Light quiche

Hoe maak ik een light quiche ?

Quiche

Wij eten graag een quiche. Maar ik zit met een klein probleem. Daar mijn man nu hartpatient is moet alles mager klaargemaakt worden. Je weet ook dat er eieren en lightroom moeten toegevoegd worden voor de binding. Met de groenten en kruiden kan je eindeloos combineren, zonder zout te gebruiken.
Nu is mijn vraag : bestaat er geen alternatief om de room te vervangen en toch een binding te krijgen? Graag jullie reactie !

8 Reacties

tine00
tine00
10 januari 2010 om 17:14
Wees voorzichtig met light produkten. Mijn vader was ook hartpatient en light produkten waren verboden. Hij mocht die absoluut niet gebruiken. Vraag misschien eerst eens raad aan een dietist, zodat je geen verkeerde produkten gebruikt.
chrissie1
chrissie1
10 januari 2010 om 16:06
Ik gebruik in mijn quiche nooit room. Gewoon brocolli, courgette,prei , een uitje... soms wat spekblokjes,soms met kipblokjes... en voor de binding gewoon enkele eieren. Je kan er eventueel ook een beetje gemalen gruyerekaas aan teovoegen.
zuiderz☼n
zuiderz☼n
10 januari 2010 om 15:19
ik heb ook al een quiche gemaakt zonder eieren en room, maar met Boursin Cuisine Light
Katleen76
Katleen76
10 januari 2010 om 12:31
Ik heb gisteren een quiche gemaakt en daarbij een Knorr bouillon-keteltje laten smelten in een bodempje water en daar dan vijf Kiri-kaasjes in laten smelten. Daar heb ik dan één ei aan toegevoegd en dat heb ik gebruikt in plaats van de room. Het was heerlijk!
TinekeD
TinekeD
10 januari 2010 om 12:14
Ik gebruik altijd alpro soya room, maar zonder eieren heb ik het nog niet klaargemaakt.Ook ik zal de reaties op deze vraag volgen.
oma van twee
oma van twee
10 januari 2010 om 11:59
eieren zijn zoiezo vettig ,je kan cholesterolverlagende eieren kopen in de winkel,en room van alpro soya
pim1972
pim1972
10 januari 2010 om 11:17
je kan kiezen voor soja room, dat geeft een beetje een andere smaak maar met extra kruidne wordt het even lekker dan met gewone room en is veel magerder he
parfumke
parfumke
10 januari 2010 om 11:15
Ik zou proberen om melk te gebruiken en maizena of bloem en geen eieren.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen