Artikel

Hoe kot inrichten?

Hoe kot inrichten?

Vanaf september ga ik op kot en ben ik aan het nadenken over hoe ik het ga inrichten.

Het is een vrij kleine ruimte dus ik zou ze dan ook optimaal willen benutten. Momenteel zijn de muren wit maar graag zou ik er een kleurtje opzetten. Ik had gedacht aan een muur paars te schilderen omdat dit ook wel mooi combineert met wit. Heeft iemand nog andere leuke ideeën. Ook misschien hoe ik de ruimte groter kan doen lijken? Tips voor leuke accecoires zijn ook welkom!

Ook zoek ik nog opbergruimte maar echt plaats om nog kasten bij te zetten is er niet.

Tenslotte zou ik ook mijn ijskastje willen opfrissen. Ik heb een oud model gekregen van een kennis. Weet er misschien iemand of je een ijskast kan schilderen?

42 Reacties

Martine1905
Martine1905
21 januari 2013 om 21:08
ikea ;)
Serafien
Serafien
10 oktober 2009 om 00:53
Ik zit nu inmiddels 3weken op kot en het bevalt me heeeel goed! Ik voel me er erg thuis en dit komt zeker door de inrichting. Erg gezellig, love it!!! Bedankt voor jullie tips, heb er zeker wat aan gehad!!!
22inge40
22inge40
6 september 2009 om 14:25
De dochter van mijn partner heeft zopas haar studies burgerlijk ingenieur beëindigd maar gezien de huidige economische omstandigheden heeft ze besloten om nog een jaar bij te studeren en zichzelf de tijd te gunnen en in de hoop dat het werkaanbod volgend jaar misschien groter is. Ze is ook van kot veranderd en gaat nu groter wonen en een beetje op zichzelf met een eigen keuken, helemaal voor haar alleen, kortom een ministudio. Ze is zo fier als een gieter en is hier daarjuist vertrokken met een hoop spulletjes van mij waar ze alvast mee kan starten, een friteuse, handdoeken, keukengerief, een wandlicht, kaarsen, serviesgoed en hoewel het niet mijn eigen kind is, deed het mij deugd om haar te zien stralen. Vandaag ging ze nog hard poetsen ginder en binnenkort mogen we bij haar eens iets gaan eten, ben benieuwd ....
gardeville
gardeville
30 augustus 2009 om 22:28
pas op met felle kleuren voor je kot. Dit kan na verloop van tijd een betje tegen steken. liever een hele grote pooster kopen en daar een grote muur mee behangen. dit staat heel huiselijk en je kan die vervangen als je het beu bent. ook een muur met heel veel kadertjes is een leuk alternatief voor kleur. en zo heb je steeds wisselende stimulie als je studeerd. Dat is wel leuk voor vrienden die je kadootjes willen geven later. je bouw zo een leuke collectie op die je later in je huis nog met plezier gaat hergebruiken.
wendy7469
wendy7469
30 augustus 2009 om 20:34
Ik zou zeker eens naar de Ikea gaan. Daar hebben ze veel leuke spulletjes en verschillende kamertjes in gericht. Je kan misschien een zetelbed kopen.
babx_ke
babx_ke
30 augustus 2009 om 20:23
Op de site van Ikea kan je een paar tips lezen voor het inrichten van kleine ruimte's. Veel succes!
Maedreamer
Maedreamer
28 augustus 2009 om 16:15
Wat ook steeds leuk is in een kot is een kurken bord, of een krijtbord! Zo kan je vrienden en vriendinnen er een boodschap op laten schrijven, of een liedjestekst,... foto's op prikken... daar kan je echt veel mee aanvangen! Ik zelf heb een oud schoolbord op mijn kamer staan EN een volledige kurken muur -- vind ik ECHT luxe!
anso12345
anso12345
27 augustus 2009 om 23:42
heef je kot inspiratie hé!!
Serafien
Serafien
27 augustus 2009 om 22:06
Dank je wel voor al die fijne en vooral goede reacties! Ik heb er zeker wat uit geleerd en kijk er al naar uit om te gaan shoppen en mijn kot helemaal om te toveren tot my place!!
pilitje
pilitje
27 augustus 2009 om 13:35
Wat veel plaats bespaart, is een hoogslaper. Boven is je bed en eronder kan je een bureau zetten of een zetel of een kast. Het pakt weinig plaats en en het is heel handig. Verder zou ik 1 muur in een wat donkerder kleur schilderen en de rest licht laten, hoe lichter, hoe groter de kamer oogt. Je kan planken aan je muren hangen om vanalles te stapelen, je cursussen en boeken te bewaren, ... Op je koelkast kan je leuke muurstickers kleven om ze wat op te fleuren. En een paar decoratieve spullen erbij, maken het echt jouw kot. Succes!
Evil Monkey
Evil Monkey
27 augustus 2009 om 12:22
in de hoogte werken.. en qua extra opslagruimte: je hebt zo van die dozen op rolletjes die heel laag zijn, die kan je onder je bed schuiven. Handig voor als je weinig plaats hebt.
viv-jantje
viv-jantje
27 augustus 2009 om 00:18
ik ben ook van mening om in ikea eens te gaan kijken en inspiratie op te doen, hoe die kleine ruimtes kunnen inrichten : prachtig !!
riapia
riapia
26 augustus 2009 om 22:44
zeker geen plantjes vergeten, die geven kleur en leven aan je kot! Zo "staat" een chlorophytum ook altijd mooi, met z'n groen-wit gestreepte afhangende blaadjes op een kast of in een rek, boendien vergt die plant weinig verzorging. Op je bureau kan je een seizoensplantje zetten, bv. de amaryllus in de winter (blok) maanden. Die zie je werkelijk elke dag groeien tot er een fantastische bloem verschijnt.
miela
miela
26 augustus 2009 om 21:16
Ook wij zijn het kot van mijn dochter aan het inrichten. Dé ideale plaats om leuke en goedkope spulletjes te kopen is Ikea. Een leuke plaid kan je zetel of bed al een heel andere look geven!! Een poster op canvas uit de Blokker met oude modellen van auto's op of bloemen.....Een kleurrijk gordijntje enz. kunnen al heel wat doen. Je frigo zou ik spuiten in een goud of zilver en dan van die kleurrijke bloemen op kleven (flower power uitzicht), in ikea hebben ze dan ook kleurrijke bloemen dat je op (oude) kussen kan naaien zodat ze een nieuwe moderne look krijgen.Ik wens je veel succes met je studie's en ook met het inrichten van je kot want daar zal je heel veel tijd moeten doorbrengen en daar moet je je ook op je gemak voelen !!
Allegaru
Allegaru
26 augustus 2009 om 20:10
Vraag eerst toestemming aan je kotbaas, zo kom je voor geen verrassingen te staan. Al gedacht aan meubeltjes van de kringloopwinkel ?
Gilberte De Tro...
Gilberte De Tro...
26 augustus 2009 om 19:20
Jou oude ijskast kan je perfect schilderen. Je moet eerst de kast ontvetten met een detergent. Daarna met een fijn schuurpapier het oppervlak ruw maken,zodat de nieuwe verflaag goed hecht en niet onmiddellijk begint los te komen. Dan koop je spuitbussen AUTOLAK , die is er in de meest ondenkbare kleuren,van gewone saaie witte lak tot oranje,paars.... wat je maar wil ! Je kan uw ijskast zelfs in 'metallicverf' kleuren. En wanneer je echt heel goed bent ,misschien wel war graffiti! Ik zou zeggen,ga aan de slag en zet een foto op deze site. mvg Gilberte
volleyfreakske
volleyfreakske
26 augustus 2009 om 15:54
zoals er al gezegd hebben spiegels! en zo oplossingen zoeken zoals een slaapbank of zo'n bed waar een buro onder zit enzo. Er zijn nu veel acties voor kot benodigdheden kijk zeker eens in de reclameboekjes. Ah ja voor je opberg probleem zo van die kastjesdie je ook als stoel kan gebruiken. of van die dozen die je gemakkelijk kan opstapelen
Loortje
Loortje
26 augustus 2009 om 13:43
Ga eens in de ikea kijken daar zijn al heel veel kleine ruimtes ingericht en je vind er altijd nog wel leuke spulletjes, je kunt mss ook het best een slaapbank nemen, overdag gwn een bank en savonds klap je die uit tot een bed zo benut je de ruimte ook goed.
Sarah L
Sarah L
26 augustus 2009 om 12:41
In de Hema en Ikea vind je altijd heel toffe spulletjes!
Ellv
Ellv
25 augustus 2009 om 21:12
spiegels verruimen de ruimte optisch, en voor de rest eens experimenteren met je meubels. had ook een idee voor ogen vorig jaar maar bleek toch niet goed te zijn, door ter plaatse te proberen lukt het wel, veel succes!
klowee
klowee
25 augustus 2009 om 17:29
vraag in de winkel welke muur je best in paars schildert om de ruimte groter te doen lijken , en ik spreek uit ervaring dat het wel moeilijk is een donkere kleur streeplooos op de muur te krijgen als je het zelf doet... om mijn kamer in te richten hebben we oude meubels van bij m'n grootmoeder geschilderd in limoengroen met zwarte afwerking de kamer was ook redelijk klein en ik had veel spullen die ik erin wou, dus hebben we eerst alles op schaal in vormpjes uitgeknipt (sofa= rechthoekje etc) en dan beginnen kijken op papier hoe we alles konden doen passen!
flowerpower
flowerpower
25 augustus 2009 om 14:59
super!
caroken
caroken
25 augustus 2009 om 11:33
chocolade bruin is ook mooi maar dat maakt het natuurlijk kleiner .. voor de keuken vindt ik limoen groen echt het mooiste
mel003
mel003
25 augustus 2009 om 11:28
vooral wat spulletjes van je eigen kamer thuis meenemen
mamaisa
mamaisa
25 augustus 2009 om 11:14
veel succes met het inrichten van je kot ik ben zelf nooit kotstudent geweest maar dit lijkt me wel spannend
Lies B
Lies B
24 augustus 2009 om 19:44
voor de ruimte groter te laten lijken moet je zeker lichte kleuren gebruiken en spiegels hangen. veel succes ermee.
snoepie_
snoepie_
24 augustus 2009 om 19:23
veel foto's uithangen en leuke gordijnen kunnen ook veel sfeer brengen
Anja4457
Anja4457
24 augustus 2009 om 19:02
Ga eens naar de ikea daar kan je heel veel ideetjes op doen daar zijn op beperkte oppervlaktes woonruimtes ingericht. Ik ga altijd in Heerlen daar is het beterkoop dan in Belgie. misschien dat je op www.ikea.nl of www.ikea.be al iedeetjes (en prijzen )kan vergelijken . Veel succes
mr.bear
mr.bear
24 augustus 2009 om 18:19
je kan ipv de koelkast te schilderen deze ook gewoon volhangen met magneetjes en dus met foto's/kaartjes/ed
AsXjE_gEk
AsXjE_gEk
24 augustus 2009 om 16:19
ik zou veel spiegeltjes en kandelaartjes en zo gebruiken en mooie zeteltjes uit de ikea! en natuurlijk ook mooie en felle kleurtjes
IngeD
IngeD
24 augustus 2009 om 13:26
Wij hebben ook zo een paars binnen in huis, op één muur, en ik moet zeggen, het geeft een heel warm gevoel aan de ruimte (ook al is ze niet te groot), ik heb het mij in ieder geval nog geen minuut beklaagd!
Badeend
Badeend
24 augustus 2009 om 12:44
Je moet vooral zien dat je het aangenaam voor je zelf maakt, want je moet er tenslotte veel tijd in doorbrengen. Ikea kan je daar zeker bij helpen!!
Lynny
Lynny
24 augustus 2009 om 12:18
Spiegels vergroten de ruimte, en lichte muren vergroten de ruimte ook optisch. Van accessoires kan je best eens langs de ikea, blokker en casa lopen. Daar vind je altijd wel erg leuke spulletjes die zelfs betaalbaar blijven ;-) Misschien moet je de muren en accessoires in min of meer dezelfde tinten houden, om een geheel te creeëren. Veel succes!!
lauwm
lauwm
24 augustus 2009 om 11:37
Mijn kinderen hebben bijna alles gevonden bij Ikea. Wat de kleur betreft . Misschien een donkere muur tegenover het venster en de andere muren vele tinten lichter .
Carina1996
Carina1996
22 augustus 2009 om 19:47
in een kleine ruimte zeker geen donkere verf gebruiken, hou ze wit en breng accessoires aan of verf ze (als het mag van de kotbaas) in een rustgevende kleur die bij jou past. Heb je nog ruimte boven je bureau? Hang daar dan een rekje of kastje voor meer bergruimte (ook weer even vragen aan je kotbaas of er gaten in de muren mogen, want toen mijn dochter op kot ging, mocht dat niet) als je kamer ingericht is, plaats dan eens een foto, dan kunnen toekomstige kotstudenten daar mss nog ideeën opdoen!)
Jessica82
Jessica82
22 augustus 2009 om 19:08
Je hebt hopelijk toch wel eerst aan de kotbaas gevraagd of je je muren wel mag schilderen? In het gebouw waar ik tijdens m'n eerste jaar op kot zat, mocht je de muren namelijk zelf niet schilderen.
22inge40
22inge40
22 augustus 2009 om 19:02
ik raad je aan om de IKEA catalogus eens te raadplegen of hun website, die zijn echt wel specialist in ruimtebesparing en budgettair zeer vriendelijk ! Voor de muur zou ik toch ook niet tè donker gaan om de ruimte alvast niet te verkleinen. Gekleurde frisse gordijnen of spulletjes kunnen ook veel kleur brengen. Veel succes !
Serafien
Serafien
22 augustus 2009 om 15:32
Ik hou van het paars zoals hier bovenaan van yunomi, zou dat te donker zijn voor 1muur?
tamaradyl
tamaradyl
22 augustus 2009 om 15:28
zeker niet te donker gaan met je paars eerder felle kleuren dat verlicht en dat vergroot ook de ruimte verder zou ik ook voor kastjes aan de muur kiezen of legplankjes zodat je de ruimte erondeer toch nuttig kunt gebruiken
IlseeKoekje
IlseeKoekje
22 augustus 2009 om 15:23
Spiegels zorgen wel altijd voor meer ruimte, als ik van jou was zou ik meer gaan voor rekjes aan de muur, je kan dan daaronder nog altijd je bureau of een bed zetten. wat misschien wel leuk kan zijn (vooral op je paarse muur) zijn muurstisckers ;D
annekedrijk
annekedrijk
22 augustus 2009 om 10:52
ijskasten kan je schilderen er bestaan zelfs speciale spuitbussen voor. Inrichting kleine ruimte, mijn pedakamer vroeger was heel mini Ik had een soort zak aan de deur hangen waar ik dingen in kon doen, curverboxen die net onder het bed pasten om dingen in te steken, bakjes bovenop bestaande kasten. En ik had ook vierkanten gemaakt in hout die aan de muur bevestigd werden en die als bakjes funcitoneerden. Natuurlijk is het ook heel belangrijk om te schiften wat je meeneemt. Qua kleur, witte muren tonen het ruimst. Ik zou niet direct schilderen, maar gekleurde accesoires aanbrengen
mutti
mutti
22 augustus 2009 om 10:34
met metaalverf kun je een koelkast zeker schilderen (heb ik zelf al geprobeerd)! veel succes ermee!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen