Varkenswangetjes

Ik heb al veel gehoord van varkenswangetjes.Wat is het voor een soort vlees,en hoe maak je het klaar;gewoon bakken in een pan ,of stoven zoasls stoofvlees,ik heb er echt geen idee van daar ik het helemaal niet ken.Doe je er nog andere ingridienten bij en hoeveel heb je van alles nodig voor twee personen.eet je het bij aardappelen of bij pasta en bovenal is het lekker.Hoe lang moet het opstaan of is het vlug gaar,allemaal vragen waar ik graag een antwoord op zou willen van jullie,dan kan ik het vermoedelijk ook eens maken ,het is dan weer eens iets anders in het dagelijks schema.

Vlees

hopelijk is het niet te moeilijk om klaar te maken,ik ben nieuwschierig naar jullie antwoorden,waar ik heel blij mee ben.

49 Reacties

Ernestine2887
Ernestine2887
23 februari 2012 om 11:56
als je het goed klaar maakt is het heel lekker , beter dan stoofvlees
Cien
Cien
21 februari 2012 om 20:31
mijn moeder heeft afgelope zondag varkenswangen klaargemaakt. zoooooo lekker!!!!!
tina 9
tina 9
21 februari 2012 om 19:58
ik maak het zelf niet klaar maar heb het al eens eten op restaurant, en dat viel best mee
orchidee.51
orchidee.51
21 februari 2012 om 19:57
Ik heb ze eens gegeten in een restaurant (om te proberen, want had dat ook nog nooit gegeten) en het was superlekker.
Anne-mie
Anne-mie
21 februari 2012 om 19:28
Jeroen Meus heeft deze al klaar gemaakt in zijn programma dagelijkse kost. Kijk eventjes op de site en zoek in de recepten.
Sonja9351
Sonja9351
21 februari 2012 om 19:11
lekker zuiver vlees! Ook lekker van vis
Leeuwken
Leeuwken
21 februari 2012 om 19:01
super lekker, zoals stoofvlees maar veel sappiger en malser!! overheerlijk!!
Marina3372
Marina3372
21 februari 2012 om 18:48
Ik heb dat 1 keer klaargemaakt en nooit meer. Wij vonden het echt niet smakelijk.
roseanne
roseanne
21 februari 2012 om 18:46
is wel vettig want het is van varken!!!
guigou02
guigou02
21 februari 2012 om 17:47
heb dit ook nog nooit gegeten, maar blijkbaar is t wel lekker
FRONIE6646
FRONIE6646
21 februari 2012 om 17:45
ik maak ze klaar met bruine ciney ,een boterham met mosterd en een half sneetje peperkoek . Varkenswangen zijn vetter dan runds stoofvlees omdat het dooraderd is met vet , tijdens de bereiding smelt dit vet uit het vlees , maar het vlees is veel malser , juist door dat vet , als je het een dag op voorhand maakt , kan je het vet van de saus scheppen , en dan is het ook mager en super lekker ...
karine9111
karine9111
21 februari 2012 om 17:25
Varkenswangetjes kan je klaarmaken zoals stoofvlees en madeira gebruiken om de saus te maken. In de Colruyt kan je momenteel de klaargemaakte 'varkenswangetjes in madeirasaus' kopen in dozen van 1kg250 voor 4 personen. Alleen nog opwarmen.
Bobientje
Bobientje
21 februari 2012 om 16:55
Zelfs de grote chefs, zoals Peter Goossens, werken hiermee. Ik heb hier al gerechten mee weten maken op Njam TV. Zelf zegt het me niet zoveel maar eigenlijk moet je het eerst geproefd hebben vooraleer je er over kan oordelen. Waarschijnlijk zal en kan het niet slecht zijn als het door zo'n topchef is klaargemaakt.
iris5980
iris5980
21 februari 2012 om 15:59
da mag ik ma rundsstoofvlees niet!!!
domiver
domiver
21 februari 2012 om 15:56
Is een beetje zoals stoofvlees, heb het is bij de papa gegeten en was best lekker.
Linda0459
Linda0459
21 februari 2012 om 15:55
Wel ,die wangetjes, hoorde het al in bepaalde kookprogramma's maar kende het zelf ook niet ,nu lees ik hier ook hoe het klaar te maken ,weer wat bijgeleerd vandaag, dank zij yunomi, dank u dames
Fleurs
Fleurs
21 februari 2012 om 15:45
Ik denk dat het een rage is want ik heb er vorige week ook klaargemaakt en ik vond ze persoonlijk nogal taai en pezig ondanks ik ze zoals stoverij had klaargemaakt en met veel liefde en geduld!
Mich
Mich
21 februari 2012 om 12:52
het heeft natuurlijk al altijd bestaan varkens hebben immers altijd wangen maar nu is het een hype want de sterrenchefs maken het klaar dus met zijn allen varkenswangetjes heb het zelf nog niet gegeten of klaargemaakt zal het ook eens uitproberen
c49
c49
21 februari 2012 om 11:38
Ik maakte ze gisteren klaar als volgt: een kilo wangetjes even laten bruinen in boter, een sjalotje erbij, een liter rundsbouillion, twee laurierbladjes en een takje tym erbij. Een uurtje laten stoven. Terwijl 500 gr champignons met een beetje citroensap gedurende 10 min. stoven, twee soeplepels tomatenpuree en 2 dl room erbij. Het gare vlees samen met een deciliter van de boullion bij de champignonsaus doen en eventueel met een puree opdienen. Hier vonden ze het lekker.
Kimmieke8845
Kimmieke8845
21 februari 2012 om 11:28
mmmm lekker. Je maakt dat zoals stoofvlees. Lekker sappig en mals maar als je van vlees met een vezel houdt dan is dit niets voor jou.
natekenM
natekenM
21 februari 2012 om 11:11
heel lekker, als het klaargemaakt is zoals stoofvlees. anders heb ik het nog niet geprobeerd. zou ook niet weten hoe het anders kan. lekker zacht, mals vleesje en goedkoper dan rundsstoofvlees
ILGECALI
ILGECALI
21 februari 2012 om 08:54
zo als stoverij klaargemaakt zijn ze wel op hun best .
Lientje1980
Lientje1980
21 februari 2012 om 08:25
Je kan het inderdaad klaarmaken zoals stoofvlees met bruin bier (Wastmalle). Heb het nog gegeten dit weekend : ik vind het wel lekker!
marl♥eentje
marl♥eentje
20 februari 2012 om 23:13
Ik vroeg me altijd af, of dat nu letterlijk de wangen van een varken waren, of eigenlijk de billen. Stomme vraag hé.
Pitoe
Pitoe
20 februari 2012 om 21:42
Ik heb het eens klaargemaakt als stoofkarbonaden maar vond het niet lekker.
rita6741
rita6741
20 februari 2012 om 21:23
Een vraagje? Bestond dit vroeger ook, of had het misschien een andere benaming?
c49
c49
21 februari 2012 om 11:31

Varkens zullen altijd wel wangen gehad hebben, maar wat er mee gedaan werd vraag ik mezelf ook wel af.

Christalain
Christalain
20 februari 2012 om 21:22
ik persoonlijk vind varkenswangetjes beter dan stoofvlees. Wie zegt dat er veel vet aan is, dan zijn de varkenswangetjes niet opgekuist. Je moet het vlies errond verwijderen en het meeste vet. Ik maak ze klaar met Westmalle en ze zijn heerlijk mals.
Katrie1148
Katrie1148
20 februari 2012 om 21:09
In de Macro verkopen ze dat in de diepvriesafdeling. Niet duur. Smaakt een beetje zoals stoofvlees.
maura
maura
20 februari 2012 om 20:57
Ik denk dat je dat vlees wel moet bestellen want ik heb dat nog nooit in de winkel zien liggen. Je kan het gewoon klaarmaken zoals stoofvlees en het is super mals.
Marleen9949
Marleen9949
20 februari 2012 om 20:18
ik heb ze ook nog nooit zelf klaar gemaakt maar ook nog nooit ergens gegeten
Riaken
Riaken
20 februari 2012 om 19:57
ik maak ze zoals stoofvlees en ze zijn veel vlugger klaar
ingrid2865
ingrid2865
20 februari 2012 om 19:52
ik denk dat het eerder een hype is. heb het in ieder geval nog in niet veel winkels gezien
Carine8799
Carine8799
20 februari 2012 om 19:46
ik heb het ook een keer klaargemaakt (zelfde manier als rundsstoofvlees) en het is heel zacht vlees maar ik geef de voorkeur aan rundsstoofvlees).
danielle9824
danielle9824
20 februari 2012 om 19:44
Ik heb het reeds gegeten, vind het niet speciaal.EEn soort spierachtige structuur. Een beetje overroepen. Het wordt veel in stoofpotjes klaargemaakt.
anja7622
anja7622
20 februari 2012 om 19:16
al is gehoord maar nog niet klaargemaakt woord alleen al klinkt vies
debbie1
debbie1
20 februari 2012 om 19:11
Heb ik ook al gehoord maar zelf nog niet klaargemaakt. Leuk om de reacties te lezen, mss toch eens proberen?
Lieve7101
Lieve7101
20 februari 2012 om 18:48
Heb het al een paar keer klaargemaakt. Het is zachter dan stoofvlees maar dus ook met meer vet aan. Ik maak het klaar zoals mijn gewoon stoofvlees. Persoonlijk verkies ik mager stoofvlees!
Christel2722
Christel2722
20 februari 2012 om 18:00
Is niets voor mij!!
madalena1931
madalena1931
20 februari 2012 om 19:56

ik deel uw mening , heb het éénmaal gegeten en dan zelfs nog in een goed restaurant, maar ik vond het maar niets... veel te vettig geef mij maar een goede stoferij....

Els9726
Els9726
20 februari 2012 om 17:40
Het zijn echte varkenswangetjes. Nog nooit gegeten maar Jeroen meus heeft ze eens klaargemaakt. Google het maar eens je zal het recept dan wel vinden.
lady 1
lady 1
20 februari 2012 om 17:35
heb het zelf nog niet klaargemaakt , wel al gegeten. is zeer lekker
stephanie rosse...
stephanie rosse...
20 februari 2012 om 17:16
gewoon klaarmaken zoals stoofvlees , er staat ook een lekker recept op www.markey.be
ooievaartje
ooievaartje
20 februari 2012 om 17:11
Liever gewoon stoofvlees dan wangetjes
cera
cera
20 februari 2012 om 17:04
aanbakken in de pan,kruiden naar smaak en 2 u stoven. Eigenlijk klaarmaken zoals stoofvlees
christine.huygh...
christine.huygh...
20 februari 2012 om 17:04
HEB ZATERDAG VOOR DE EERSTE KEER VARKENSWANGETJES GEMAAKT HEEL LEKKER EN SUPERMALS AANGEBAKKEN DAN KALFSFOND EEN FLESJE KRIEKBIER LAURIER TWEE SPECULOOSKOEKJES ERBIJ EN WAT MOSTERD TWEE UUR LATEN SUDDEREN IN MIJN STAEMWAVER
Linda0459
Linda0459
21 februari 2012 om 15:54

Ik zit hier te slikken terwijl ik het lees

Saskia2329
Saskia2329
20 februari 2012 om 17:01
Schijnt dat het heel lekker is?
BENQ
BENQ
20 februari 2012 om 16:58
Zo als stoofvlees denk ik; heb nog niet zelf klaar gemaakt.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen