Schoolmoe in het lager onderwijs

Zoon van 11 jaar schoolmoe!!!

attest bijzonder onderwijs???

Onze zoon van 11 jaar, 12 in februari, zou in september terug moeten starten in het 4e leerjaar, terwijl hij eigenlijk naar het 6e leerjaar moet. Nu, wij hebben de directie al ontelbare keren gevraagd om een attest voor doorverwijzing naar het bijzonder onderwijs. Zonder attest kun je daar niks gaan doen, weet het, want hebben nog andere kinderen, waarvan er in het bijzonder onderwijs zitten. Nu, het probleem is meer dat hij zo groot en rijp is voor zijn leeftijd, dat hij 1 september helemaal niet ziet zitten. Het probleem waarom de school dit attest niet uitschrijft, is omdat ze zogezegd al op niveau werken met hem. Maar dan individueel. Allemaal goed en wel, maar hij wil gewoon bij leeftijdsgenoten zitten. Ik wil hem helpen, maar kan het niet, zonder attest. Andere gewone school, is ook geen oplossing want dan gaat hij ook naar het 4e moeten. Iemand suggesties, want de tijd dringt

10 Reacties

Sylvie1688
Sylvie1688
25 augustus 2010 om 21:29
Ga zeker langs bij het clb, daar zullen ze jou en jouw zoon zeker kunnen helpen. sommige scholen willen geen leerlingen "verliezen" omdat ze dan minder uren hebben, wat natuurlijk verschrikkelijk is, maar ik zie anders geen reden waarom ze jouw zoon in hun school willen houden...
gerarda
gerarda
22 augustus 2010 om 16:35
Steiner, Freinet of Montessori zou ik niet overwogen hebben voor onze kinderen. Het is wel een heel andere aanpak maar het nadeel is dat ze dan zowiezo een jaar later starten in het middelbaar onderwijs en er zijn ook heel weinig middelbare Steiner of Freinetscholen. Ik ken toch kinderen die dergelijk onderwijs volgden en aan 13 jaar overstapten naar het klassieke middelbaar onderwijs en er totaal niet konden in aarden. De middelbare scholen van steiner en freinet zijn niet overal te vinden. Dergelijke vormen van onderwijs zijn ook een pak duurder of het klassieke onderwijs. Er zijn nu al zoveel ouders die klagen over de kosten van het onderwijs maar Steiner en freinetscholen zijn nog duurder omdat ze minder subsidies krijgen
aziza
aziza
18 augustus 2010 om 22:01
Ga hier inderdaad mee voort. Naar CLB of naar een andere vorm van onderwijs. Freiniet , Steiner ... Maar ik raad je aan om je kind in een andere omgeving te laten starten. Echt doen hoor !! Dit is voor jullie allemaal niet leuk en bijzonder lastig. Maar vooral je kind lijdt eronder met misschien nog pesterijen op school erbij ook (door kinds of leerkrachten of allebei ! ) Verander nu !! Veel succes en laat ons iets weten.
Souki
Souki
18 augustus 2010 om 20:31
Wij hebben dat probleem ook gehad bij onze oudste. Wij hebben toen zelf de beslissing genomen om haar te laten testen in het CLB. En na die testen was het geen enkel probleem meer om een doorverwijzing naar het bijzonder onderwijs te krijgen want toen zagen ze zelf dat er een probleem was.De directrice van de lagere school was altijd blijven volhouden dat onze dochter problemen had omdat ze niet oplette in de klas! Toen ze eenmaal in het bijzonder onderwijs zat werd ze een heel ander(vrolijk) kind! en na 3 jaar is ze gewoon terug naar het gewoon onderwijs gegaan waar ze zonder noemenswaardige problemen afstudeerde.
Jessica82
Jessica82
18 augustus 2010 om 20:23
Ik vind de raad van Veronique De Corte zeker d emoeite waard om op te volgen. Wat zegt het CLB?
mamajolien
mamajolien
18 augustus 2010 om 18:51
heb je als eens bij een freinet of steiner school gekeken? groetjes en hopelijk vinden jullie een gechikte oplossing
Honnepon
Honnepon
18 augustus 2010 om 09:44
Al eens geïnformeerd bij een Stienerschool ? Dat is een heel andere aanpak van onderwijs. Misschien dat hem dat beter ligt. Daar kan hij eventueel voor sommige vakken bij leeftijdsgenoten meevolgen en dan voor basisvakken op zijn eigen niveau werken. Het is maar een idee hoor, maar te overwegen. Onze kinderen zaten in het traditioneel onderwijs. Die van mijn schoonzus hebben steinerschool gevolgd en die kinderen konden alles veel meer op een speelse manier aanleren. Minder werkdruk etc en toch kunnen ze in het gewone secundair onderwijs later wel meedraaien.
ma-caroli
ma-caroli
17 augustus 2010 om 22:44
hebben jullie hem al laten testen? kan het CLB van de school niet helpen? je schrijft dat je nog kinderen hebt die naar het bijzonder onderwijs gaan, kunnen ze je daar niet helpen??
Veronique De Co...
Veronique De Co...
17 augustus 2010 om 22:27
wat is zijn probleem echt? Kan hij het niet aan of is hij gewoon te slim? Er zijn leefscholen waar ze "probleemkinderen" in doorschuifjaren helpen, zodat ze wel bij leeftijdgenoten terecht kunnen, maar toch op hun niveau opgevangen worden. Er is zo'n project in Wetteren, Eureka. Je mag me contacteren op veronique.de.corte ad telenet.be, als je dat wil.
kriswilleke
kriswilleke
17 augustus 2010 om 21:45
misschien eens naar het clb gaan waar ze hem zullen testen en dan lukt het misschien wel.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen