Immo bureaus

Ervaringen met immo bureaus

immo

Immo bureaus zijn toch makkelijke mensen, je huurt een appartement, je wacht op de zo genaamde goedkeuring van de eigenaar, ze zeggen tegen je dat er 2 dagen later een beslissing zal zijn van toekenning van het appartement of niet door de eigenaar.
Je belt 3 dagen later, na nog steeds geen neiuws te hebben ontvangen, zelf naar het immo kantoor.
De persoon die zich bezig houdt met het dossier verteld dat er een probleem is met de computer, dat hij zal bellen naar de eigenaar om te horen wat het besluit is en onmiddellijk terug zal bellen.
Uren nadien nog steeds niets vernomen van het immo kantoor, bel opnieuw ZELF naar hen waarbij er een juffrouw opneemt en zegt dat die betreffende persoon op plaatsbeschrijving is elders, dat hij pas een uur later zal terug zijn op kantoor.
En met de vraag of ik zelf (!) dan kan terug bellen.
Een uur en kwartier later bel ik terug, meneer is er nog steeds niet en ik vraag aan de juffrouw of zij dan niet kan kijken in het dossier of het in orde is voor ons.
Of dat ze misschien eventueel de eigenaar kan en wil opbellen zodat wij toch iets meer weten.
Niet mogelijk! Juffrouw weet blijkbaar niet hoe een telefoon of pc werkt, werkende op een immo bureau!!! Is het nu werkelijk zo veel gevraagd eventjes een telefoontje te doen naar de eigenaar zodat wij ook gerust gesteld zijn. Reeds 2 dagen loopt een mens in spanning hiervoor, maagpijn en hoofdpijn en de dames en heren van het immo kantoor vinden het niet nodig eventjes 1 telefoontje te doen! Dan moet een mens kalm, beleefd en vriendelijk blijven!!

12 Reacties

Jessica82
Jessica82
17 september 2009 om 15:42
Dat hangt volgens mij ook wel af van kantoor tot kantoor dus niet meteen iedereen over dezelfde kam gaan scheren...
marjan1
marjan1
13 september 2009 om 09:01
beter dat je die zaken kan regelen zonder immo ! een beetje meer loopwerk, maar dan heb je t wel zelf in de hand ! hopelijk weet je nu al wat meer, wendytje !
henri123
henri123
12 september 2009 om 21:26
heb mijn huis verkocht via een immo kantoor,alles was goed geregeld,je moet je geen zorgen maken over papieren enz enz. maar ze vragen wel veel commisieloon, als ik het nog moet doen dan doe ik het de volgende keer toch zelf, je kan het zelf ook op internet zetten en een goede notaris helpt je met al de nodige paperassen en je bespaard zeer veel geld
dollartree
dollartree
12 september 2009 om 18:08
Hebben al 3 maal met immo verkocht en aangekocht en nooit problemen gehad. Goede service gekregen en waren heel correct betreffende premie enzo. En ze nemen je veel moeite uit handen, zoals papierwerk, info over huis geven aan mogelijke kopers enz.
anouk
anouk
12 september 2009 om 17:13
ondertussen al nieuws gekregen?
Nora-tje
Nora-tje
12 september 2009 om 16:45
Ik persoonlijk haat immokantoren, maar we kunnen iets anders. Vorige maand hebben we naar een huis gaan kijken die echt ons droomhuis leek, wij moesten alles zo vlug mogelijk in orde brengen om binnen de week het antwoord te weten; Zo gezegd zo gedaan, hemel aan aarde verzet om dan toch binnen de week alle papieren te geven dat ze nodig hadden. De week was voorbij en nog niet gebeld en ik bellen, ze wisten van niets, daarna de week was voorbij,......... enzo verder een maand een stuk! Na 4 weken wachten en bellen hebben ze ons een mail gestuurd dat we toch niet in aanmerking komen, waarom of waarom niet weten we niet! Man ik was boos, we wachten dan zolang voor niets! En al meer dan 7 maanden op zoek naar een huis. De telefoon rekening was ook mooi en dat al voor niets
selena
selena
12 september 2009 om 14:22
Ik heb mijn appartement ook zonder immokantoor gekocht. Mijn moeder heeft drie jaar geleden haar huis verkocht. Zij heeft dat via een notaris gedaan en ook geen gebruik gemaakt van een immokantoor. Toen ik een appartement zocht ben ik wel naar verschillende immokantoren geweest maar ik heb de indruk dat de meeste er alleen op uit zijn om zoveel mogelijk winst te maken.
Ingeltje
Ingeltje
12 september 2009 om 14:15
Ik heb mijn huis zonder immokantoor gekocht, dat spaarde me zeker heel wat geld uit... Maar het zal ook wel voordelen hebben want die mensen hebben wel heel wat ervaring.
Bea8758
Bea8758
12 september 2009 om 09:04
ze werken daar op commisie he, als ze ergens meer kunnen krijgen dan zoeken ze altijd een uitvlucht
LBBZ
LBBZ
12 september 2009 om 00:43
Dat ken ik heb een paar jaar geleden een huis gekocht. Via een immo kantoor, ze waren heeeel vriendelijk, en zeker toen bleek dat ik het huisje ging kopen. Nu ging ik naar de bank voor een lening en normaal duurt dit wel wat voor het in orde is. Nu bel ik om te zeggen dat de lening niet rond zal zijn tegen de afgesproken datum, man man man vliegt die daar uit tegen mij, die begint daar te schelden ik had zoiets van huh? Nu weet ik ondertussen waarom alles zo snel moest gaan, alles was rond op ongeveer een maand tijd omdat zij naar mijn bank gebeld had en daar gezegd had dat de vorige eigenaar anders een boete of zoiets moest betalen, maar dit was niet waar het was gewoon omdat het huis dat ik gekocht heb nat is en de eigenaar wilde hier zo snel mogelijk vanaf, want die had alles netjes verdoezeld zodat je echt nergens iets zag van vocht ed. Maar nu zit ik wel met dat huis en aangezien ik geen geld meer heb kan ik niets ondernemen. Leuk hoor zo een immo kantoor!
corrymarc
corrymarc
11 september 2009 om 22:26
als ze je aan het ljntje blijven houden zeg ze dan maar eens dat je test aankoop zal bellen en zal doorgeven hoe zij te werk gaan slechte reklame hebben ze niet graag groetjes
Anja4457
Anja4457
11 september 2009 om 15:51
Dan zeggen ze klant is koning. Ik heb ook al gewerkt met een immo kantoor maar daar waren ze zeer vriendelijk. Als het mmaar geld opbrengt he

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen