kurkuma

In de Indische keuken wordt regelmatig kurkuma (-poeder) gebruikt. Het geeft smaak en kleur aan je eten. Daarnaast is het ook gezond: het ontgift de lever.

Recepten met kurkuma?

In welke gerechten of recepten gebruiken jullie kurkuma? Ik ken er enkele, maar ik zou er graag meer kennen, kwestie van wat afwisseling. Wat maken jullie klaar met kurkuma?

12 Reacties

lutgart H
lutgart H
5 augustus 2010 om 21:12
ik gebruik het vooral voor de kleur want zoveel smaak geeft het niet,vind ik vooral in curryschotels en soms bij het wokken,je kan het in alles doen dat je geel wil kleuren zonder er extra smaak aan te geven
Gi
Gi
5 augustus 2010 om 21:03
ik gebruik kurkuma in indische curry's! kleurt mooi! ik zal een recept in mijn receptenboekje plaatsen, dan kan je het mss een keer uitproberen!
Els8617
Els8617
5 augustus 2010 om 19:44
Ik kleur er de rijstpap mee.
kimmy14
kimmy14
5 augustus 2010 om 19:36
in wokgerechtjes gebruik ik het veel
hverelst
hverelst
5 augustus 2010 om 19:18
In soepen en sauzen die je een mooie kleur wil geven, kurkuma heeft geen doordringende smaak, terwijl je saffraan echt proeft. Kurkuma kan dan wel in de plaats gebruikt worden maar dan alleen voor de gele kleur niet voor de smaak
owicheler
owicheler
5 augustus 2010 om 18:25
kurkuma word minder voor de smaak gebruikt want dat heeft hij weinig,maar wel voor de mooie gele kleur van alle rijstschotels,currysauzen,...
myran1
myran1
5 augustus 2010 om 16:51
Kurkuma gebruiken wij dikwijls wanneer wij een lekkere curry maken. Kurkuma wordt ook nog "Geelwortel" of "Haldi" genoemd en wordt in de meeste curry-poeders verwerkt.
CandyCane__
CandyCane__
5 augustus 2010 om 14:43
Idd gebruik het vrij regelmatig, ook als vervanging voor saffraan.
Souki
Souki
5 augustus 2010 om 14:06
Kurkuma wordt ook gebruikt ter vervanging van saffraan.
Beccatje
Beccatje
5 augustus 2010 om 10:52
Ik meng er steeds wat bij het water van de couscouskorrels, dan krijgen ze een mooie gele kleur. Meer voor de kleur dan voor de smaak eigenlijk.
tina 9
tina 9
5 augustus 2010 om 10:21
blijkbaar is dit kruid ook goed voor de botten, ik gebruik dit bij visgerechten en ook in de wok met kip en rijst, het heeft een goede smaak en ook een mooi kleurtje aan je gerechten, ik gebruik het tamelijk veel
bloemenfee
bloemenfee
5 augustus 2010 om 08:44
Pompoensoep, kip gerechten, vis gerechten, wortelpuree. Stoofpotjes, rijst.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen