Artikel

Ideetjes voor snelle aperitiefhapjes?

Ideetjes voor snelle aperitiefhapjes?

Zondag geven vrienden een lunch en ik zou voor de hapjes vooraf zorgen. Maar mijn inspiratie laat mij momenteel in de steek en doe graag een beroep op jullie creativiteit, dames, en heren... :-)

Wie heeft dus toffe ideetjes voor aperitiefhapjes? Liefst snelle en gemakkelijke bereidingen.

Zelf dacht ik alvast aan een bladerdeeghapje gevuld met gehakt en tonijnsalade in witloof.

Misschien interessant om te weten - het hoofdgerecht is Teppanyaki. En één van de dames is zwanger, misschien ook zwangervriendelijke-hapjes Smiling

Heeft iemand ook ervaring met 'oosterse' geïnspireerde bereidingen?

28 Reacties

Mia2026
Mia2026
14 mei 2011 om 23:53
Sneetjes stokbrood met kruidenboter besmeren, daarom ansjovisjes en/of stukjes zongedroogde tomaten. Daarop een schijfje Mozarella. Even onder de gril tot de kaas gesmolten is. Je kan de broodsjes perfect op voorhand maken. Dan hoef je ze alleen maar onder de grill te schuiven op het moment zelf.
Christ7874
Christ7874
13 mei 2011 om 15:47
witloofblaadje met garnaaltjes en vinaigrette of mini worstenbroodjes maken: snij bladerdeeg (verpakt in vierkante lapjes) in 4 leg er een tvworstje op en rol op bak in een voorverwaarmde oven van 200 graden gedurende 10 minuten, kan ook koud gegeten worden
Hendri3456
Hendri3456
13 mei 2011 om 14:47
een vel bladerdeeg in reepjes van 1,5 cm snijden, bestrooien met een lekkere gemalen kaas en een beetje paprikapoeder en de reepjes draaien. Afbakken. Kan koud of warm gegeten worden
Limals
Limals
13 mei 2011 om 14:43
Ik krijg honger van al die tips, zal er zeker een paar proberen, bedankt allemaal !
sleepless
sleepless
13 mei 2011 om 14:01
Een superlekkere en supersnelle tapenade die altijd succes heeft. Een doosje halfgedroogde, geconfijte tomaatjes van " sud en sol " ( te koop in koelvak van delhaize ). Mix de tomaatjes zonder de olie fijn, meng bij dit mengsel enkele lepels Mascarpone. Superlekker op toastjes of als dip met grissini enz.
Vera1965
Vera1965
13 mei 2011 om 13:31
mini worstenbroodjes in bladerdeeg
Vera1965
Vera1965
13 mei 2011 om 13:29
Pikante scampi als lepelhapje
Vera1965
Vera1965
13 mei 2011 om 13:27
dadels vullen met verse kaas type Philadelphia, ook lekker
karin.
karin.
13 mei 2011 om 09:53
brood op zijn langse kant laten snijden ,bestijken met kruidenkaas en daar over een lap gerookte zalm leggen alles te samen oprollen in een vershoudfolie rollen en na enkele uurtjes inde ijkast gelegen te hebben kan je er plakkjes van 2 cm van snijden .Kei lekker.
karin.
karin.
13 mei 2011 om 09:48
witloofblaadjes gevuld met eiersla.mmmmmm
Ann-1800
Ann-1800
13 mei 2011 om 09:22
een blaadje van witloof vullen met kruidenkaasjes (zo van die kleine vierkantjes die je kan kopen in de winkel) , een klein beetje olijfolie erover, en een gegrild courgetje erover met een prikker , en klaar
Hilde8405
Hilde8405
12 mei 2011 om 20:15
leuke ideetjes staan hier bij
tikkenei
tikkenei
12 mei 2011 om 20:04
of een sandwich met Luikse siroop en warme geitenkaas: je hebt nodig: kleine ongesuikerde sandwiches, luikse siroop, dunne rolletjes geitenkaas ( buche) 1/4 groene paprika. strijk de sandwiches in met een dun laagje luikse siroop. leg er een plakje ( = 0,5 cm ) geitenkaas op. snij de paprika in brunoise = in héél kleine blokjes , en strooi ze over de geitenkaas. zet in de oven op 180° tot de kaas licht gesmolten is succes !
tikkenei
tikkenei
12 mei 2011 om 19:59
je kan ook champignons opvullen met kruiden boter ( zo'n rolletje ) en dan efkes in de micro plaatsen tot de boter een beetje gesmolten is, da's ook rap klaar en simpel
Linda0459
Linda0459
12 mei 2011 om 19:53
Wat bij ons zeker bij de aperitief aanwazig moet zijn is simpelweg sneetjes stokbrood met zelfgemaakte looksaus voetselderstengels ingesmeerd met boursin ,ook lekker
tikkenei
tikkenei
12 mei 2011 om 14:50
meng een kuipje maredsous smeerkaas met 300 gr garnalen. doe dit in kleine bladerdeeg schelpjes of kuipjes ( vind je in de supermarkt ! ) Zet heel even onder de grill tot ze licht gekleurd zijn en... dien op ! succes verzekerd !
Mara5698
Mara5698
12 mei 2011 om 14:20
Als je nen grill plaat hebt, kan je mini croques maken, sneetje wit brood beleggen met honingham, daar sneetje abdijkaas, besmeren met chutney, afdekken met een grijs, of rozijnenboterham, en dan tussen de grillplaten, snijden en opdienen
carina9510
carina9510
12 mei 2011 om 14:10
leuk!
veke9
veke9
12 mei 2011 om 13:59
een wrap of tortilla, besmeren met kruidenkaas, een plakje gerookte zalm opleggen en oprollen. Eventjes laten opstijven en dan in plakjes snijden.
FRONIE6646
FRONIE6646
12 mei 2011 om 13:52
je kan van die kleine mantelschelpjes kopen uit de diepvries (ik koop ze in Delhaize)Je hoeft ze niet te laten ontdooien en zo maak je er een Oosters hapje van en heel vlug klaar en superlekker dus het ideale hapje. Zo doe je het:meng 2eetlepels rietsuiker,2eetl limoensap,2eetl vissaus(vind je bij de oosterse producten )1theelepel fijngehakte knoflook en 1theelepel fijngehakte rode chilipeper; meng suiker met limoen en roer tot suiker is opgelost voeg de andere ingredienten toe en meng ;zet koel weg tot gebruik;als je gasten er zijn ,pan op het vuur beetje boter of olie erin (geen olijfolie dat past er niet bij)mantelschelpjes erbij ,kruiden p&z kort bakken,eventjes droogdeppen op een keukenpapier en severen met de oosterse dipsaus.Je kan ook scampi gebruiken maar als je van sint jacobs vruchtjes houdt is dit een echte aanrader ,dit is namelijk de mini versie;smakelijk
yvonka
yvonka
12 mei 2011 om 13:49
bladerdeeg uit diepvries nemen. met champagneglas rondjes uitsnijden. wat grof zout en gedroogd rozemarijn opstrooien. afbakken in de oven. hiermee kan je eigenlijk veel mee varieren. Snel en..... zelf gemaakt Smiling
lindads
lindads
12 mei 2011 om 13:26
Een omelet bakken en laten afkoelen, daarop sneetjes gerookte zalm leggen. Oprollen en even in de koelkast bewaren. Het rolletje in schijfjes snijden en serveren.
blanche4
blanche4
12 mei 2011 om 12:56
wat je ook kan doen op voorhand soep klaarmaken en in kleine kommetjes uitschenken (enkel dus opwarmen op het moment zelf)
blanche4
blanche4
12 mei 2011 om 12:55
heel eenvoudig en toch lekker: zelf pesto maken, ideaal voor op een toastje of een geroosterd sneetje stokbrood! pijnboompitten, harde kaas, pijpajuin, zongedroogde tomaatjes, teentje look, olie van de zongedroogde tomaatjes erbijvoegen en dit alles mixen, klaar is de pesto! succes!!
Ellen1466
Ellen1466
12 mei 2011 om 12:17
In plaats van de snede hesp van ons witse kan je ook hetzelfde doen met gerookte zalm. Een grissini met een sneetje gerookte hesp rond , grote champignons opvullen met kruidenkaas of peperkaas van Boursin en dan eventjes in de oven
isaenels
isaenels
12 mei 2011 om 11:35
een opgevuld eitje mss of kleine opgevulde tomaatjes mss of kleine warme hapjes zoals mini pizza mini croques enz
ons witse
ons witse
12 mei 2011 om 11:29
een snede hesp besmeren met kruidenkaad (boursin) en oprollen. Eventjes in de koelkast en daarna in schijfjes snijden van ongeveer 1 cm
veke9
veke9
12 mei 2011 om 11:14
sneetje stokbrood grillen, er een schijfje appel opleggen, een sneetje camembert, dan honing erover en nog eens onder de grill tot de kaas begint te smelten. Lekker!! Variatie: een schijfje peer, met daarop een sneetje brie en wat paprikapoeder

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen