Lekkere aperitiefhapjes?

Ik heb zaterdag een feestje en had gedacht een paar aperitiefhapjes te maken. Ik heb er al wel een paar, maar nog meer is natuurlijk zeker zo leuk!

Ik heb al mooie glaasjes en kommetjes.....

Dus wie kent er lekkere, maar ook makkelijke aperitiefhapjes?

31 Reacties

berthatje
berthatje
21 oktober 2012 om 19:54
bedankt hier vond ik al toffe ideeen voor oudejaar x
Nathalieke86
Nathalieke86
30 april 2010 om 15:29
Stokbrood in stukjes snijden, tomaat en mozarrella heel fijn snijden en deze mengeling op het stokbrood doen. 10 minuutjes in de oven en opdienen. Kan je voor het opdienen ook nog versieren met wat groene kruiden naargelang je wenst.
Nathalieke86
Nathalieke86
30 april 2010 om 15:26
makkelijk en heel snel: neem een sneedje gerookte zalm, smeer er kruidenkaas over, snij flinterdunne schijfjes mango, leg die op de ingesmeerde zalm en rol het geheel op. Laat dit in aluminiumfolie wat opstijven in de koelkast en erna in reepjes snijden. Dit kan je ook in glaasjes leggen. Iedereen die het al bij me at was superenthousiast!!
Kris10e
Kris10e
30 april 2010 om 15:22
Wok met wokmie ... lichte spaghettisaus met verschillende pasta's ( schelpjes, strikjes..... ) verdelen over kleine potjes .... heel gemakkelijk op voorhand klaar te maken en in de oven opwarmen.
antje25
antje25
30 april 2010 om 15:16
champignon opvullen met rivierkreeftenvlees champignon uithollen vulling maken, sjalot stoven, rivierkreeftenvlees in stukjes erbij, beetje room erbij , beetje gemalen kaas opvullen en opwarmen in de oven
fran.pauly
fran.pauly
30 april 2010 om 15:13
je kunt voorgerechten ook in het mini maken op kleine schoteltjes. zoals kerstomaatje met mozzarella,runds of zalmcarpaccio. ook heel lekker is kleine pannekoekje(te koop in de winkel)warm maken ,beleggen met gerookte zalm ,daarop zure room en afwerken met dille. smakkelijk
sosa
sosa
30 april 2010 om 12:30
Kook kwarteleitjes hard. Snijd overlangs in twee, haal het eigeel eruit en meng dit samen met krab uit blik of zalm uit blik of makreelfilets natuur. Om het niet te droog te hebben meng je er een beetje mayonaise door. nadien vul je de eipartjes terug op met het eimengsel en dat is zeer lekker. je kan dit ook op een koude schotel met gewone eieren doen, maar als aperitief is het beter met kwarteleitjes
martinegeulleau...
martinegeulleau...
30 april 2010 om 12:25
Hallo, met Kerstmis heb ik verleden jaar een berg van aperitiefhapjes gemaakt. de gemakkelijkste waren : croque monsieur-kes gemaakt met toastbrood, en dan in 4 gesneden, en warm opgediend. Je kan ze maken met van alles. Vb : eentje met (ik noem op van onder naar boven) eerst racketsla, 1 schijfje mozzarella, Verse zalmschijfje (0,5cm), Naar smaak wasabi erop (redelijk pikant oosters sausje), een sneetje tomaat,-- nog een andere : de gewone croque, -- dan eentje met : Racketsla, schellen van 0,5cm breydelham, daarboven Flinterdunne filet de York schelletjes, dan een soort kaas zoals brie of camembert, tomaat, racketsla, en klein schelletje mozzarella, -- enzovoort, je kan allerhande combinaties doen, je moet enkel op uw smaak afgaan. Ik moet zeggen, ze hadden heel veel succes, en iedereen vond het een goed idee om die dingetjes te maken. Snel, lekker , en vooral heel goedkoop. Probeer maar eens uit, groetjes, Martine
eliaze
eliaze
30 april 2010 om 09:03
Allemaal al heel fel bedankt voor reacties! Ik rij nu naar Delhaize voor mijn aankopen ;-). Er mogen nog receptjes komen, er volgt nog een zomer vol feestjes...
Sonja56
Sonja56
30 april 2010 om 08:29
Je moet eens zo'n hapjes versieren met jonge preischeuten dat is zo mooi en oooooooooo zo lekker.
jennyke.
jennyke.
30 april 2010 om 08:11
krabcoktail ,kleine stukes meloen met ham dadel met spek
wies1958
wies1958
30 april 2010 om 08:05
Kleine tomaatjes opgevuld met garnalen altijd lekker en fris toastje met schijfje hardgekookt ei met ansjovisje op bloemkooltjes en stukjes wortel met potje cocktailsaus toastje met kruidenkaas en peterselie enz. enz. enz.
Fashion Perfeit...
Fashion Perfeit...
30 april 2010 om 06:57
Dat ziet lekker uit!
Mama-J
Mama-J
30 april 2010 om 06:50
- Steek op een stokje een druif en een blokje kaas. - Maak een dikke smeuïge omelet met tomaten en veel kruiden + eventueel geraspte kaas. Laat afkoelen en snij in min of meer gelijke stukken. Bij ons heeft dit altijd veel succes. - Kerstomaatjes, basilicum + klein bolletje mozarella, alles op een stokje gestoken.
ellenennico
ellenennico
29 april 2010 om 21:57
kerstomaatjes in 2 snijden, peper en zout en olijfolie opdoen en dan in de oven op 180 graden
Sabine0676
Sabine0676
29 april 2010 om 21:56
Schildersverdriet benodigdheden paprika rood – groen : 2 maïs : 1 blikje paprikachips : 1 doos boter : 1 klontje eieren : 3 kruiden : peper – zout tabasco : 15 druppeltjes melk : 1 lepel werkwijze 1. Spoel de groenten en dep ze droog. 2. Verwijder de pel van de paprika : plaats hem daarvoor 30 sec. op volle kracht in de microgolfoven. 3. Snij alle groenten in stukjes van maximum 3 mm. Laat ze enkele minuten stoven en schud ze regelmatig heen en weer. 4. Breek de eieren en klop ze los met zout, tabasco, peper en melk. 5. Breng er de groenten bij. 6. Bak de omelet. 7. Verdeel de omelet in vierkantjes en schik ze op de paprikachips.
Sabine0676
Sabine0676
29 april 2010 om 21:56
Broodje met kruidenkaas en zalm/ of hesp benodigdheden brood : 1 wit brood zalm : 100 g hesp : 100 g kruidenkaas : 200 g werkwijze 1 1. Snij de korsten van het brood. 2. Smeer het brood met de kruidenkaas. 3. Leg een snede ham op de kaas. 4. Rol het broodje stevig op. 5. Pak in plastiekfolie en rol stevig op. 6. Leg deze enkele uren in de koelkast. 7. Snij in stukken van 1 cm en versier met peterselie. werkwijze 2 1. Snij de korsten van het brood. 2. Smeer het brood met de kruidenkaas. 3. Leg een snede zalm op de kaas. 4. Terug een snede brood. 5. Laag kaas. 6. Laag zalm. 7. Laag brood. 8. Duw goed plat en draai deze in plastiekfolie. 9. Leg deze enkele uren in de koelkast. 10. Snij in vierkantjes en versier met peterselie.
Sabine0676
Sabine0676
29 april 2010 om 21:54
La vache qui rit, ham en komkommer benodigdheden - komkommer: 1 - gekookte ham: 3 tot 4 plakjes - La vache qui rit, of een andere zachte smeerkaas: 12 individuele pakjes - room: 2 dl Werkwijze 1. DE KOMKOMMER: Snij de komkommer in de lengte doormidden. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. 2. DE HAM: Snij de ham in piepkleine blokjes. 3. DE SMEERKAAS: doe de kaasjes in een kom en klop ze romig met een lepel, samen met de room. 4. DE GLAZEN SAMENSTELLEN: vul de glazen met laagjes kaas, ham en komkommer in de volgorde die jij het aantrekkelijkst vindt. TIP: Dit is een geheel makkelijk recept; in plaats van de ham kan je desgewenst Hollandse garnalen of gerookte zalm gebruiken.
iggy
iggy
29 april 2010 om 21:45
Ziet er allemaal heel lekker uit. Ga zeker iets van uitproberen.
julia60
julia60
29 april 2010 om 21:43
je kan ook roosjes bloemkool en broccolli samen met wortel in smalle reepjes gesneden mooi op een bord drasseren .zet er kommetjes met sausjes bij om te dippen en gegarendeerd blijft er niets van over .this nog gezond ook
ANNELIESJE
ANNELIESJE
29 april 2010 om 21:41
Ik zet altijd olijven op tafel en toastjes met tomatentappenade. Verder kan je ook glaasjes vullen met kerstomaat, garnalen, ijsbergsla en een beetje cocktailsaus. Een ander leuk glaasje is basilicum, mozarella en stukjes tomaat.
live
live
29 april 2010 om 21:38
Je snijdt met een dunschiller zeer dunne sneetjes van een komkommer. Deze draai je rond een borrelkaasje van boursin. Een stokje erdoor hoeft niet, de komkommer blijft zo zitten. Lekker en het oogt ook nog mooi.
mutti
mutti
29 april 2010 om 21:20
Er zitten enkele bij die ik nog niet kende, zoals van die dadels. Moet ik zeker eens proberen.
marleenodb
marleenodb
29 april 2010 om 21:16
ziet er allemaal lekker uit
vlinder 7
vlinder 7
29 april 2010 om 20:47
ga eens een kijkje nemen op site van philadelphia
Isabel1009
Isabel1009
29 april 2010 om 20:26
dit weekend had ik ook bezoek eerst was ik van plan om fruit brochetten te maken maar natuurlijk had ik de stokken vergeten dan heb ik maar het fruit gewoon gesneden en dat in verschillende potjes gedaan dit samen met bloemsuiker en wat slagroom en het werd zeer positief onthaald
George6950
George6950
29 april 2010 om 19:47
gekookte hesp vullen met kruidenkaas oprollen,in folie en goed sluiten en een nacht in de koelkast laten rusten,nadien in schijfjes snijden (kan tot twee dagen opvoorhand klaar gemaakt worden)
crazygirlke
crazygirlke
29 april 2010 om 18:43
je kan eens een anti pasti maken dat is vb op een schotel of bord opgerolde salami leggen bv sopressa,milano,cremonese enzo en dan geraspte parmezaan verstooien erover olijfjes,en stukjes kaas er bij op een sneedje parma of gedraagde hesp mmm lekker smullen
damosa 01
damosa 01
29 april 2010 om 18:32
ananas uithalen eerst in twee snijden en krab bij onder mengen en dat in glaasjes
Letteke
Letteke
29 april 2010 om 18:28
Pannenkoekjes vullen met kruidenkaas,of gerookte zalm en oprollen en dan in schijfjes snijden.Dadels met ontbijtspek omwikkelen en bakken.
Carine zulma
Carine zulma
29 april 2010 om 18:25
Een blaadje witlof met iets op vb; een anjovisje of een reepje rolmops of haring,kruidenkaas noem maar op

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen