Hoe maken jullie lekkere vol-au-vent?

-

-

33 Reacties

algerie
algerie
1 augustus 2010 om 16:35
ik heb net een lekker recept op yunomi gezet...zo lekker!!
daya
daya
2 maart 2010 om 08:31
Zal die recepten één dezer dagen eens proberen. Heb er al zin in!
Lisa324
Lisa324
20 februari 2010 om 22:31
Bedankt voor de vele reacties dames
emtie
emtie
20 februari 2010 om 16:21
Ik doe er nooit een eidooier in en geen citroensap, wel op het laatste een goede scheut verse room! Heb al een paar keer gelezen hier dat sommige mensen hiervoor kippefilet gebruiken? Volgens mij is dit toch te droog daarvoor, je moet een volledige kip nemen om een goeie kippebouillon te hebben voor je roux, dé basis voor je vol-au-vent! De overige ingrediënten moeten trouwens ook vers zijn, niet te versmaden! Als je dit een paar keer klaargemaakt heb wordt het eer routine, en eigenlijk is hier niet zo veel werk aan.
mamamuis
mamamuis
19 februari 2010 om 21:25
De kinderen lusten het ook graag met worteltjes en fijn gesneden prei erin - soort waterzooi van kip. Hebben ze ook nog extra groentjes binnen en het is best lekker met frietjes of puree.
villeeke
villeeke
19 februari 2010 om 21:22
Ik gebruik ook altijd kipfilet, verse gehaktballetjes, champignons en als saus de vol au vent saus van Knorr - te koop als poeder in een grote bus bij Makro. Vroeger in kleine zakjes maar nu nog enkel in een grotere bus die je wel een tijd kan bewaren. Voor mij een aanrader.
ladyann
ladyann
19 februari 2010 om 21:16
Als ik niet veel tijd heb maakt ik vol-au-vent in de microgolf. Ik neem 2 kippenfillets, een bakje champignons, 250 gr vers gerolde balletjes, 2 magere kippenbouillonblokjes, peper, 250 gr magere cilinaire room, bindmiddel. Snijd de kippenfilets in blokjes, doe ze in een pirexkom van ongeveer 3 liter en verkruimel hierover de 2 kippenbouillonblokjes. Zet dit 2 min. op 750 W in de microgolf. Maak de kippenblokjes van elkaar los met een lepel, snijd de champignons in stukjes en voeg die bij de kippenblokjes. De vers gerolde balletjes mogen er nu ook bij. Zet het geheel 5 min. op 750 W in de microgolf en meng het geheel opnieuw door. Zet de kom terug 5 min. in de microgolf op 750 W en laat dan 5 min. met gesloten deksel nagaren. Meng het bindmiddel onder de room en voeg het toe aan de kip en zet een laatste keer 2 min. in de microgolf. Nog 2 min. laten nagaren en het is klaar.
beetle_4
beetle_4
19 februari 2010 om 20:54
IK MAAK ALTIJD EERST GROENTE SOEP MET KIP. EN DAN MAAKT IK SAUS MET BOTER EN BLOEM DAARNE BOUILON BIJ DOEN EN DAN ROOM EN CHAMPIGNONS EN GEHAKTBOLLEN
Bommie
Bommie
19 februari 2010 om 20:40
Altijd vers is de leuze,alleen bak ik de bolltjes ipv koken en wok ik de kippenstukken. tis misschien vettiger maar lekkerder. De roux met melk
GEMBER
GEMBER
19 februari 2010 om 20:33
Uit een potje moet ik dat hier niet op tafel zetten.Altijd alles vers.Vol-au-vent maak ik op zaterdag of zondag,dan is er meer tijd.
L.
L.
19 februari 2010 om 18:48
Het recept van piet vinden we lekker. Heb eens klaargemaakte gekocht van colruyt en vond dat nie zo lekker, dus maak ik hem zelf.
Tweety2
Tweety2
19 februari 2010 om 18:43
Maak hem ook op de wijze van Piet H. Zeer lekker!!! Ik koop dit nooit kant-en-klaar. Wordt meestal klaargemaakt van bijna of vervallen kippen. Mag er niet aan denken wat er nog allemaal in zit.
mamajolien
mamajolien
19 februari 2010 om 17:57
ik kook mn kip met peper zout en soepgroentjes in. balletjes en campignons koken. roux maken en kookvocht van kip zeven en toevoegen, eierdooier toevoegen en citroensap bijdoen , dan de kip , balletjes en champignons toevoegen. soms met verse frietjes of met puree. vandaag nog gemaakt met puree
Dianeke
Dianeke
19 februari 2010 om 17:01
zelfgemaakt is toch altijd het lekkerste hoor
zuiderz☼n
zuiderz☼n
19 februari 2010 om 17:00
Ik maak regelmatig vol-au-vent. Ik neem 2 of 3 kippenbillen, zet die op in koud water, laat die koken, als het bijna kookt afschuimen en er dan een kruidentuiltje + kippenbouillonblokjes bijdoen. Halfuurtje laten opstaan of in de snelkoker 15 min. Ondertussen 1/ 2 kg champignons stoven en van 1/4 kg kippegehakt bolletjes maken. Dan het vlees uit de bouillon nemen. De bouillon zeven. Een roux maken van 50 g bloem en 40 g margarine en 1/2 l bouillon, peper bijdoen dan de kip pellen en bij de saus doen, ook de champignons en de bollekes. Afmaken met het sap van 1/2 citroen en een eierdooier en solo-délifine light. Nog eens proeven en event. peper en zout bijdoen. Serveren met puree of frietjes én peterselie. Hier willen ze geen klaargemaakte vol-au-vent.
tonia
tonia
19 februari 2010 om 16:26
hem zelf maken is altijd het beste met frietjes of puree
sinne
sinne
19 februari 2010 om 16:20
Ik maak altijd zelf mijn vol au vent en de laatse tijd gebruik ik in plaats van een kip , het vlees voor kippenstoverij van te maken, vind je vooral makkelijk op de markt, is heel makkelijk en je hebt steeds zuiver vlees géén vel, géén beenderen en is ook niet droog. Probeer het eens zou ik zeggen !!!
cherokee
cherokee
19 februari 2010 om 15:31
kip laten koken met een ajuin,takje thijm,blad peterselie en peper,zout en muskaatnoot,ik laat dit koken tot het kippevlees bijna van de beenderen afvalt,uitnemen,vocht door een zeef en bewaren voor de saus,de kip pluk ik en doe dit in een aparte kom,bak verse champions en doe die bij de kip,kook verse balletjes en doe die ook bij de kip,opnieuw kruiden,peper,zout en muskaatnoot,in een andere kom smelt ik boter ,lepel bloem bij en langzaam aan al roerend het vocht bijdoen,(roux maken)sap van halve citroen(naargelang eigen smaak) en als de saus dik genoeg is bij de kip voegen,(anders opdikken met maizena),alles eens doorroeren en klaar!super lekker
demeyer.dewaele...
demeyer.dewaele...
19 februari 2010 om 15:27
Het beste is nog altijd die dat je zelf maakt. Dan weet je tenminste wat je erin doet.
Heidi1980
Heidi1980
19 februari 2010 om 15:21
Ik maak het altijd op de wijze van Piet H, vind het zo echt superlekker!
marinalu
marinalu
19 februari 2010 om 15:04
wij vinden die van de coruyt ook heel lekker , ik maak er dan puree bij ,mmm lekker , maar soms maak ik er ook al eens spirelli bij ,is ook heel lekker ,of andere pasta soorten Smiling
Mille
Mille
19 februari 2010 om 15:00
Bij ons is die van de Aldi onze echte favoriet. Wel vul ik deze soms aan met restjes kip. Heel zelden dat ik hem zelf maak. Teveel werk. Opwarmen en met rijst (in 10 minuten een lekkere maaltijd op tafel)
Boriske
Boriske
19 februari 2010 om 14:31
http://www.solo.be/nl/recepten/vol-au-vent.htm
tantjenbertolli
tantjenbertolli
19 februari 2010 om 14:22
Ik koop zelden kant en klare vol au vent. Ik hou niet van die gehaktballetjes die daar in zitten. Balletjes voor in saus heb ik het liefste van héél vers gehakt dat geen ei en paneer nodig heeft om te kleven. Gewoon zo draaien en in de saus gaar laten worden. Dan heb je die pure gehakt-smaak nog. Ook ben ik héél kieskeurig wat vlees betreft. Ik moet het zelf gezien hebben voor het in de saus gaat anders ben ik altijd bang dat ik stukjes kraakbeen ga binnenkrijgen ...
lauwm
lauwm
19 februari 2010 om 13:53
Die van de Delhaize of colruyt zijn zo lekker dat je het zelf niet beter kan. En het is gemakkelijk
Christ2701
Christ2701
19 februari 2010 om 13:45
Heb dit vroeger ook nog zelf gemaakt!Nu koop ik die van de Aldi en we vinden hem lekker!Dus...
Diane0076
Diane0076
19 februari 2010 om 13:45
Zoals al gezegd , veel werk en er zijn goeie kant en klaar alternatieven. Ik heb het wel eens gemaakt met restjes kip. Gewoon kippebouillon met roux tot een saus maken , daarin de kip en champignons en eventueel vleesballetjes en klaar ;)
vickske69
vickske69
19 februari 2010 om 13:32
Hoi, kijk maar bij mijn recepten, daar staat een heel lekker bij
raemaekerslutga...
raemaekerslutga...
19 februari 2010 om 13:07
ik laat eerst een soepkip trekken bij groenten en wat kippeboulion , =+ 1uur , dan doe ik de kip in stukjes ; kook balletjes en stoof champignons , dan maak ik een bechamelsaus deel bouillon deels soyaroom licht , meng dan alles door elkaar en klaar is kees , het is wel een beetje werk maar je krijgt er een heerlijke vol au vant voor in de plaats
poppymieke
poppymieke
19 februari 2010 om 12:57
Ik heb dat eens gemaakt en dat was idd superlekker maar ik weet echt niet meer welk recept ik daarvoor gebruikte. Het is wel veel werk, maar je kan een grote hoeveelheid maken en dat invriezen. Maar ik heb ook die van aldi een keer geprobeerd en met wat extra champignons bij is die ook superlekker en goedkoop !
okapi
okapi
19 februari 2010 om 12:50
ik koop potjes uit de carrefour das lekker en minder werk je moet het maar juist opwarmen en in bouchees doen
mia 39
mia 39
19 februari 2010 om 12:48
Kip koken samen met ui, selder, prei en wortel. Roux maken en aanlengen met bouillon. gebakken champions, gekookte gehaktballetjes en stukjes kip toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
mietie
mietie
19 februari 2010 om 12:33
normaal wordt een soepkip gebruikt om vol-au-vent te maken, maar ik neem een gewone kip, die is niet zo vet. In de snelkookpan (of gewone pot) met genoeg water en wat kipppenbouillonblokjes laten sudderen tot de kip gaar genoeg is. Laten afkoelen en dan al het vlees van de beentjes verwijderen. Champignons stoven en het vocht bewaren. Een roux maken, aanlengen met bouillon, het champignonvocht en evtl melk. Champignons bijvoegen en kruiden naar wens. Ik doe er ook nog altijd een eierdooier bij, zo is de saus veel romiger (je kan er ook soja- of gewone room aan toevoegen). Het vlees in stukjes erbijvoegen en klaar is kees ! Met de rest van de bouillon en diepvriesgroenten (evtl ook tomatenpuree) maak je een lekkere soep.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen