Rozijnenbrood

Op zoek naar een goed recept voor rozijnenbrood. Thuis zijn we verzot op dit brood maar bij de bakker vind ik dat er steeds te weinig rozijnen inzitten.

Hoe maak je het best?

Ik heb al meermaals geprobeerd om rozijnenbrood te maken in de broodbakmachine maar de rozijnen zakken steeds naar beneden.

Sedert nieuwjaar heb ik nu een Kenwood keukenmachine en ik dacht, laat ik het daar eens mee proberen maar ik stel vast dat het niet zo goed lukt. Ik heb nochtans het recept genomen zoals het in Ons Kookboek staat maar mijn deeg wordt niet echt stevig ook al heb ik het al 15 minuten laten kneden. Ik zal het nu maar een tijd laten rusten maar ik heb er niet echt een goed oog in. Ik vind het deeg veel te slap en ik veronderstel dan ook dat het niet echt zal lukken.

Hebben jullie tips om rozijnenbrood te maken, liefst met een keukenmachine of hoe doen jullie het om de rozijnen met de broodbakmachine niet te laten zakken?

Alvast bedankt.

15 Reacties

strandvlinder
strandvlinder
7 maart 2011 om 13:21
is niet altijd heel luchtig, soms vrij droog zelfs
monique47
monique47
16 juli 2010 om 15:19
Ik bak mijn brood altijd in een Panasonic SD-255 (met krenten-notenstrooier). 500gr bloem,2 thl droge gist, 2 soepl suiker, 100 gr zachte boter, 300 ml melk , 1 thl zout en in het aparte vakje doe ik vol met rozijnen.Ik gebruik de speciale bloem voor "koekebrood"van Molens Joye uit Rumbeke-Roeselare. Men kan er als particulier ook kopen.
Chriske777
Chriske777
16 juli 2010 om 14:47
Ikzelf ben ook al lang op zoek naar het recept van heerlijk rozijnenbrood, dank aan allen voor jullie tips
Stepha7387
Stepha7387
15 juni 2010 om 09:49
ik bak ook geregeld rozijnebrood in de broodbakmachine en het is nog nooit mislukt en erg lekker,maar ik ga ook eens de all-in mix van aveve proberen.Als m'n is niet veranderd weet m'n niet wat best is
netje
netje
8 april 2010 om 13:16
bij het bakken van rozijnenbrood doe je alle benodigdheden in de vorm, bij hetpiepsignaal doei je de rozijnen ( ik week ze op voorhand) erin , alls wordt mooi verdeeld, echt een heerlijk broodje.met de all in mix vind ik het lichter dan anders,ook de gele kleur van de eieren zie je niet. Ik zou graag suikerbrood bakken, lukt dit ook met de vloeibare suiker???want overal lees ik dat je moet kneden en wachten en dan bakken.dit zie ik niet zitten
nore
nore
13 maart 2010 om 22:04
rozijntjes op het laatst toevoegen
Hoplaatje
Hoplaatje
15 februari 2010 om 15:48
Hier wordt het rozijnenbrood ook gemaakt via onze broodmachine.
Magda7958
Magda7958
15 februari 2010 om 12:15
Ik bak rozijnenbrood alle weken in het weekend. Ik koop all-inn-mix in aveve na een uur de rozijntjes erbij,als de broodbakmachine piept en dit is nog nooit mislukt. Iedereen is daar zot van in onze familie.
Hilde2746
Hilde2746
14 februari 2010 om 19:53
Het is wel zeer elasties deeg,mag niet aan je vingers blijven kleven ,anders is het te nat (voeg dan met kleine beetjes bloem toe)pas op het einde de rozijnen,veel geluk.
lenadonna
lenadonna
14 februari 2010 om 19:31
Ga ik ook zeker een keer proberen in mijn broodbakmachine. Bedankt!
dieetje
dieetje
14 februari 2010 om 18:44
Als je een weinig bloem door je rozijnen mengt alvorens ze bij het deeg te doen, heb je minder kans dat ze naar de bodem zakken
Assyla
Assyla
14 februari 2010 om 18:16
dit recept ga ik direkt noteren lust graag rozijnenbrood en mijn kleindochter ook
youandme
youandme
14 februari 2010 om 17:59
Ik bak mijn brood altijd in mijn Panasonic SD-255 (met krenten-notenstrooier). Mijn recept (groot rozijnenbrood) : 1,5 theelepel gedroogde gist - 600 g bloem - 2 theelepels zout - 2 eetlepels suiker - 40 g boter of olie (bv. zonnebloemolie) - 420 ml water - 165 g rozijnen - 1 zakje vanillesuiker - 2,5 eetlepel melkpoeder. Ik doe alle ingrediënten in de Panasonic en start het programma. De rozijnen doe ik het daartoe voorziene aparte vakje. Met de rozijnen zelf heb ik niets gedaan : ik heb ze niet geweld of in bloem gerold, gewoon puur natuur. De Panasonic begint dan te kneden en bepaalt zelf wanneer de rozijnen bij het deeg vallen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom ik nooit naar beneden gezakte rozijnen heb in mijn brood. Ik wens je in elk geval veel succes ! Hier in mijn keuken staan nu 2 suikerbroden af te koelen en ik heb net de oven uitgeschakeld waar ik rozijnenkoeken in gebakken heb. Het deeg daarvan heb ik laten kneden in de Panasonic.
gcozijns
gcozijns
6 november 2012 om 16:08

Vond net je boodschap - bak jij suikerbrood in je Panasonic ? Zou je me het recept kunnen doorgeven. Alvast bedankt !

poezemientje
poezemientje
14 februari 2010 om 17:27
sorry ik had je graag geholpen maar ik lust geen rozijntjes.. moet je die rozijntjes niet op een bepaald ogenblik toevoegen in het programma van uw broodbakmachine? op men werk doet die mevrouw dat bij haar koekkenbrood en het machine geeft een tuut na het kneden om ev nootjes of rijzijntjes toe te voegen

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen