wil je niet ongerust maken,maar onze kater at ook niet meer,om het even wat je gaf,bleek dat hij ernstig ziek was. Poezen kunnen vaak zo goed verbergen dat ze ziek zijn.Hij lag gewoon naar de vogeltjes te kijken op de vensterbank,lag op mijn schoot te spinnen alsof er niks was en toch kwam de dierenarts na onderzoek in het ziekenhuis met zeer slecht nieuws. Ik kan er nog niet bij dat het bij onze poes zo gegaan is.
Honnepon
Honnepon
6 januari 2010 om 11:01
Onze Tom drinkt ook geen water, alleen pure room ! Mag volgens de dierenarts. In melk zit teveel lactose, met room heb je dat probleem niet. En dan drinkt hij toch iets ! Ik zou toch eens naar de dierenarts gaan als je poes zo moeilijk blijft eten om uit te sluiten dat er toch niet iets aan de hand is.
Sirenetta
Sirenetta
6 januari 2010 om 10:58
Mijn kat drinkt enkel uit de vijver, of uit een emmer of gieter, als't maar niet in een bakje is Smiling Yoghurt en Actimel vallen ook in de smaak, maar ze is kieskeurig over't fruit dat erin zit ;-) Wat betreft eten is dat natuurlijk afhankelijk van elke kat. Probeer eens met rauw gekapt aangelengd met een scheut melk (en dan goed pletten allemaal). Of een geklutst ei met melk. Voor te vermijden dat de hele vloer onder water zit, kan je zware stenen potjes met een bredere bodem kopen. Wij hebben dat ook gedaan omdat 't asiel ons verwittigd had dat ze graag de pottekes met eten en drinken omstampt. Dat probleem is ondertussen opgelost hoor Smiling
garfield1
garfield1
6 januari 2010 om 10:31
mijn katten hebben ook momenten dat ze niets willen eten, enkel snoepjes willen ze dan. Ik tracht hen extra in de watten te leggen en dan komt het altijd weer goed!
Appelflapje
Appelflapje
6 januari 2010 om 10:30
en wormen krijgt ze haar behandeling voor, dus daar zit het hem ook niet Smiling
Appelflapje
Appelflapje
6 januari 2010 om 10:28
ik heb haar vandaag een steak gevoerd en die ging vlot binnen, de sloeber. Maar ik kan haar natuurlijk niet elke dag steak geven. Mijn Lightning is een onderdanige poes, en Vixen nog onderdaniger, dus daar zit het probleem niet denk ik. En Lightning krijgt tonnen aandacht en verwennerijtjes..
Sonja9794
Sonja9794
6 januari 2010 om 08:07
Vermits ze al een dag voor de aankomst van de nieuwe poes niet meer at, heeft dit er niks mee te maken. Al eens gedacht aan keelpijn en slikproblemen? Dit is met mijn kat gebeurd, wilde niet meer eten... en bleek een zware keelontsteking te hebben en kon bijgevolg niet slikken....
Mien9070
Mien9070
6 januari 2010 om 00:06
Is uw kat al onderzocht op wormen?
mily
mily
5 januari 2010 om 21:54
Uit een klein bakje wil onze poes ook niet drinken maar in de garage staat een emmer vol water en daar drinkt ze wel uit. Poezen kunnen heel jaloers zijn en dulden vaak geen gezelschap van een andere kat
Tientje666
Tientje666
5 januari 2010 om 21:36
Zo iets heb ik ook met mijn poezebeest Mieke meegemaakt. Het begon ook met niet willen eten of drinken. En ze verstopte zich de hele dag. Het antwoord van mijn dierenarts was: Mieke is depressief. Ze voelt zich verstoten door de nieuwkomer. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar onze nieuwkomer, Tigra, was redelijk dominant en Mieke was al verschillende jaren de enige poes in huis. Maar hoe we haar ook probeerden aandacht te geven, meer dan de nieuwe kat kreeg, het hielp geen zier. Het probleem heeft bij ons thuis zichzelf opgelost. Een paar dagen later kwam de buurman zeggen dat Tigra was doodgereden, een straat verder dan waar wij woonden. Wij vonden het heel erg voor Tigratje, maar Mieke heeft er niet om gerouwd.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen