Artikel

Lekkere Hapjes

Lekkere Hapjes

Vrienden op bezoek... hapjes !

Heerlijke hapjes...

Hapje, ook wel "amuse bouch" of " Hors d'eouvre" genoemd is een gang van een maaltijd die voor het hoofdgerecht komt; het is te vergelijken met een voorgerecht, een hors-d'oeuvre is echter een licht gerecht zoals kaas, worst etc. terwijl een voorgerecht een wat uitgebreidere maaltijd is. Het woord hors-d'oeuvre komt van het Frans en betekent letterlijk buiten hoofdgerecht.

Pesto broodjes met parmaham

Voor 15 stuks

Ingrediënten voor het brood :
225gr bloem, 1 koffielepel gistpoeder, 1 dl water, 3 cl olijfolie, 1 eetlepel gehakte gladde peterselie, 50 gr pesto groen, 50 gemalen parmezaan, zout

Ingrediënten voor beleg:
100gr parmaham, 15 groene olijven.

Bereiding :
Los de gist op in het lauwe water. Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje in . Vermeng tot een soepel deeg. Doe er de olie en de peterselie bij. Keed goed door. Lat afgedekt en op kamertemperatuur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 30 bolletjes. Leg de helft van de bolletjes in klene bakvompjes. Schep er wat pesto op, leg er een tweede bolletje op en druk goed aan. Laat ze nog 10 minuten rijzen onder een keukendoek. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met parmezaan. Bak de broodjes 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Laat ze afkoelen op een rooster. Snij de ham in reepjes. Prik op elk broodje een reepje ham en een groene olijf. Smakelijk ;-)

Italiaans brochetteken

voor 6 personen

Ingrediënten:
24 mini-mozzarellabolletjes, 200gr witte druiven, 250gr blauwe druiven,100gr parmaham.

Bereiding:
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.Spoel de druiven,rits ze af. Snij de ham in reepjes.
Prik de bolletjes en de druiven op een kort prikkertje op het einde prik je de ham op het prikkertje. Serveer op een bedje van rucola.

Maïscrème

voor 4 personen

Ingrediënten:
600gr zoete maïskorrels (blik), 3 dl groentenbouillon, 1.5 dl lichte room, 100 gr schapenkaas, 1 rood pepertje, verse bieslook, peper en zout.

Bereiding :
Snij het pepertje (zonder zaadjes) in fijne reepjes. Verdeel de kaas in blokjes. Laat de maïs uitlekken.
Breng de bouillon aan de kook met het pepertje. Doe er de maïskorreltjes bij. Laat 5 minuten koken. Voeg er de room aan toe. Laat even opkoken. Neem de peperreepjes weg. Mix en zeef.
Breng tot tegen de kook aan. Verdeel de kaas over de kommetjes. Schenk de hete crème bij. Werk af met reepjes rode peper en bieslook. Serveer licht gekoeld.

Lepelhapje met Forel

Ingrediënten:
4 forelfilets, 2 stengels selder, 10 sprietjes bieslook, peper, selderzout, druivenpitolie, ciderazijn.

Bereiding:
Snij 4 forelfilets in stukjes. Vermeng ze met 2 stengels in boogjes gesneden selder en 10 sprietjes gehakte bieslook. Kruid met peper en selderzout. Besprenkel met 1 eetlepel duivenpitolie en met een koffielepel ciderazijn.

Rucola eierkoek

voor 6 personen

Ingrediënten:
8 eieren, 2 zoete uien, 100 gr rucola, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels water, peper en zout, olie voor het inboteren van de vorm.

Bereiding:
Pel de uien, snipper ze fijn. Stoof ze 15 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Spoel en droog de rucolablaadjes.
Klop de eieren los met 2 eetlepels olijfolie, het water peper en zout.Doe er de gestoofde uien en rucola bij. Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een kleine, diepe bakvorm met antikleeflaag in met olie. Giet er het eimengsel in. Zet 30-40 minuten in de oven.
Laat wat afkoelen en ontvorm de koek op een schaal. Laat zo verder afkoelen.

Lepel met Sint-Jacobsvruchten

Ingrediënten:
8 sint-jabobsvruchten rauw, 10 takjes dille, zachte roze peperbolletjes, olijfolie, sojasaus, rijstazijn.

Bereiding:
8 rauwe Sint-Jacobsvruchten in heel fijne blokjes snijden. Vermeng ze moet 10 takjes gehakte dille en enkele zachte roze peperbolletjes. Besprenkel ze met enkele druppels sojasaus en enkele druppels rijstazijn.

37 Reacties

Nadal♥lie
Nadal♥lie
11 april 2012 om 20:07
Weeral een pracht van een artikel, ziet er heel smakelijk uit.
tinawaldo
tinawaldo
16 april 2012 om 07:41

dank je Smiling

candida
candida
11 april 2012 om 09:32
Weer een interessante post! Ik heb al zoveel van je receptjes opgeslagen...je bent goed op weg om een kookboek te vullen;-)
tinawaldo
tinawaldo
16 april 2012 om 07:43

inderdaad... mijn archieven reiken zo ver ... dat ik stof genoeg heb ;-) ik heb namelijk een kookboeken manie

josephina8329
josephina8329
10 april 2012 om 14:54
Leuke receptjes. Ga ze zeker uitproberen. Ook de combinatie paté met veenbes of cranberry is heel goed.
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 07:33

inderdaad ook zeer lekker !

mar10
mar10
10 april 2012 om 12:48
Speciale combinaties - ik ga vooral voor de pestobroodjes!
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 07:31

veel plezier ;-)

Kat1969
Kat1969
10 april 2012 om 11:18
Daar krijg ik honger van !
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 08:01

als ik ze aan het plaatsen was kreeg ik ook goesting ! ;-)

cinnyken
cinnyken
10 april 2012 om 11:17
Mmmm daar zitten er een paar tussen die ik zeker eens ga uitproberen
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 08:11

goed laat me iets weten, wat je er van vond...

Cindy5968
Cindy5968
10 april 2012 om 10:35
Mmm, superlekker! Dank je voor de inspiratie!
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 09:09

graag gedaan ;-)

Linda00
Linda00
10 april 2012 om 10:15
leuke receptjes
Ino2694
Ino2694
10 april 2012 om 10:11
ziet er heerlijk uit!
Marlee8498
Marlee8498
10 april 2012 om 10:06
LEUKE RECEPTEN, BEDANKT
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 09:09

graag gedaan ;-)

mutti
mutti
10 april 2012 om 09:35
Dat ga ik ook eens uitproberen!
grietje5
grietje5
10 april 2012 om 08:05
lekkere dingen
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 07:32

dank je ;-)

spinnenkop
spinnenkop
10 april 2012 om 07:16
leuke ideetjes ga ze dit weekend al eens proberen
tinawaldo
tinawaldo
11 april 2012 om 07:31

haha leuk ;-)

josiane7514
josiane7514
10 april 2012 om 07:01
zie er echt heel lekker uit.
rosita2610
rosita2610
9 april 2012 om 18:47
pesto broodjes met ham heel lekker nog beter eerst je broodje inwrijven met olijf olie een beetje in de oven dan peste en ham heeeeel lekker
tinawaldo
tinawaldo
9 april 2012 om 19:14

dank je ;-) voor de tips

Myriam1886
Myriam1886
9 april 2012 om 17:52
amai zeg dat ziet er weer lekker uit,zet het bij de favorieten zodat ik het eens op mijn gemak kan bekijken en daarna klaarmaken,bedankt Tina
tinawaldo
tinawaldo
9 april 2012 om 19:15

.... amai myriam bedankt ;-)

rovd
rovd
9 april 2012 om 17:33
dankjewel..weer nieuwe ideetjes en ja die zijn inderdaad altijd welkom!!!!!
tinawaldo
tinawaldo
9 april 2012 om 19:15

dank je ! ;-)

Marie-9590
Marie-9590
9 april 2012 om 17:29
fijne tips eens iets anders om klaar te maken
Hilde6837
Hilde6837
9 april 2012 om 16:09
Er bestaan zoveel lekkere hapjes! Nieuwe ideetjes zijn altijd leuk!
tinawaldo
tinawaldo
9 april 2012 om 13:36
inderdaad elien de cocktails komen er ook nog aan ;-)
Elien8092
Elien8092
9 april 2012 om 13:32
mmmmm, lekker, komt altijd van pas...
tinawaldo
tinawaldo
9 april 2012 om 13:21
dank je ! allebei
carina9510
carina9510
9 april 2012 om 13:08
mmmm lekkere gerechten!
Nathieke
Nathieke
9 april 2012 om 13:02
leuke recepten!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen