Artikel

Tupperware

Tupperware

Het is duurzaam en degelijk, vrolijke kleurtjes,... Iedereen kent het: Tupperware!

Handig en duurzaam

Mijn grootmoeder was er al fan van, mijn moeder erfde een paar dozen van haar, die ze nu nog steeds gebruikt. Die dozen en potten zijn denk ik al 50 jaar oud en er is amper iets aan... Ik zelf heb ook al heel wat spulletjes en gebruik wel dagelijks iets of meerdere dingen van Tupperware.

Favorieten

Binnenkort mag ik weer naar een Tupperware-avond bij een collega. Het is nu eigenlijk al een hele tijd geleden. Ik ben zeker van plan om een microgolfovenpot te kopen die ik nodig heb en de maaltijdkommetjes voor mijn jongste kindje.
Het is allemaal vrij duur, dus selectief zijn is de boodschap.
Mijn favorieten: de microgolfovenkan, de uiensnijder (hakmolentje, want dan heb ik geen last van tranenvloed en prikkende ogen bij het snijden van uien), het lepeldoosje voor een babylepeltje, ... Om er maar enkele te noemen.

Tips?

Hebben jullie nog tips over handige nieuwigheden? Wat zijn jullie favorieten?

25 Reacties

koetj_
koetj_
29 mei 2010 om 09:05
Bestaan er ook kommen om soep in te koken?
Sparkling Diamo...
Sparkling Diamo...
21 mei 2010 om 20:34
Pluimpje 72!! Je bedoeld waarschijnlijk de tartelette vorm van tupperware!! De siliconen bakvormen van tupperware he?? Er wordt soms wel aangeraden om ze de eerste keer lichtjes in te wrijven met boter omdat ze nieuw zijn en de werking dan nog niet optimaal is. Maar hoe meer je die gebruikt ga je zien bij de bruine vormen dat ze wit gaan uitslagen of dat ze vettig aanvoelen en dan ga je merken dat als je ze dan met deeg en taartjes maakt dat ze er echt gewoon uitgenomen kunnen worden! Ik gebruik ze toch regelmatig en heb er geen problemen mee!!
prullemieke1
prullemieke1
19 mei 2010 om 20:30
tupperware is en blijft een goed artikel, duur en duurzaam, en waar krijg je als je stukken hebt een zelfde artikel voor in de plaats? ben ooit ook een consulente geweest, met gevolg dat ik nog heel veel stock heb zitten waar ik maar niet af geraak, iemand geen interesse?
pluimpje 72
pluimpje 72
17 mei 2010 om 11:31
de laatste keer kocht ik 2 ovalen,blauwe borden met schijf, die je kan invriezen en ontdooien in de microgolfoven. Makkelijk maar ze nemen wel wat plaats in de vriezer. Ook de dubbelwandige kom is echt praktisch,ook mooi en je eten blijft lekker lang warm !! Ik heb juist een probleem met die zachte, rode, ruberachtige vormen om zalmtaartjes ofzo in te bakken, ik gebruikte ze om een zoet dessertje in te bakken, maar je kan 't al raden ik kreeg ze er niet uit lol. Iemand een tip ?? Bedankt
Marie-Louise
Marie-Louise
17 mei 2010 om 11:29
Ik heb ook veel van tupperware en ben er tevreden over. Het meest handige vind ik de kleine hakmolen (voor ajuin heel fijn te snijden) en het appeltje (om een appel mee naar t werk te nemen)
lindads
lindads
17 mei 2010 om 11:26
Tupperware is duur maar sommige dingen zijn wel nuttig. En inderdaad op een Tupperware avond durf je bijna niet anders dan iets te kopen.
Christa14
Christa14
17 mei 2010 om 11:25
Ik heb veel potjes van tupperware. Het is inderdaad aan de dure kant, maar daarentegen krijg je levenslange garantie en dat is denk ik enig.
tobronde
tobronde
17 mei 2010 om 11:21
ik heb enkele tupperware hoge bolle ronde potjes, die na gebruik en afwas in de vaatwasser vanbinnen een witte ingevreten rand vertonen. Heeft iemand hier ook al ondervinding mee gehad?
br_ine
br_ine
17 mei 2010 om 11:15
ik ben te vinden voor tupperware leuke modelletjes en toffe kleurtjes . als het stuk is geef je het gewoon terug en krijg je een nieuw. Geweldig toch !
SUSY2207
SUSY2207
11 mei 2010 om 21:33
heb onlangs bij 'n collega/vriendin een culinaire tupperware namiddag meegemaakt ... zelf kokkerellen, uitproberen van gerechtjes ! was superleuk !!!
Sparkling Diamo...
Sparkling Diamo...
8 mei 2010 om 19:51
Hey Ikzelf ben sins vorig jaar tupperware consulente geworden! Ik dacht een extra bijverdienste kan nooit geen kwaad en zeker niet in een product dat zijn kwaliteit gedurende die jaren al bewezen heeft! En ik ga niet zeggen dat tupperware niet duur is! Tupperware is een investering waar je enorm veel geniet van hebt! Bovendien is levenslange garantie een pluspunt!! Wel als je de artikelen natuurlijk niet laten smelten hebt ofzo... En inderdaad cathjeblack het appeltje was sinds kort terug even te verkrijgen! Meestal komen zo een zaken op promoblaadjes te staan die je dan op een party kan aankopen!! Marina 2 vervangen van tupperware artikelen wordt meestal op een party gedaan! Mocht je niemand kennen als consulente maar wel nog eens party wilt doen wil ik zeker tot bij jou komen! Of spreek mij maar eens aan!!! Lucybaby! Ikzelf heb thuis zo een ovenpot!! Is heel leuk om een aardappelschotel in te maken en mogen bovendien ook in de microgolf!!
L.
L.
6 mei 2010 om 18:50
Ik heb onlangs de laatste tupperwave vervangen en deze was 21 jaar. Ik ben zeer tevreden van de tupperwaves, alleen de prijs is minder. Ze hebben speciale kommen die in de oven ook kunnen, maar ik ken niemand die er zo één heeft.
gerarda
gerarda
5 mei 2010 om 17:23
Ik heb een hele 'collectie' tupperwarepotten die mijn schoonmoeder niet meer nodig had gekregen. Ik denk dat ze al heel oud zijn want het is nog zonder kleurtjes. Ze zien er dan ook antiek uit maar zolang ze goed zijn, blijf ik ze gebruiken
roosje1
roosje1
5 mei 2010 om 13:37
ik heb tupperware,en ook goedkopere potjes!tupperware is heel goed,maar duur,en elk jaar word ik gevraagd op een demonstratie,en koop ik iets bij,zo heb ik steeds meer tupperware!
Spruiteke
Spruiteke
5 mei 2010 om 12:39
Ik heb ook enkele dingen van Tupperware. Ik vind het ook duur, maar ze gaan idd wel heel lang mee. Bij ons wordt er vooral de grote brooddoos gebruikt (die voor een heel brood in te steken) en de belegschaaltjes. Ik ben daar heel tevreden over. Ik koop telkens iets en dan valt het in aankoop best wel mee. Onze kindjes dronken ook heel lang uit de tuitbekers en als de tuitjes stuk waren, dan vervingen ze ze zonder problemen. Ondertussen kloppen de kleuren wel niet meer, maar ja, dat is dan maar zo.
Tuxie
Tuxie
5 mei 2010 om 12:35
Ik ben ook meer en meer fan van Tupperware hoor. Toen ik indertijd met mijn man ging samenwonen (14 jaar terug) kende ik het niet. Thuis werden idd goedkopere potten en kommen gebruikt die dan na x aantal maanden/jaren de vuilbak in gingen omdat ze versleten waren. Mijn schoonma was/is echter een grote fan van tupperware en dus automatisch kreeg ik wel al eens wat tupperware cadeau. Ondertussen heb ik zelf ook aangevuld met een aantal dingen. Ik vind ze handig en vooral duurzaam en 't kan mij nu niet echt schelen of mijn potteke voor in de diepvries of mijn kom voor soep in te doen nog modern is hoor! Bovendien is het in mijn ogen milieuvriendelijker, ik heb ook van die goedkope potjes gehad voor diepvries ed hoor, één seizoen en ze mochten weeral de vuilbak in want dan waren ze gebarsten, vuil, ... zonde eigenlijk. En waar ik trouwens ok wild van ben is de garde en de dunschiller!
erwin
erwin
5 mei 2010 om 12:18
bepaalde dingen koop ik bij tuberware en heb nog niets mis kocht
joepke
joepke
5 mei 2010 om 12:15
voor mij geen tupperware heb graag op tijd en stond iets nieuw en omdat tupperware zo goed is moet ik altijd dezelfde potjes gebruiken, ik ga op tijd bij ikea snollen is ook goed en goedkoper
marina2
marina2
5 mei 2010 om 11:49
Ik vind tuperware geweldig goed gerief. Zo kook ik dagelijks in de microgolfpotten. Ook de diepvriesdozeen worden heel frequent gebruikt. De cake en taartdozen zijn hier ook dikwijls in gebruik. Het is duur maar duurzaam. Wel ben ik op zoek naar iemand in of rond Mechelen om enkele dozen te vervangen. Ik koop liever iets bij tuperware dan verschillende keren iets bij casa of blokker.Ik ben er zo niet voor om alles weg te gooien en te vervangen, zelfs niet als het al 10 jaar in gebruik is. Bovendien kom je soms nog veel duurder uit.
Erwtj3
Erwtj3
5 mei 2010 om 11:51
Mijn moeder heeft de quick-chef. Ideaal om een hele boel ajuinen en paprika's in één keer te snijden en in kleine zakjes in te vriezen. Deze gebruik ik dan in de spaghetti. Verder gebruik ik zelf geen tupperware. Voor dat geld heb je goedkopere varianten die ook wel lang genoeg mee gaan.
flitske
flitske
5 mei 2010 om 11:44
goed maar veel te duur
cathjeblack
cathjeblack
5 mei 2010 om 10:27
Wat ik heel leuk vind en ik denk dat het nu terug te verkrijgen is, is zo'n appeltje om het fruit heelhuids op het werk/school te krijgen. Ook de roosters voor onder het vlees of kaas in de vershouddozen (code C01) en het fijnschillertje (D04) vind ik praktisch. Ik denk dat de kleuren van nu niet echt zullen verouderen en ouderwets overkomen hoor later. Of zou het tegen dan allemaal 3D zijn of wat?
deesje1972
deesje1972
5 mei 2010 om 10:26
tupperware is enorm duur , maar wanneer een zo een avond is druf je het meestal niet laten om dan toch iets te kopen en dan ligt het er maar
jennyke.
jennyke.
5 mei 2010 om 10:23
af en toe eens veranderen bij casa of blokker zijn ze niet zo duur groetjes
Lobke25
Lobke25
5 mei 2010 om 10:20
ik koop geen tupperware. Ik weet dat het zijn geld waard is en dat je er jaaaaaaaaren plezier van hebt. Maar ik wil niet gelijk mijn moeder het 30 jaar stellen met dezelfde pottekes omdat het maar niet wil verslijten en het toch zonde is om die goede dingen weg te doen, ook al is het 30 jaar later afschuwelijk ouderwets!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen