Artikel

nierstenen

nierstenen

vanmorgen een niersteentje in toilet

ik had al een tijdje last van lage rug pijn. heb een aantal maanden geleden inspuitingen in nek voor hernia gehad en dacht dat het allemaal wel wat met elkaar te maken had en omdat mijn job nu niet echt de juiste job voor de rug is.
gisteren kreeg ik ook harde pijn in mijn rechterzij daar had ik dan een pijnstiller voor genomen maar de hele dag met het gevoel rondgelopen dat ik moet plassen maar niet kunnen.
nu een aantal jaren geleden ,mss wel 15 jaar al, had ik nierstenen en zo voelde het dus nu ook aan.
ik heb dan gisteren veel gedronken en vanmorgen na een lastige nacht lag er een minuscule steentje int toilet héhé ,oef zenne.
nu is de pijn weg .
zijn er nog mensen met nierstenen?

15 Reacties

baloubalou
baloubalou
8 februari 2010 om 15:39
ik heb hier ook veel last van. Volgens mijn dokter komt het van teveel melk-producten te drinken of te eten. Wat kan helpen of voorkomen is veel bessen drinken of eten. bijvoorbeeld: bessenconfituur, bessensap, bessenyogurt...enz... het doet pijn e, ik weet het, ik kon geen auto rijden als ik er had...zo'n pijn had ik dat ik mijn benen niet kon opheffen
lili1954
lili1954
24 januari 2010 om 18:15
Weet er ook van mee te praten ....pijnlijk
bigmoma
bigmoma
24 januari 2010 om 17:55
Heb ook ooit eens een niersteentje gehad. Vreselijke pijnen en de buscopan tabletten braakte ik uit van de pijn.Gelukkig hielpen de zetpillen wel en heb ik het uitgeplast.
bigmoma
bigmoma
24 januari 2010 om 17:55
Heb ook ooit eens een niersteentje gehad. Vreselijke pijnen en de buscopan tabletten braakte ik uit van de pijn.Gelukkig hielpen de zetpillen wel en heb ik het uitgeplast.
nelle
nelle
24 januari 2010 om 17:15
ik heb dat ook eens gehad, pijnlijk , hé.
Claudi7303
Claudi7303
24 januari 2010 om 14:36
Heb er ook last van gehad,was gelukkig maar een kleintje. Nu drink ik veel meer water!
lauwm
lauwm
24 januari 2010 om 14:25
Ik heb vrijdag operatief een steentje laten wegnemen. Had al sinds november enorm veel last. Daar ik dat vroegen al eens meegemaakt heb wist ik wat dat was. Begin december naar de kliniek ,maar die dokter vond blijkbaar geen steen,alhoewel deze op de foto duidelijk zichtbaar was. Op consultatie nadien stond hij met z'n mond vol tanden . Heb dan maar een andere arts geconsulteerd die mij vrijdag dan met succes geopereerd heeft. Mijn probleem: ik drink te weinig.
tyberys64
tyberys64
24 januari 2010 om 13:24
het is erfelijk zei mijn arts , mijn ma had er 20 jaar geleden en operatief verwijderd, daarna hebben ze de steen onderzocht en dan kreeg ze een dieet , niets eten met melk en eieren in 2 liter water met vit c er in en veel veenbessen eten, sinds dien nooit meer gehad , ik kreeg er ook en verwijderd via de niersteen verbrijzelaar , maar heb het er niet voor over om het dieet te volgen, al had ik heel veel pijn gehad
c49
c49
24 januari 2010 om 13:16
Spoedig een volleig herstel gewenst. Ooit heb ik mijn moeder hartverscheurend horen huilen van de pijn. Nierstenen dus.
jennyke.
jennyke.
24 januari 2010 om 12:20
Ik wens u een goede gezondheid, maar toch even naar de arts gaan Beter voorkomen dan genezen vriendelijke groetjes
joepke
joepke
24 januari 2010 om 11:50
oei verzorg je verder maar
Zoef
Zoef
24 januari 2010 om 11:14
Heb al 2 keer nierstenen gehad. Dat was heel pijnlijk en ben er telkens voor naar het ziekenhuis moeten gaan. Daar kreeg ik dan medicatie om de stenen sneller af te drijven maar het blijft een heel pijnlijke zaak! Maar dat is nu alweer een tiental jaren geleden en ik hoop dat ik er verder van gespaard blijf! Veel drinken is de boodschap!
annekejanneke
annekejanneke
24 januari 2010 om 10:51
nu moet hij gewoon elke dag zijn 2L. plat water drinken,want dat is het gezondste voor de nier,the koffie of andere tellen niet wat die zijn gesuikerd hij heeft gewoon pech gehad en geluk,want was die ureter gescheurd geraakt ( kon gebeuren door te niezen of te springen)op vakantie bijvoorbeeld dan was hij er nu niet meer,waarschijnlijk heeft er heel lang een steen gezeten en (zo de wanden van de ureter aangetast door de urine zuren) door die crissisen die hij thuis 2X heeft gehad zal die steen eruit gekomen zijn,maar je kan dit ook krijgen door een simpel griep die je niet goed hebt verzorgd
annekejanneke
annekejanneke
24 januari 2010 om 10:45
bij mijn man zijn famie is dit een kwaal ze zijn bijna alle 6 er al mee geconfronteerd,alleen mijn man heeft er een heel zware operatie aan overgehouden . op intensief gelegen,voor een ingreep van niks,na vele foto's mRi enzo genomen te hebben en geen steen vonden,maar wel een zwarte plek bij de uitgang van nier naar ureter,waren ze over gegegaan naar een kijk operatie,dus met een slangetje in de penis naar boven tot aan de nier en onderweg ging het helemaal fout,de ureter werd smaller en smaller de specialist vond het veiliger terug te gaan en bij het buiten komen zag hij dat de ureter aan het slangetje hing,gevolg spoed operatie want de urine liep in zijn lichaam,de ureter moest ingekort worden wat het was een stukje verrot met alle gevolgen van dien,2 dagen intensief maanden met stent gelopen om dit verhaal kort tehouden iets van niks is een enorme ingreep geworden en hij heeft zijn gezonde nier verloren en hij heeft nu nog maar één nier,geen ramp maar toch
coolminer
coolminer
24 januari 2010 om 10:24
Ik ben blij voor jou dat het eruit is. Succes verder met de gezondheid!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen