Artikel

Terug studeren na werken

Terug studeren na werken

Wie van jullie heeft dit ooit al eens meegemaakt of gedaan? Wie heeft er na het werken toch besloten om te gaan werken? En wat komt er hier allemaal bij kijken?

een nieuwe studie?

Ik ben nu 4 maanden aan het werken. Maar ik weet niet of dit hetgeen is wat ik altijd heb willen doen. En ik vervang nu ook iemand, dus als die persoon terugkomt moet ik weg.
Ik heb kantoor gestudeerd en zit nu dus op een bureau. Maar ik weet het toch niet zo. In het school leek alles zo gemakkelijk.
Misschien dat ik wel in de gezondheidssector wil, geneeskunde, tandartsassistente. Maar ik weet niet goed wat te doen. Want als ik stop met werken heb ik geen inkomen. Ik woon nog wel thuis, maar toch =) Ik en mijn vriend willen graag gaan samenwonen en met maar 1 loon... =)

15 Reacties

Sorcha75
Sorcha75
10 november 2011 om 10:24
zeker doen. Je kan misschien inderdaad iets parttime zoeken, of korte/kleine interimopdrachten. Misschien kan je ook een studiebeurs krijgen? Ik heb ook een bachelordiplioma gehaald (na jaren gewerkt te hebben) een paar jaar geleden, studies van 3 jaar en heb het mij niet beklaagd. Het is soms niet altijd gemakkelijk om opnieuw examens ed te doen maar in iedere onderwijsinstelling is er volgens mij wel begeleiding voorzien en aan je medestudenten heb je ook veel steun. Als je er voor gaat komt het wel goed.
Stepalot
Stepalot
10 november 2011 om 10:18
je kan via de vdab onderwijs volgen daar kan je altijd informatie krijgen mijn dochter haar collega heeft zo een opleiding gevolgd ze had wel een moeilijke stap genomen maar is nu gelukkig dat die studie goed verlopen is die collega heeft nu ook een toffe job en zou het iedereen aanraden om te werken en te studeren waar je goed invoeld al is het op dat moment van de studies wel zwaar maar het is de moeite waard om te proberen nog veel succes in je beslissingen
Lot.
Lot.
10 november 2011 om 09:45
Ik studeer lager onderwijs met afstandonderwijs en werl voltijds! Ik ben er in september mee begonnen en tot hier loopt het goed. Het is soms moeilijk om na een lange werkdag nog te beginnen studeren of "nee" te moeten zeggen tegen een avondje uit omdat je nog veel moet studeren, maar ik heb het ervoor over. Ik zit nu ook een op bureau, doe het graag, maar zie het niet mijn hele leven doen. Ik heb altijd wel zin gehad om verder te studeren, maar de laatste maanden begon ik mijn job minder en minder graag te doen... daarom ben ik met die opleiding begonnen! We zullen zien hoe ver ik geraak. P.S.: je kan gezondheidszorg in avondschool doen! Gewoon intypen in google en je vindt er vanalles over!
DEGIRMENCI
DEGIRMENCI
10 november 2011 om 00:06
STUDEREN EN WERKEN KAN WEL
jelleke
jelleke
9 november 2011 om 23:44
ik volg verpleegkunde in avondonderwijs. daarnaast werk ik 50%. het is haalbaar maar wel zwaar. ik zal blij zijn als ik er vanaf ben. succes verder!!
WendyW
WendyW
9 november 2011 om 22:26
Ik volg momenteel na 10 jaar opnieuw een opleiding via de vdab... het beste wat ik ooit kon doen!
cindy demeulder
cindy demeulder
9 november 2011 om 21:56
zeker doen! Ik was gestopt in januari van mijn 6e middelbaar. Als verkoopster aan de slag in kledingwinkel, maar ik bloeide er dood. op mijn 24e ontslag genomen en voor drie jaar terug op de schoolbanken (volwassenonderwijs+jeugd-en gehandicaptenzotg). Ondertussen vast werk als opvoedster in een Begeleidingstehuis van de Bijzondere Jeugdzorg. Hard en vaak willen opgeven, maar nu zooooooooooooooooo veel voldoening!!!! ga zeker langs bij vdab!
Nadenk72
Nadenk72
9 november 2011 om 19:12
Volgens ik hoorde van verschillende mensen is het echt iets wat je echt graag wilt anders hou je niet vol... men vind de combinatie werken, gezin en studeren heel zwaar ...maar als je het echt denkt aan te kunnen dan zou ik zeggen Go for it!!!
gitte6501
gitte6501
9 november 2011 om 15:44
ik ben nu een tijdje ziek gewees (een jaar) en nu hebben de dokters ook beslist dat ik mijn werk niet echt meer aan kan en ander werk moet zoeken. Maar het is waar ik voor gestuurd heb en heb nooit iets anders gedaan. Heb er ook aan gedacht om totaal iets anders te gaan studeren.Maar wij zijn aan het bouwen en wonen samen dus het is niet echt handig. We hebben afgelopen jaar al echt afgezien met de kosten, op ziekenkas, kosten van dokters en dan nog eens de bouw. Als ik nog thuis woonde dan zou ik het zeker overwegen maar nu is het voor mij gewoon te moeilijk.
maaike13
maaike13
9 november 2011 om 15:35
Ik droom er soms van om nog eens weer een jaartje te studeren maar het lijkt me toch ook niet zo evident om je leven een jaar volledig anders in te richten.
roosje1
roosje1
9 november 2011 om 13:35
kan je niet deeltijds werk zoeken,en dan in avondopleiding studeren?je hebt dan toch een deel inkomen,en ook de tijd om tye studeren,en je huishouden te doen!verpleegster is een knelpuntberoep,dat kun je gratis volgen via de vdab,mazar je moet wel stempelen dan,en meestal krig je als werkloze een klein bedrag bioj je stempelgeld!mischien eerst eens informeren.
Sprottekot
Sprottekot
9 november 2011 om 13:30
ik denk dat voor sommige beroepen je een toelage krijgt, is verpleegster geen knelpuntberoep? Ik zou eens informeren bij de VDAB. Ik vind dat men tijdens het middelbaar 1 jaar zou moeten uittrekken zodat de leerlingen dat jaar kunnen meedraaien in firma's, allemaal verschillende, dan weten ze wat ze kunnen verwachten. Op dat ene jaar extra zal het niet komen en dan weten die gasten ook wat ze mogelijks willen in hun verdere leven. Wat je beslissing ook is, veel succes.
mipke
mipke
9 november 2011 om 13:29
Ik heb als verpleegkundige gestudeerd, maar door rugklachten kon ik dit werk niet meer doen. Ik ben dan mijn GPB opleiding gaan volgen om les te geven. Het was wel even 2 jaar op mijn tanden bijten en niet kijken naar de moppen die hier in mijn huis lagen, maar ik ben super tevreden dat ik het gedaan heb. Ik geef ondertussen al 7 jaar les en heb er nog geen moment spijt van mijn keuze gehad.
LAMMETJE
LAMMETJE
9 november 2011 om 12:00
Terug studeren na werken is mogelijk,toen ik in het ziekenhuis lag was daar iemand van 50 jaar die altijd kantoorwerk gedaan had en nu nog voor verpleegster leerde,dus waar een wil is is een weg,veel succes met wat je beslist.
Vicky5167
Vicky5167
9 november 2011 om 11:20
Keuzes maken... ofwel bijt je door en ga je werken, ofwel stel je samenwonen nog even uit en ga je terug studeren of je gaat werken en doet een avondstudie? Allemaal opties. Ik kan je alleen maar zeggen dat van studeren naar werken een grote aanpassing is, heb het de eerste jaren ook lastig gehad. Ik duim dat je snel je draai zal vinden.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen