Mosselen klaarmaken?

Hallo, hoe maken jullie de mosselen klaar?

Misschien zijn er met mensen met betere tips om mosselen klaar te maken.

Zal misschien beginnen met te zeggen hoe ik mosselen klaarmaak. Uien en platte peterselie snijden. Nadat ik de mosselen gewassen heb leg ik een laag mosselen in de kom, daar groenten en peper en zout op weer mosselen en groenten .Om af te sluiten giet ik er wat witte wijn op en een klompje goeie boter. Vuur op zetten en regelmatig in de kom eens roeren alléé voor zover dat gaat. Amai, ik heb er nu al goesting op en het is nog wachten tot vanavond.

25 Reacties

frieda5768
frieda5768
14 juli 2011 om 17:33
de recepten verschillen niet veel van elkaar maar ik heb geleerd eerst de groeten en dan de mosselen erbij doen 1 x opschudden als het deksel van de kom begint te dansen en dan nog 2 minuutjes en klaar is kees. Waarom eerst de groenten om de smaak in de mosselen te laten komen het bier of wijn verzacht de smaak
frieda5768
frieda5768
14 juli 2011 om 17:33
de recepten verschillen niet veel van elkaar maar ik heb geleerd eerst de groeten en dan de mosselen erbij doen 1 x opschudden als het deksel van de kom begint te dansen en dan nog 2 minuutjes en klaar is kees. Waarom eerst de groenten om de smaak in de mosselen te laten komen het bier of wijn verzacht de smaak
Lilian3127
Lilian3127
12 juli 2010 om 15:56
de mosselen klaar maken ik stoof de groenten aan .dan de mosselen de kruden bij doen en dan kunt ge witte wijn .of bier bij doen licht of donker .en vijftien minuten laten koken .en klaar zijn de mosselen .smakelijk
zeebries
zeebries
12 juli 2010 om 15:53
ik stoof altijd eerst de groentjes : prei, selder, ui, paprika en veel peterselie. Daarna de mosselen erbij met wijn, en ze laten garen. Smakelijk
Conmar
Conmar
12 juli 2010 om 15:39
hebben er vrijdag gegeten hmmmmm waren lekker hoor
lisette43
lisette43
12 juli 2010 om 15:29
eerst de groenten wel even aanstoven
georgetta19
georgetta19
12 juli 2010 om 15:15
Het water komt mij in de mond
meersmanm
meersmanm
12 juli 2010 om 15:00
lekker!
mieke1103
mieke1103
9 juli 2010 om 12:26
Ja mogen er wel nog meer recepten en tips komen
cvdborre
cvdborre
7 juli 2010 om 16:44
Ik durf ze ook op de BBQ maken. Leg ze met de scherpe kant naar beneden, zodat als ze opengaan zich zelf naar boven duwen. Als ze voldoende open zijn kan je een stukje kruiden- of lookboter aan toevoegen en als aperitiefhapje serveren. Of in een BBQ pan ze als een soort wokgerecht serveren. Veelvuldig ronddraaien met de pan, geen groenten toevoegen en serveren als de schelpen open zijn.
juniorke
juniorke
16 oktober 2009 om 01:42
gewoon ;osselen natuur.de mosselen heel goed wassen en ze ontdoen van hun baarden.dan snij ik mijn ajuin,selder.dan leg ik een laag mosselen en dan een laag groenten dan weer een laag groenten en weer een laag mosselen,dan kruid ik met peper,geen zout want daar krimpen de mosselen van.dan op een hoog vuur en als ze opengaan zijn ze klaar.dan met zelfgesneden frietjes erbij en een zelfgemaakt mosselsausje en natuurlijk een frisse jupiler wij zijn toch belgen voor iets he.smakelijk
anita68
anita68
9 oktober 2009 om 15:36
met goed wat ajuin en selder maar voor de rest héél natuurlijk
HildeDewi.
HildeDewi.
9 oktober 2009 om 15:00
Ik koop mosselen en mosselengroenten voorverpakt. De mosselgroenten laat ik wat stoven met wat bakboter van Alpro Light van zodra de groentjes wat gaar zijn doe ik de mosselen erbij en laat ze stomen samen en de mosselkruiden niet vergeten. Soms drink ik daar een wit wijntje erbij soms ook niet. Ik denk dat ik om en bij twee of drie keer per jaar mosselen eet. Met brood of lekker met frietjes maar dat is dan wel als ik honger heb.
dv
dv
9 oktober 2009 om 14:25
mosselen met curry: ik stoof mijn selder en ajuin. voeg dan cyrrysaus toe (je kan zelfd die uit de pakjes van Knorr gebruiken, gewoon water toevoegen). dan de mosselen erin. afgedekt op een hoog vuurt open laten gaan. de mosselen uit de kom halen en de saus dikken met light room. de mosselen terug bij de saus doen. heerlijk
knolkopje
knolkopje
9 oktober 2009 om 13:56
ik stoof meestal eerst ui, worteltjes wat selder en doe als ze al wat zachter zijn daar dan de gewassen mosselen bij. NOg 5 a 7 minuutjes laten opstaan (af en toe opschudden) en klaar. smakelijk
leen83
leen83
9 oktober 2009 om 12:38
een grote bak met zongedroogde tomaten kopen en parmaham. de mosselen en de zongedroogde tomaten samen met het nat van de tomaten,en de groenten laten koken. een paar minuten vooraleer de mosselen gaar zijn, de parmaham er bovenop leggen en deksel toedoen en laten stoven. heerlijke smaak!!!
sosa
sosa
9 oktober 2009 om 12:34
Oei, vergeten te vermelden dat de grote stukken groenten die hierbij liggen niet dienen opgegeten worden, ze dienen enkel om de smaak aan de mosselen te geven
sosa
sosa
9 oktober 2009 om 12:33
Mosseltjes natuur zijn het lekkerst. Wel gaarkoken met grote stukken ajuin, prei, selder, en afkruiden en wanneer de mosseltjes opengaan en het lekker begint te ruiken in je keuken is kees klaar, smullen maar.
kakkertje25
kakkertje25
9 oktober 2009 om 11:51
Ook hier eten we graag mosselen natuur. Deze zomer echter naar Normandië geweest en daar mosselen met Camembert gegeten. Ik vond het overheerlijk. Ik ben alleen nog op zoek naar de beste manier om dit zelf thuis klaar te maken. Tot nu toe nog niet het ideale recept hiervoor gevonden. Als jullie het weten mogen jullie het me steeds laten weten.
Marit6151
Marit6151
9 oktober 2009 om 11:51
Ik krijg er het water van in de mond. Morgen gaan we er eten.
harleyboy
harleyboy
9 oktober 2009 om 10:39
ik was mijn mosselen en doe er van in een pot doe de groenten ajuin selder peterselie thijm peper en zout op soms beetje look en tomaat witte wijn kan ook uitstekkend en zet ze dan op het vuur als ze 10 min op het hete vuur hebben gestaan haal ik ze eraf schud eens goed de pot op en zet ze op tafel met frietjes en goede mosselsaus heerlijk gewoon vind het alleen spijtig dat vorige week ik jumbomosselen had enhet miezerige kleine mosseltjes waren
karen-tje
karen-tje
9 oktober 2009 om 10:24
Ik vind ze natuur heel lekker, maar soms maak ik ze met look en tomaatjes. Dan stoof ik heel veel uiringen met look, daarop een laag mosselen, een laag tomatenschijfjes, weer mosselen en weer tomatenschijfjes.
jennyke.
jennyke.
9 oktober 2009 om 10:14
ik eet de mosselen het liefst natuur, mag wel ajuin en veel peterselie bij
An
An
9 oktober 2009 om 10:12
ik heb ze het liefst van al natuur, de smaak van de zee opdoen Smiling
atri
atri
9 oktober 2009 om 10:11
Mosselen met mosterdsaus voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1,5kg mosselen .1 ui .1 ei boter. 1 dl witte wijn ~1/8l zure room .2 t milde mosterd peper en zout 2 el gehakte peterselie Bereiding: De mosselen onder de koude kraan zorgvuldig wassen, de beschadigde exemplaren verwijderen. De ui snipperen. De boter in de mosselpan verhitten en de ui hierin glazig laten worden.. De mosselen en de wijn toevoegen en ruim versgemalen peper over de mosselen strooien. De mosselen afgedekt op een hoog vuur open laten gaan. Af en toe omscheppen. De mosselen met een schuimspaan uit de pan nemen, af laten koelen en de lege mosselschelp verwijderen. Voor de saus de zure room op smaak brengen met mosterd, peper en zout. De mosselen over vier borden verdelen en in iedere schelp wat van de mosterdsaus scheppen. Met peterselie bestrooien. Eet smakelijk.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen