Trucjes uit oma's keuken

Wie herinnert zich nog de lekkere trucjes die oma toepaste op haar recepten?

Mijn oma legde soms koekjes in de vanillepap, meestal boudoirs. Dat herhaal ik nu steevast met petit beurres in de vanillepap,heeeeerlijk!

Het botervlootje wist ze ook op een handige en lekkere manier helemaal leeg te krijgen, ze plette er namelijk een patatje in, mmmmmm Smiling

Wie kent ook nog zo'n lekkere trucjes?

26 Reacties

noesje
noesje
4 mei 2010 om 16:19
als ik vroeger bij mijn oma op vakantie ging, maakte ze altijd aardappelen voor 's middags en 's avonds. 's avonds maakte ze er dan purrée van en we aten die dan op met pickels, zure ajuintjes
Slots
Slots
4 mei 2010 om 15:58
Vroeger bij mijn meter at ik altijd rijstpap met bruine suiker.
bientje.
bientje.
4 mei 2010 om 15:51
verloren brood ,brood van 1à2 dagen oud .3eieren 1/2 liter melk 4el suiker doe de eieren, suiker en melk samen en mix ´s alles . dompeld het brood in het megsel en bak in de pan met wat boter. langs beide zijden opgepast dat het brood niet te week is voor uit elkaar te vallen. heerlijk met suiker
Karine4106
Karine4106
4 mei 2010 om 15:48
vanillepudding met speculoos is hier wekelijkse kost, en ook lekker is vanillepudding met restjes macaroni erin.
develientje
develientje
4 mei 2010 om 15:45
Ik heb een bij een oudere dame heel lekkeren rijstpap gegeten was die lekker. Zij maakten die toen met doosjes melk (geen briekken )
roosje1
roosje1
4 mei 2010 om 15:41
ik lust heel graag vanillepudding met petit beures in,of met rozijntjes,heerlijk!!!
lili1954
lili1954
4 mei 2010 om 15:35
Zo vinden de kinderen en kleinkindjes griesmeelpudding met speculooskoekjes , die goed koud laten worden in de frigo héél lekker
Claudine Bl
Claudine Bl
4 mei 2010 om 15:30
Wanneer oma pudding maakte, bakte ze die nog even af in de oven
descari
descari
4 mei 2010 om 14:54
mm al dat lekkers om te watertanden.. uit de oude doos ... een laag petit beurres vooarf geweekt in sterke koffie en dan n laagje boter vermengd met bloemsuiker en dan weer een laag petit beurres.. simpel maar lekkere !!!
Simke
Simke
4 mei 2010 om 14:27
mijn mama maakte vroeger : in een kom een laagje beschuiten dan een laagje vanillepudding , dan een laagje ingemaakte peren ,dan weer beschuiten, en als laatst chocoladepudding ! HEERLIJK
Karina2853
Karina2853
4 mei 2010 om 13:13
Als wij frikadellen met kriekenspijs eten, bind ik de saus met vanillepudding. Dat doet mijn moeder ook en mijn oma ook. Lekker en handig, zoet, met soms nog een beetje suiker.
fluit81
fluit81
4 mei 2010 om 12:28
Spontaan zin gekregen in vanillepudding....
computerkiek
computerkiek
4 mei 2010 om 10:43
Mijn moemoe had een truukje voor lekkere cake. Na het invetten van de bakvorm strooide ze er paneermeel in ipv bloem. Nadien het deeg en dan bakken in de oven. Op deze manier komt de cake altijd heel mooi uit de vorm en heb je een lekker krokant randje.
Inge17
Inge17
4 mei 2010 om 10:02
Ik maak mijn vanillepudding ook nog steeds met speculaas, lekker!
noesje
noesje
4 mei 2010 om 09:58
eieren loskloppen - beschuit in melk weken en de eieren erbij doen. Alles in een pan bakken maar het moet nog smeuig blijven Serveren met bruine suiker - Heeeeeerlijk als 4-uurtje
gerarda
gerarda
4 mei 2010 om 09:43
Mijn oma bakte zelf haar brood en sneed er elke dag de nodige hoeveelheid van af. De kruimels werden bewaard en als ze droog waren, rolde ze die plat met een fles en gebruikte die platgerolde kruimels als paneermeel. Ze maakte haar mayonaise zelf en om het laatste uit de pot te krijgen, deed ze er de geraspte worteltjes of wat sla in om alle mayonaise eruit te krijgen. Van ajuintjes en augurkjes op azijn recupereerde ze de azijn om haar toilet mee te ontkalken. Van versleten kledij knipte ze de knopjes en nog bruikbare ritsen. De stof zelf werd dan vaak gedegradeerd tot schotelvod of stofvod.
L_M
L_M
4 mei 2010 om 09:42
Mijn grootmoeder maakt de beste soep ter wereld, maar ik weet nog steeds niet hoe ze dat doet. Als ik soep maak is ze ook wel lekekr, maar dat tikkeltje meer zoals bij mijn grootmoeder lukt niet.
Erwtj3
Erwtj3
4 mei 2010 om 08:58
Melk in de chocopot wanneer die bijna leeg is, even in de microgolf zetten en zo krijg je een lekkere chocomelk. ------ Als ik een groentenslaatje eet met mayonaise, smeer ik eerst mayonaise uit in mijn bord en doe ik dan pas de groenten erop. Zo voorkom je dat je hoopjes mayonaise met wat groenten eraan krijgt. ------ Potten mayonaise worden meestal uitgekuist door er wat groenten in te doen en dan te schudden. ------ De microgolfoven kuisen doe je het gemakkelijkst wanneer je eerst een kommetje water in je microgolf laat koken. Hierdoor ontstaat er goed veel damp en komt het vuil er erg gemakkelijk uit.
Cathar2681
Cathar2681
4 mei 2010 om 08:53
Tubes tandpasta, crèmes allerhande : als ze bijna leeg zijn, de bodem eraf snijden, je zult versteld staan, hoeveel er nog in zit dat je zelfs met zo'n speciale knijper er niet uit krijgt. Ik laat dan eenvoudig de dop erop zitten, en hou de bodem als afdekker, de tube snij ik na ieder gebruik een stukje kleiner tot ik ook de pasta aan de dop kan opgebruiken.
Mama-J
Mama-J
4 mei 2010 om 07:06
Een tube tandpasta die bijna leeg is, oprollen en vastklikken met een wasknijper. Zo blijft de resterende pasta vooraan in de tube zitten.
Riane
Riane
4 mei 2010 om 06:25
ik maak ook pudding van nutella choco,ook hete melk in chocopot als de pot bijna leeg is ,dan smelt de choco ,goed schudden en dan samen met vanillepoeder koken(vanillepudding),heel lekker!!!!(of gewoon 2eetlepels choco bijvoegen)
Piloeike
Piloeike
4 mei 2010 om 01:14
Mijn oma serveerde ons Vanille pudding met rozijnen op woensdag middag als desert dat was lekker
ritadeheyn
ritadeheyn
4 mei 2010 om 00:32
Toen wij vroeger bij ons oma in de zomervakantie verbleven maakte zij voor ons "Kallisesap". Zij haalde dan in de apotheek een staaf zwarte kallise (nu te koop in reform-winkels) en deed daarvan enkele stukjes in een leeg limonadeflesje met water. Wij schudden dan het flesje tot er een zwart drankje ontstond. We gingen dan met ons flesje buiten spelen en dronken naar behoefte ervan. Zéér goed tegen de dorst en gezonder dan cola of andere frisdranken.
gevlekt schaapj...
gevlekt schaapj...
3 mei 2010 om 22:10
Een tube zalf kun je met de steel van een tandenborstel goed gladstrijken zodat je er het onderste goed uitkrijgt.
Nounoulle
Nounoulle
3 mei 2010 om 22:07
Als kind was onze zaterdagavond dessert: vanillepudding met speculoos koekjes erin, lekker!!!
Ulla
Ulla
3 mei 2010 om 22:05
Mijn eerste man deed melk in de haast lege nutella pot,en roerde zodanig tot hij chocomelk had...zelf vond ik dat niet zo smakelijk.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen