knolselder

invriezen of blancheren

Ik heb onlangs eens terug knolselderpurree gemaakt. Omdat een grote knolselder teveel is wil ik de helft invriezen, maar ik weet niet of je best deze groente rauw invriest of eerst moet blancheren.
graag een paar goede tips of lekkere receptjes met knolselder.

7 Reacties

elke6076
elke6076
15 november 2011 om 09:00
bedankt
bewakertje
bewakertje
10 januari 2010 om 16:34
wij maken de knolselderpuree,en de rest laten we afkoelen en doen we in een doosje in de vriezer,smaakt als je hem uithaald nog even lekker,gewoon opwarmen in de microgolf en klaar.
Mich
Mich
10 januari 2010 om 15:29
ik vind dit niet lekker ingevroren knolselder word te papperig naar mijn smaak je kan inderdaad met de overschot beter soep maken
Zoef
Zoef
10 januari 2010 om 12:19
Eerst blancheren, dan blijft de kleur mooier en houdt hij ook beter voedingsstoffen vast, daarna invriezen!
Allegaru
Allegaru
10 januari 2010 om 10:57
Ik heb nog nooit knolselder ingevroren, maar zal het toch eens proberen. Ik denk wel dat hij wit zal blijven als je hem dan onmiddellijk bewerkt.
parfumke
parfumke
10 januari 2010 om 10:49
Ik heb hem al eens ingevrozen, eerst in blokjes snijden en voor de bereiding de bevrozen knolselder in kokend water met melk en zout doen en koken.
zonnetje79
zonnetje79
9 januari 2010 om 23:30
Voor het invriezen kan ik je niet helpen, maar je kan de overschot wel gebruiken in soepen. Samen met wat prei, een ui en dan eventueel tomatenof worteltjes, echt heerlijk! die soep kan je dan invriezen natuurlijk!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen