wasdraad of droogmolen?

Wat verkiezen jullie: een droogmolen of een (lange) wasdraad?

Graag jullie ervaringen!

Tot nu toe droogde ik mijn was altijd op het droogrekje, dat binnen of buiten kan geplaatst worden (afhankelijk van het weer). Nu de zomer eraan komt, zou ik graag een vaste waslijn buiten willen voorzien. Maar wat kies je best? Een lange wasdraad tussen twee palen biedt misschien meer ruimte voor je was te drogen, maar heeft dan weer meer plaats nodig dan een droogmolen.
Graag jullie ervaringen!
Alvast bedankt!

30 Reacties

ikkepikke
ikkepikke
22 oktober 2011 om 10:57
voorkeur voor een draad.
Svenne
Svenne
22 mei 2011 om 18:01
ik vind persoonlijker een draad beter
lief joske
lief joske
12 mei 2010 om 21:09
Een molen of een draad het speelt niet echt een rol, als de was maar droogt!
realanneke
realanneke
12 mei 2010 om 21:07
ik heb ook een wasdraad 4 stuks en die hangt bijna dagelijke vol en als het mooi weer is is de was na 2 uurtjes droog .Ik heb geen ervaring met een droogmolen .
3 poezen
3 poezen
10 mei 2010 om 08:00
wij hebben een molen en als je hem dicht doet verdwijnen de draden erin. Kost iets meer maar de draden blijven altijd proper en je moet ze nooit reinigen.
Lobke25
Lobke25
10 mei 2010 om 07:56
ik heb momenteel een molen en ben daar zeer tevreden over, ook lakens krijg ik hierop droog. Nu wij hebben geen kinderen, dus ik kan mij wel voorstellen als je 3 stel lakens moet drogen dat zo een molen niet handig is. Ook als je de molen te vol hangt duurt het langer voordat de was droog is. Moest ik voldoende plaats hebben dan zou ik ook terug voor een gewone wasdraad kiezen.
Mieaatje
Mieaatje
10 mei 2010 om 07:53
wij hebben een wasdraad en van zodra het weer het toelaat ,hangt mijn was er aan Voor in de winter gebruik ik een droogrekje dat dan hier in de keuken staat
Tessaa_
Tessaa_
10 mei 2010 om 07:08
Hier een grote molen. Als het hard waait net een helicopter...
ritadeheyn
ritadeheyn
10 mei 2010 om 01:58
Ik heb achterin de tuin drie wasdraden. Bij goed weer is de was droog in 2 uur en lekker zacht als er wind is. Ik wacht in de zomer zelfs op goed weer en was dan verschillende machinen na elkaar . Je hoeft geen wasverzachter te gebruiken.....je was reukt lekker fris. Als ik in de zomer lakens was dan dek ik mijn bed terug op met de versgewassen lakens....ZALIG....zo lekker fris ruiken die dan nog naar de buitenlucht! Een droogrekje gebruik ik enkel voor kledingstukken die plat gedroogd moeten worden (wol bv.) En de droogkast gebruik ik enkel in de winter.
ingley
ingley
10 mei 2010 om 01:25
Ik heb een draaimolen en ben er tevreden over,maar heb ook een kleine wasdraad en dat is ook praktisch voor kleine stukken
mattie
mattie
9 mei 2010 om 22:42
Voor mij is de wasdraad het best, zeker om bedovertrekken en grote tafellakens te drogen, het is ook vlugger droog; op een droogrek hangt alles veel te dicht bij elkaar. 2 palen en een paar draden is heel goed.
aneri
aneri
9 mei 2010 om 21:57
Ik heb geen enkel probleem met mijn droogmolen, ik haal hem elke keer binnen dat duurt maar een minuutje en de molen is altijd proper, als je niet te veel was hebt kan je telkens een draad overslaan je was hangt verder uit elkaar en droogt ook vlugger, de dekbedovertrek voor twee personen kan aan de buitenste lijn bij mij is dat geen probleem. Vroeger bij ons thuis hadden we ook een waslijn maar wij hadden een diepe tuin en de lijn was lang maar de tuintjes zijn wel kleiner geworden hé en dan is de molen toch wel handig.
kaatje.pataatje
kaatje.pataatje
9 mei 2010 om 21:49
ik heb een draad, zo een wasmolen vind ik veel plaats innemen en niet echt mooi ogen...
maria5868
maria5868
9 mei 2010 om 21:48
bij mij ook een gewone wasdraad daar ga je eens met een vod over en is weer klaar om de was op te hangen
camieltje
camieltje
9 mei 2010 om 21:46
ik heb een wasmolen, vind ik heel makkelijk, blijf altijd met mijn voeten op het droge. in de winter staat hij in het tuinhuis met een hoes over, in de zomer altijd buiten met een hoes over, zo blijven de draden proper.
carpe diem
carpe diem
9 mei 2010 om 19:18
IK verkies een wasdraad. Pure nostalgie, doet mij aan vroeger denken en het is goedkopen en de was is ook droog. En het resultaat is wat telt.
Miss Sofie
Miss Sofie
9 mei 2010 om 19:04
ik heb een molen, een goeie dure gekocht en zou die niet meer kunnen missen, neem die wel altijd binnen... en gebruik ook nog mijn wasrekje, voor een minder 'droge' dag, zodat alles toch vlug binnen kan voor de regenbui Smiling
Cynthi6718
Cynthi6718
9 mei 2010 om 18:47
Ik had vroeger een draaimolen. Ik heb er zo een paar gehad. Na een jaar of 2 rolden de wasdraden niet meer vanzelf op, er was wel altijd iets. Nu heb ik 2 grote wasrekjes. Handig en je kan ze plaatsen waar je wil.
meme.voke
meme.voke
9 mei 2010 om 18:41
als ik kon kiezen zette ik in wasdraad.
Kaatje♥
Kaatje♥
9 mei 2010 om 18:38
Ik droom al jaaaaaaaaren van een simpele wasdraad in mijnen hof en ik krijg em blijkbaar niet. Ik zal eens druk achter zetten sé! Een droogmolen had ik al, maar dat is inderdaad veel kuiswerk om hem al eens proper te maken, ook veel meer spinnen erin denk ik tegenover een wasdraad. Dus ik droom nu van een gewooone simmmpele wasdraad!
ellen m
ellen m
9 mei 2010 om 18:37
ik vind een draaimolen ook veel praktischer.
ma-caroli
ma-caroli
9 mei 2010 om 17:12
ik heb mij ook laten overhalen om een wasmolen te plaatsen, maar ik jeun mij er niet echt mee, het is een gedoe om een dekbedovertrek van 2 personen erover te laten hangen, de molen draait de hele tijd rond en ik kan het niet helemaal mooi uithangen, ik had altijd 2 wasdraden van 13m lang en dat vond ik super, alles kon in één keer buiten hangen en droogde veel rapper, de palen staan er nog, de molen is zo een gedoe om iedere keer open en toe te doen en de wasdraad moest je enkel met een vochtige doek eens de draad afkuisen en je kon beginnen met uithangen, maar de palen staan té dicht bij het terras en iedere keer als we in de tuin moesten liepen we tegen de was, zo zijn aan allebei voor- en nadelen
gerarda
gerarda
9 mei 2010 om 16:52
Ik heb ook al jaren wasdraadpalen in de tuin staan. Ik vind die lange wasdraad ideaal om lakens en lange stukken zoals bv jeansbroeken aan op te hangen. De was hangt je veel makkelijker op aan een lange draad of dat je zo'n molgen gebruikt vind ik : bij die molen moet je tussen de draden zitten prutsen en dat is niet zo makkelijk. Nog een voordeel van de lange draad is het gebruiksgemak : vooraleer je de was ophangt even met een klamme vod over de draad en hij is prper. De meeste droogmolens hebben we een afdekhoes maar bij onze buren die allemaal zo'n molen heb, zie ik dat het plooisysteem van die lmolens het soms laat afweten en de molen gewoon open blijft staan. Dan is het een enorm werk om al die aparte draadjes af te kuisen. Met een gewone wasdraad en een hoop oude lakens kun je ook heel leuke tent maken voor de kinderen of kleinkinderen.... Met een droogmolen zou dat ook wel lukken maar dan is die molen vlug kapot
aziza
aziza
9 mei 2010 om 16:00
Ik zou gaan voor de lange waslijn. Dit lijkt mij handiger bij lakens en grotere stukken. Ik zet in de zomer mijn droogrek buiten en vindt dat de binnenste was minder droogt. Misschien is dat ook bij zo'n droogmolen.
ellen_bruudruus...
ellen_bruudruus...
9 mei 2010 om 15:51
We hebben een wasdraad in de tuin en zijn daar heel tevreden over, bij ideaal weer is de was iop zeer korte tijd droog. Afhankelijk van de standplaats van je draad of molen ga je zelf een deel bepalen hoe snel je was gaat drogen.
hansieboy
hansieboy
9 mei 2010 om 15:50
wij zweren bij de wasdraad !
pepertje
pepertje
9 mei 2010 om 15:41
Ik heb ook een droogmolen,staat er al 11jaar en gaat niet meer dicht,je moet dus ook de draden vegen, ik vind hem heel handig,kan er heel veel was drogen meer dan de wasdraad. Als de was te dicht hangt droog het wel niet zo goed. Ik heb ook een afdak met waslijnen handig als het regent.
lieve_jessy
lieve_jessy
9 mei 2010 om 15:37
ik heb beiden in mijn tuin staan, de wasdraad gebruik ik vooral om lakens te drogen, de droogmolen voor kleinere stukken. alhoewel ik handdoeken en dergelijks ook op de waslijn hang hoor, was gedroogd in de wind buiten is gewoon zalig, daar kan een droogtrommel niet tegenop
vera.n.f.
vera.n.f.
9 mei 2010 om 15:26
Toen ik vroeger nog een tuin had stond daar een molen in waarbij de draden in de armen gingen bij het dichtvouwen. ik moest dus nooit draden afwassen en je kan er veel was aan kwijt.
22inge40
22inge40
9 mei 2010 om 15:16
Ik heb ze ooit beiden gehad en ik vond de wasdraad net iets gemakkelijker maar in mijn tuin was het door de plaats waar hij moest hangen geen zicht. Toen heb ik hem vervangen door een droogmolen. Het voordeel is als je de wasdraad moet reinigen, dat je gewoon met je vod kan doorgaan, terwijl je met je molen elke draad apart moet afwassen. Je kan de draad gewoon laten hangen of afnemen als je geen zicht vindt. De molen moet je elke keer weer dichtvouwen en de beschermkap erover doen, allemaal zo omslachtig. Geef mij dus toch maar een gewone lange wasdraad.

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen