puzzeltegels

Zonet in het nieuws gehoord: de rubberen puzzeltegels voor kinderen zijn gevaarlijk.

Zijn puzzeltegels gevaarlijk voor de gezondheid van je kind?

Ik hoor zonet in het nieuws dat de puzzeltegels, die vaak als speelmat gebruikt worden, best uit de rekken genomen worden omdat ze gevaarlijke stoffen bevatten.
De geur van nieuwe tegels zou gifig zijn de eerste week.
Bij anderen komt een kankerverwekkende stof vrij als de kinderen het in de mond nemen.

Ik heb de hele speelkamer vol liggen met een 150tal tegels. Sommige zijn nieuw maar de meeste heb ik 2de hands. Mijn kindje steekt deze niet meer in zijn mond. Wat doe ik dan? Allemaal wegdoen?

Ik begrijp ook niet dat ze dit niet getest hebben wanneer het product op de markt gebracht werd. Ik weet niet hoe lang het al op de markt is maar toch al enkele jaren. Vele ouders gebruiken deze waarschijnlijk.

Gaan jullie ze weg doen? Is het echt zo gevaarlijk?

10 Reacties

ChristineG
ChristineG
16 november 2009 om 12:44
Ik heb deze ook 2ehands gekocht. Mijn dochtertje steekt deze nog altijd in haar mondje. Waarom laten ze altijd te laat alles weten? We horen het altijd als het te laat is.
kasteelrietje
kasteelrietje
15 november 2009 om 09:40
Het beste is denk ik om voor speelgoed niet te goedkope spulletjes te kopen uit een ver land, maar van een goed bekend merk, dat dan weliswaar duurder is maar toch veiliger.
weegschaaltje
weegschaaltje
15 november 2009 om 09:35
die heb ik hier ook liggen al zeker 10jaar maar als je nagaat zit er overal iets in ik denk dat geen 1 speelgoed echt veilig is
hanessa
hanessa
15 november 2009 om 09:26
Ik was net van plan deze te kopen voor de sint voor mijn dochtertje, maar zal ze nu toch niet kopen of het echt gevaarlijk is weet ik niet!
Mien9070
Mien9070
13 november 2009 om 22:33
Ik heb er voor mijn kleinkind ook gekocht en mijn kinderen hadden die ook. Waarom is daar nu plots iets mis mee? Ik ben zeker niet van plan ze weg te doen. De stukken gaan er toch niet uit want ik heb ze vastgekleefd.
gerarda
gerarda
13 november 2009 om 22:28
Ik kan me moeilijk voorstellen dat die puzzelstukken zo gevaarlijk zijn want ze worden in de meeste crèches en ook in speelzalen van ziekenhuizen gebruikt. Dergelijke instellingen staan toch zeker onder controle ivm gezondheidsnormen en als die puzzelstukken echt zo giftig zijn, zouden die daar toch niet gebruikt worden zeker ? Trouwens, wat is er de dag van vandaag wel nog veilig ?
mybaby
mybaby
12 november 2009 om 22:29
Veel mensen zullen dat wel gekocht hebben voor hun kinderen ,wij horen er ook bij . Maar tot nu toe heb ik nog niks negatiefs gemerkt aan ons dochter ze heeft het wel lekker warm want die puzzels isoleren de koude ook van de vloer . Vond het zalig toen ik ze eindelijk kon laten kruipen toen ik de puzzels had heel mijn living was een puzzelstuk.
natasjavercamme...
natasjavercamme...
12 november 2009 om 22:09
ik heb gelezen dat als je ze 14 dagen laat luchten nadat je ze koopt, het dan in orde zou zijn?! dus die puzzeltegels die we al hebben zullen geen kwaad meer kunnen zeker?
ma-caroli
ma-caroli
12 november 2009 om 20:42
die tegels bestaan toch al wat jaren, en nu pas zou het gevaarlijk zijn, of is dit zoiets als van de cornflakes? Daar zat toch ook iets in volgens Testaankoop. Ik weet niet in hoever dat je alles moet geloven van Testaankoop. Zij zijn toch ook niet zo correct. Als je op hun site terecht komt sturen ze zonder vragen een betaling voor lid te zijn en als je via email laat weten dat je niets meer wenst te ontvangen blijven ze toch nog mails sturen.
KaRaGüL
KaRaGüL
12 november 2009 om 20:34
O my God! Ik heb er ook in mijn zoontje zijn kamer een heleboel liggen. Ik heb dat deel van het nieuws dus gemist. Maar je hebt gelijk. Word dat dan allemaal niet getest voor ze het verkopen?? Wat ik wel weet is dat al het speelgoed dat uit china komt ook kankerverwekkend en giftig is. En meestal is al het goedkoop speelgoed uit china. Ik let daar alvast op. En raad het ook voor iedereen aan.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen