Spastisch colon

Ik ben wanhopig op zoek naar een oplossing of toch goeie tips die me kunnen helpen om minder pijnlijke aanvallen van spastisch colon te krijgen.

Onlangs kreeg ik te horen van een maag-darmspecialist dat ik spastisch colon heb en dat ik met de pijn en de darmkrampen moet leren leven omdat er niks aan te doen is. Toch niet preventief. Ik sukkel al 8 of 9 jaar met dit probleem en hoopte nu eindelijk een oplossing te vinden. Het is zeker niet te wijten aan stress omdat de aanvallen te hevig zijn en het zou ook niet aan de voeding liggen. Er werd mij voorgesteld om antidepressiva te slikken maar ik vind het moeilijk te geloven dat dit een oplossing kan bieden.
Zijn er mensen die ook aan spastich colon lijden en die wel een manier hebben gevonden om die krampaanvallen te verminderen?

9 Reacties

qeeun
qeeun
20 november 2010 om 14:03
Hallotjes Ik ben lisa ik ben 17 en ik sukkel al zeker 2 jaar met een spastisch colon het ergste is dat mijn studies door die reden er heel zwaar onder lijden en ik zelf ook, ik kan niet zomaar eens snoepen of cola drinken dat kan ik gewoon niet meer ik vind dit heel erg tenslotte doen mijn vriendinnen niets anders dan lekker snoepen enzo nu ben ik begonnen met een acupunctuur behandeling omdat ik er echt vanaf wil ik zou er alles voor doen ondanks mijn angst voor naalden laat ik mij toch elke week behandelen met een goed resultaat sommige dagen voel ik mij veel beter zeker iets om te proberen!! Ik ben nog steeds volop bezig heb nu net mijnde behandeling achter de rug en ik kan niet zeggen het gaat helemaal weg maar de verbetering is nu de 4de week toch duidelijk merkbaar zeker iets om te proberen. Ook al val je flauw en vind je het absoluut niets (zoals ik de eerste keer) blijf toch nog even door zetten het resultaat is het uiteindelijk waart. groetjes lisa
Isabel9774
Isabel9774
13 oktober 2010 om 11:25
ik lig sinds zes dagen al in het ziekenhuis en heb vandaag te horen gekregen van de dokter dat ik dus spastisch colon heb dus ben ik zo een beetje aan het opzoeken wat dit precies allemaal betekend en wat ik er kan aan doen. Nu ik neem al anti depressiva dus blijkbaar helpt dit niet dus zal ik maar de andere tips eens proberen
Katrien De Cler...
Katrien De Cler...
9 september 2010 om 11:13
Ik loop zelf ook al 20 jaar met een spastisch colon rond. 10 jaar geleden had ik een darmonderzoek laten doen en toen bleek dit de diagnose te zijn. Je moet veel vezels eten, veel drinken, weinig rauwkost (slecht voor gevoelige darmen)... Deze week heb ik dat onderzoek opnieuw laten doen omdat ik toch weeral sinds april-mei van dit jaar te kampen had met buikpijn. Er is niks gevonden. Ze hebben ook biopten van mijn darm genomen om te controleren op glutenintolerantie. Dat resultaat weet ik pas eind september. Als ze dan niks vinden, proberen ze het met een lactosetest. Melk verteer ik niet goed, dat heb ik al ondervonden. En ook yoghurtjes bekomen me niet altijd goed. Ik heb wel een alternatief voor melk gevonden en dat is rijstdrank. Héél lekker, zoet en véél lichter dan gewone melk. Ik noteer nu al een paar weken wat ik eet en wanneer ik ziek ben. Hopelijk haal ik hier op termijn iets uit.
Tigrotto
Tigrotto
21 juni 2010 om 19:33
Heb je al activia geprobeerd? Ik heb geen spastisch colon, maar heb toch baat bij de yoghurt-drankjes omdat ik minder krampen heb en makkelijker naar het toilet kan gaan.
shelley
shelley
28 januari 2010 om 08:11
Ik heb dit probleem ook, al een tiental jaren. Vroeger was het erger door stress, maar gelukkig zijn de aanvallen verminderd. Mij is ook verteld dat er niets aan te doen is, behalve zo gezond mogelijk proberen te leven en veel water drinken, wat ik ook doe. Vettigheid werkt deze aanvallen alleen maar in de hand heb ik gemerkt, net als frisdranken. Maar medicatie.. Ik heb er al een aantal geprobeerd, maar niets helpt, dus dat heb ik opgegeven
myran1
myran1
18 januari 2010 om 14:39
Het kan misschien toch ook wel aan de voeding liggen. Een allergie tegen een bepaalde voeding enz. In elk geval is het beter om geen erg gekruid voedsel te eten en tracht om je wat te ontspannen. Dit laatste is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het blijkt dat veel vrouwen last hebben van een spastisch colon. Kan "Benefiber" je misschien helpen? Dit is in de apotheek verkrijgbaar en een natuurlijk produkt dat je in een glas water oplost. Vraag eerst wel aan je maag -en darmspecialist of het voor jou geschikt is.
Malika1322
Malika1322
18 januari 2010 om 13:00
Had hier een aantal jaren geleden ook last van. Ik ging slapen met buikpijn en stond op met buikpijn. Vermoedelijk door de stress veroorzaakt. Ik heb een tijdje yakult en actimel gedronken en dat heeft even geholpen maar op den duur niet meer. Ook venkelthee drinken hielp redelijk goed. De buikpijn was niet volledig weg, maar verminderde hierdoor toch aanzienlijk. Hopelijk heb je hier iets aan.
Sirenetta
Sirenetta
18 januari 2010 om 10:59
Ik heb dat ook, maar in niet zo erge mate. Bij mij is't wel veroorzaakt door stress. 't duurde een tijdje eer we daar achter kwamen, want het is niet op de momenten van de stress, maar nadien pas. Sommige momenten zijn heel zwaar, dan kan ik me niet verplaatsen als ik dan neerzit. Ik heb ook nog geen preventieve middeltjes gevonden. Meestal helpt't als ik thuis een warm bad kan nemen en kan relaxen, maar totals ik thuis ben, blijf ik er wel mee zitten op't werk...
Blackie
Blackie
18 januari 2010 om 00:01
heb je al eens gedacht aan een glutenallergie of een glutenovergevoeligheid? of aan lactose-allergie? Venkel, munt 2 kruiden die kalmerend werken op de darmen.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen