kalkoengebraad

lekker recept voor kalkoengebraad

nog 3 maand e de feestdagen komen er weer aan,ik weet het ik ben er vroeg bij,maar er komt ook veel bij kijken.
Dit jaar zou ik graag eens kalkoegebraad willen maken met de feestdagen,maar niet op de gewone wijze.
Nu komt dus mijn vraagje,heeft er iemand van jullie een lekker recept om kalkoengebraag te maken,maar dan bv met een speciale saus,witte wijn ,fruit enz...
Ik zou dus graag van iets simpel toch iets speciaal willen maken,maar heb momenteel niet zoveel inspiratie.
Alvast bedankt

7 Reacties

Conny8655
Conny8655
4 oktober 2010 om 16:16
Ik zie hier al veel voorbeelden staan en ik weet er nog eentje. Bak je kalkoengebraad zoals je gewoon bent Haal het uit de pan en houd warm. Doe in het braadvocht een stuk kruidenkaas. Als je vindt dat je te weinig saus hebt kan je nog vetarme room toevoegen. Snijd je vlees en schik op een schotel overgiet het vlees met je saus. Zeer lekker bij gestoofd witloof! Witloof stoven doe je zo: Maak de stronken schoon en was ze in hun geheel. Doe boter in de pot en leg je witloof erin. Breek een bloke groentebouillon over je witloof en laat op een zacht vuurtje sudderen. Als het witloof bijna klaar is doe er honing bij. Een streepje over elk stronkje. Laat nog even op het vuur staan en dien dan op. Met kroketjes natuurlijk;
mandarijntje
mandarijntje
4 oktober 2010 om 12:25
Ik vind dit ook een lekkere kalkoenschotel: kalkoen in blokjes snijden ( de grootte zoals stoverij ). Boter smelten en bruinen en daarin de kalkoenblokjes enkele minuten bruin bakken. Uit de pan halen. Dan voor 4 pers: 1 doos champignonroomsoep vermengen met 200ml room, kruiden met peper en een weinig zout. ( geen water bij doen ). De kalkoenblokjes in een beboterde vuurvaste schotel doen, daarop het soepmengsel eventueel met nog verse champignons erbij en daarbovenop een dikke laag gruyérekaas en een 40tal min in de oven aan 180°. Lekker! Ik geef er kroketten bij en erwtjes of boontjes of abrikozen.
Hunkipunki
Hunkipunki
4 oktober 2010 om 10:27
Je kalkoengebraad in stukjes snijden zoals stoofvlees. Laten marineren in een mengsel van komijn, ras el hanout, kaneel, olijfolie, look en tomaat. Zo lang als mogelijk. Bakken en laten stoven, opdienen met couscous en geconfijte tomaten.
CARINA 1
CARINA 1
4 oktober 2010 om 09:44
dag claire is het witte porto en hoeveel sap van annanas word de saus ook nog aangedikt grtj carina
claire.v
claire.v
4 oktober 2010 om 08:41
ik maak de kalkoen klaar met porto en sap van ananas.
christine.huygh...
christine.huygh...
4 oktober 2010 om 07:48
ik maak hem klaar met tomaten champignon saus gerooktspek rond het lees n bakken kipprbouilon erbij de champigons stoven voor de saus giet u n glas witte wijn jnschotel waar u vlees ingebakken heeft da een lepel tomatepuree en de chmpigons bind met aizena xpres voeg eenbeetje room toe en fyne peterselie
fran.pauly
fran.pauly
3 oktober 2010 om 21:09
ik doe wat sap van abrikozen bij het aanbaksel van de kalkoen en kruid met zout,peper en currypoeder naar smaak.nog wat room voor de afwerking.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen