rode biet

rode bieten

rode bieten

ik had graag geweten hoe je rode biet kan klaarmaken, vroeger kreeg ik via mijn schoonzus een bokaal rode biet om in een slaatje te verwerken, zijn er vele recepten hoe je rode biet kunt klaarmaken?

12 Reacties

ma-caroli
ma-caroli
17 september 2009 om 18:30
bedankt voor de goeie tips
123SPEEDY
123SPEEDY
17 september 2009 om 17:09
De rode biet goed afspoelen onder de kraan en met schil en al gaar koken. Wanneer de rode biet gaar is, ze onder de koude kraan houden, en je kan de schil er zo afhalen. Wanneer de rode biet volledig is afgekoeld kan je er verschillende richtingen mee uit (rode biet steeds in kleine blokjes snijden) : - rode biet, pijpajuin en mayonaise - of met yoghurt, dille en mierikswortel - of met appel, mayonaise, yoghurt, herbamare en look
missladyecko
missladyecko
17 september 2009 om 15:30
dit lust ik nu echt niet!
moshoshka
moshoshka
17 september 2009 om 15:20
ook lekker met look en zure room!
moshoshka
moshoshka
17 september 2009 om 15:16
Ik gebruik rode biet in de soep-'' Borsh'';dat is een russisch gerecht and het is heel lekker!
Arlett0770
Arlett0770
17 september 2009 om 12:44
Snij de biet in dikke plakken en laat halve dag trekken in water met enkele scheuten azijn (zelf testen of het voor jou niet te zuur is naar eigen smaak) Ajuin stoven ( 2 dikke ajuinen) Zoete alcoholische drank opgieten en laten inkoken .Bietjes bijdoen en enkele lepels siroop. Stoven tot ze beetgaar zijn
darlet0
darlet0
17 september 2009 om 10:07
geen idee, marr ik eet hem het liefst met was olie, azijn en verse look. heeerlijk
31174
31174
17 september 2009 om 09:06
Je kan er chips van maken. Het receptje staat bij mijn profiel. Smakelijk!
petty
petty
16 september 2009 om 23:07
ik snijd de biet in reepjes,kook ze gaar met appel zoals rode kool
mily
mily
16 september 2009 om 22:50
Ik kook de rodebiet ( in de schil) met met een bouillonblokje. Ik laat ze afkoelen, snij ze in stukjes en doe er een sausje bij. (mayonaise, samurai,..) en dat leg ik bij op een slaatje.
Anja4457
Anja4457
16 september 2009 om 21:33
rode bietjes in blokjs snijden (1cm op 1) bijna gaar koken opstoven met appel kruiden peper zout
appelflap
appelflap
16 september 2009 om 20:37
Hoi , Ik gebruik dat bij een slaatje.In reepjes snijden en verdelen over je bord salade,lekker met wat appelblokjes erbij,wat aardappelsla en haring. Smakelijk eten!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen