Strijken : help

Tips gevraagd

Strijken : tips gevraagd

Help !!!! Binnenkort zal ik me dan toch eens aan het strijken moeten zetten. Ik heb dat nog maar héééél weinig gedaan en eigenlijk wou ik dit niet meer doen. Maar ... jammer genoeg zal ik er toch verplicht toe zijn. En ramp o ramp, ik heb geen strijkijzer. Dus moet ik er mij een aanschaffen. Wie kan mij helpen ? Waar moet ik op letten bij de aankoop van zo'n ding ?
Groetjes,
Carla

24 Reacties

gmvv
gmvv
3 mei 2010 om 09:12
Ik heb een stoomstrijkijzer van blokker een goedkoop en het werkt goed. Ik strijk ook niet graag en kijk goed uit wat ik koop waar zo weinig mogelijk moet gestreken worden. Ik waak mijn droogkast en plooi veel opp als het nog warm het scheelt een pak in de strijk. Jeansbroeken tshirts alle ondergoed en handdoeken plooi ik gewoon warm op.
nounourske
nounourske
20 oktober 2009 om 13:31
En voilà ... ik heb sinds gisteren mijn nieuw strijkijzer : Calor GV9360 Het is wel een duurder model. Maar dat heb ik er voor over. Trouwens, bij pixmania.be is hij een stuk goedkoper dan in de winkel. Ik heb mijn ijzer nog niet uitgetest ... nu nog eens rondkijken voor een deftige strijkplank (maar dat kan nog effe wachten, kan nog een beetje verder met mijn huidige plank). Bedankt iedereen voor de tips !!
annekejanneke
annekejanneke
14 oktober 2009 om 20:02
heeft er iemand een handige tip om je strijkijzer zool proper te maken
Mia2654
Mia2654
8 oktober 2009 om 10:43
ik heb een stoomstrijkijzer met reservoir van Calor. Ben er zijn tevreden over, alleen de draad begint na een jaar of vier te verslijten( enige nadeel). De strijk is wel vlugger gedaan. Ondergoed en handdoeken plooi ik ook op. Ik probeer zoveel mogelijk buiten te drogen en lichte truitjes en T-shirts hang ik op een kapstok aan de wasdraad( wel vastmaken met wasknijper), zodat ze vlugger gestreken zijn. Veel succes!
miere
miere
8 oktober 2009 om 10:30
Strijk met een muziekje op, ondergoed, pyama's, handdoeken en washandjes strijk ik niet. Ik heb een gewoon strijkijzertje heb een met een bak gehad maar ik vond het nogal zwaar, ook het bijvullen enzo vond ik een romslomp, succes
Daisy
Daisy
8 oktober 2009 om 09:15
Ik heb ook een strijkijzer van de Aldi en ben er zeer tevreden over, alleen zou ik graag willen weten waar je zo'n anti-kalkbuisjes kunt bijbestellen.
madmina
madmina
8 oktober 2009 om 08:27
ik haat strijken en mijn man strijkt zeer graag, mooi meegenomen
fasja
fasja
8 oktober 2009 om 08:15
ik strijk voor tv en heb er een met een met een bak voor het water stoomt veel harder dan een gewoon stoomstrijkijzer gaat dus ook wel sneller maar strijk wel niets wat niet echt nodig is want vind het geen fijn klusje
Lea3630
Lea3630
7 oktober 2009 om 20:25
Hallo ZEEKIND ! Als je witte strepen op het wasgoed hebt bij het strijken, betekent dit dat er kalk in het strijkijzer zit. Om de 10 strijkbeurten vul ik mijn strijkijzer en laat het op de hoogste stand warm worden. Goed schudden en uitgieten en je zal zien dat er kalkresten in het toestel zitten, ZELFS als je strijkt met gedemineraliseerd water ! Zolang herhalen tot er geen kalk meer uit het toestel komt. Ook de gebruiksaanwijzing goed lezen, want daarin staat vermeld welk water je voor het strijkijzer moet gebruiken. Ikzelf had vroeger een stoomgenerator, wat heel wat geld kost. Sinds het stuk is heb ik mij terug een gewoon strijkijzer aangekocht (ongeveer 30 €). Het is een fabeltje dat een stoomgenerator beter strijkt. Het enige verschil is dat je het minder vlug moet bijvullen. Het enige wat echt helpt om beter te strijken is een strijkplank die ook opwarmt, maar ... dat zijn echte elektriciteitsvreters!
nelle
nelle
7 oktober 2009 om 20:10
ik strijk ook geen ondergoed ( een vriendin van mij wel maar dat vind ik wat overdreven)
nelle
nelle
7 oktober 2009 om 20:09
ik strijk met een stoomstrijkijzer, niet de duurste. als hij kapot is, koop ik dan een nieuwe. als er valse plooien in zijn, heb ik een bus strijkhulp naast me staan , van de liddl, en dat ruikt nog lekker ook. ik strijk ook altijd als ik tv kijk
Christine D
Christine D
7 oktober 2009 om 19:02
Ik strijk ook altijd voor tv : eerst het nieuws van 13u en daarna een filmpje dat ik opgenomen heb. Dit mag in het engels zijn want ik hoef niet per se ondertitels. Ik heb ook een stoomstrijkijzer met reservoir van de aldi , ik ben er zeer content van en heb die al meer dan 6 jaar . Ik moet zelf wel de anti-kalkbuisjes (met vulling) bestellen (kan je niet in de aldi krijgen).Wat ik ook heb en zeer handig is , is een strijktafel met een bredere kant en zodanig afgerond dat je er gemakkelijk de hemden en bloeses kunt op strijken, gewoon efkens de strijktafel omdraaien van richting en klaar is kees.
zeekind
zeekind
7 oktober 2009 om 18:04
je hemden nat op een kleerhanger laten drogen en ze strijken als ze nog een klein beetje vochtig zijn dat gaat veel beter en als je een droogtrommel hebt als je iets uit de kast pakt dat een beetje verkreukt is doe dat dan een keertje in de droogtrommel op het programma luchten dan verdwijnen de kreuken zonder te strijken en donkere kleren altijd binnenstebuiten strijken anders krijg je witte strepen en een mouwplankje is ook heel handig en een spray met water om hardnekkige kreuken erop sprayen en erover strijken en het is weg en de stoomstrijkijzers met een reservoir zijn de beste want de gewone gaan toch na een tijdje lekken omdat het water in het strijkijzer zelf zit en dat is heel ambetant want dan wordt dus alles nat
sabreen
sabreen
7 oktober 2009 om 17:10
Ik heb mijn in blokker gekocht en ben heel content
Karin7604
Karin7604
7 oktober 2009 om 16:16
die van de aldi zijn ook goed en veel goedkoper, heb er al veel van gehoord
nounourske
nounourske
7 oktober 2009 om 15:47
Ben zo zelf eens aan het rondkijken. Blijkbaar hééééél veel verschillen : stoomdebiet, stoomshot, druk, zool (steamglide of ultragliss turbo). Pfffff ...
ClaeysM
ClaeysM
7 oktober 2009 om 15:37
Een tip: probeer zoveel mogelijk kleren (vooral kleding met prints) binnenstebuiten te strijken. Anders heb je kans dat de print blijft kleven en zo blijft de kleur langer mooi.
Olga1981
Olga1981
7 oktober 2009 om 15:25
Een stoomstrijkijzer met reservoir is idd duurder, maar wel beter; de strijk is dubbel zo snel gedaan! Strijken is mijn minst favoriete huishoudklusje, dus ik zet mijn strijkplank ook voor de tv, zodat de tijd sneller passeert. Moet wel ook toegeven dat ik soms mijn strijk naar een strijkster breng als ik weinig tijd heb!
Mireille23
Mireille23
7 oktober 2009 om 14:44
Koop best een stoomstrijkijzer met reservoir. Werkt beter en gaat sneller. Rowenta en Philips hebben er goede. Soms zijn er ook aanbiedingen in Lidl en Aldi, dat scheelt een stuk in de prijs. Vele zaken kan je recht uit de droogkast plooien en hoeven dan niet gestreken te worden als je ze warm opplooit. Ook in een wassalon kan je zaken door de strijkrol halen, maar best geen fijne bloesjes, dan hoef je zelf geen strijkijzer te kopen. Kost 1 euro voor een bepaalde tijdseenheid.
SteFFa
SteFFa
7 oktober 2009 om 13:51
Ik heb ook een stoomstrijkijzer en strijk zelf nog maar een jaar ofzo. Bepaalde dingen hoeven idd ook gewoon NIET gestreken te worden (gelukkig maar). Mijn sttrijkplank plaats ik ook voor de tv en zo "lijkt" het sneller vooruit te gaan.
SteFFa
SteFFa
7 oktober 2009 om 13:51
Ik heb ook een stoomstrijkijzer en strijk zelf nog maar een jaar ofzo. Bepaalde dingen hoeven idd ook gewoon NIET gestreken te worden (gelukkig maar). Mijn sttrijkplank plaats ik ook voor de tv en zo "lijkt" het sneller vooruit te gaan.
Rita4998
Rita4998
7 oktober 2009 om 13:43
Ik heb een stoomapparaat van delonghi type VVX800. Dat is een stoomstrijkijzer met waterreservoir. Ik kan het je zeker aanraden, ik zou het niet meer willen missen, wel opletten dat je op tijd water bijvult, want anders moet je even wachten tot het in het reservoir opgewarmd is.
Louise306
Louise306
7 oktober 2009 om 13:39
Ik heb een stoomstrijkijzer en dat is toch wel een luxe zodat je je was daarvoor niet maar moet nat stuiven voordat je begint te strijken. Het gaat wel vlugger maar is duurder in aankoop en eigenlijk heb je hiervoor een aangepaste strijkplank nodig. Ik heb die niet omdat mijn man er iets laten aanlassen heeft maar nu komt er wel elke keer langs onder water uit de plank maar veel is dat niet dus zo lang het op deze manier lukt... en als je nog geen strijkplank hebt... neem dan een brede... moet je je kledingstukken niet ze dikwijls draaien.... kan je meer ineens strijken.
Mamma♥Mia
Mamma♥Mia
7 oktober 2009 om 12:37
Als ik strijk zet ik mijn plank altijd dicht bij de tv als het nieuws begint en terwijl ik strijk kijk ik dan en gaat zo rapper voorbij.Probeer ook altijd direkt als mijne was droog is te strijken dit betekent wel bijna elke dag.Ik strijk wel geen onderbroeken en handoeken zoals sommige dat doen.Lakens probeer ik ook als eens over te slaan vooral in de zomer de draad op en rechtstreeks terug op het bed.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen