Artikel

hippe tochthond

hippe tochthond

zelf maken

Wie wil er nu niet deze trouwe viervoeter voor de deur? Deze tochthond zal je de hele winter warmhouden. En zo maak je hem!

Dit heb je nodig
50 cm groen en 15 cm bordeaux-rood vilt
kussenvulling
textiellijm

Zo maak je het
Knip uit groen vilt

75 x 35 cm voor het lijf
2 x kop volgens patroon. Korte kopnaad: 2,5 x 13,5 cm, lange kopnaad: 2,5 x 47 cm
Knip uit rood vilt

2 x 35 x 5 cm voor de poten
4 x oor volgens patroon
binnenkant bek volgens patroon
2 x ovaal oog
40 x 3 cm voor de staart

Lijf
Naai de rode poten aan weerskanten aan het lijf. Knipt hier in het middel 14 cm in. Naai de 4 korte kanten en de ingeknipte kant van poten dicht. Naai de onderkant van het lijf dicht maar laat een opening om te keren. Keer het werk, stop de vulling in het lijf en naai de opening met de hand dicht.

Kop
Naai de rode binnenkant van de bek aan weerszijden in de bek. Naai een korte naad vanaf de bek naar de voorkant; de lange naad vanaf de bek naar de achterkant van de kop. Keer het werk en stop de vulling in de kop.

Oren
Leg 2 oren op elkaar en naai rondom dicht, maar laat een opening om te keren. Keer het werk en naai de opening met de hand dicht. Maak zo ook het andere oor. Leg een plooi in de bovenkant van het oor en naai het vast op de kop. Knip een inkeping van ± 3 cm in het lijf, op 5 cm van de voorpoten. Steek de kop erin en naai rondom vast. Knip een halsbandje van 1,5 cm breed uit rood vilt en lijm dit rond de hals. Naai de staart dicht
in een punt, keer het werk en naai de staart tussen de achterpoten vast.

komt uit een oude libelle-boekje

7 Reacties

Noëlla Kerkhof...
Noëlla Kerkhof...
9 oktober 2009 om 21:35
Ik heb vorige winter tochtrollen gemaakt van allemaal gerecycleerd materiaal. Aan een huis stonden allemaal kartonnen kokers (voor posters en affiches) bij het oud papier. Ik dacht: "Die kan ik mooi gebruiken!" en ik heb ze mee naar huis genomen. Op zolder had ik nog een oude sprei liggen van allemaal lapjes, gebreid van restjes garen. Die heb ik helemaal uit elkaar gehaald. De kartonnen kokers hebben we twee aan twee aan elkaar geplakt met stevige tape en daarna op maat van de deuren afgesneden. Daarna heb ik gebreide lapjes weer aan elkaar genaaid tot kokers die over de kartonnen kokers passen. En we hadden mooie tochtrollen! O ja, ik had natuurlijk nog een heleboel lapjes over en daar heb ik dekentjes voor onze twee hondjes van gemaakt, voor elk twee stuks.
cherokee
cherokee
9 oktober 2009 om 08:40
tof,zodra ik uit het gips ben,ga ik het uitproberen.
Musa
Musa
9 oktober 2009 om 00:00
Tof van zodra ik tijd heb, maak ik hem even.
Musa
Musa
9 oktober 2009 om 00:00
Tof van zodra ik tijd heb, maak ik hem even.
okapi
okapi
8 oktober 2009 om 22:22
leuk zo'n zelfgemaakte tochthond
Fabien4013
Fabien4013
8 oktober 2009 om 20:46
leuk idee ,maar vilt is een nogal moeilijke stof, je kunt het zelf niet wassen, ik zou het in een katoentje maken, mag in de wasmachine op 60°, is mss wat praktischer.
binake
binake
8 oktober 2009 om 17:30
das tof zie effe opslagen

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen