Artikel

Weekje Londen

Weekje Londen

Hallo allemaal! Gisteravond laat teruggekomen van een weekje Londen, en het was echt super. Jammer genoeg was ondergetekende erin geslaagd om voor haar vertrek een verkoudheid op te lopen, dus de eerste paar dagen heb ik er niet zoveel aan gehad. Gelukkig is het in de loop van de week verbeterd, en tegen donderdag voelde ik me al een stuk beter.

Het Verslag

De eerste dag was niet zoveel soeps, althans niet voor mij. Eerst hebben we heel Tottenham Court Road afgelopen op zoek naar een Marks & Spencers omdat ik nieuwe pantoffels nodig had. Dat was nodig, want in de jeugdherberg waren het allemaal stapelbedden, en ik sliep vanboven, en anders deed het teveel pijn aan mijn voeten om het laddertje op en af te kruipen (heb ik vorig jaar ondervonden). Maar goed, geen Marks & Spencers gevonden in Tottenham, dan maar naar Oxford Street gegaan, en daar heb ik mijn pantoffels kunnen kopen. Daarna wilden mijn drie medereizigers de Royal Walk doen, om foto’s te nemen. London Eye, Houses of Parliament, Westminster Abby, Buckingham Palace en zo. Daar ben ik dan maar ziekgeweg achteraan geslenterd.

De tweede dag was een shoppingdag, te beginnen bij Oxford Street. Nog steeds ziek, en met een pijnlijke voet er bovenop. Daar hebben we langer rondgelopen, in mijn geval rondgehinkt, dan verwacht, mede dankzij twee van onze medereizigers die maar bleven rondkijken in de winkels en uiteindelijk niets kochten. Heel vervelend. Zelf heb ik wel een hele leuke trui en oorbellen gekocht in de New Look en schattige kousen in de Next. Er was één iemand die per sé nog naar de winkel van Abercromie & Fitch wou, ergens in Regent Street, waardoor het jammer genoeg al avond was toen we eindelijk naar Covent Garden trokken. De meeste kraampjes waren al weg, maar gelukkig waren er nog een paar winkeltjes open.

De derde dag zijn we naar Greenwich geweest, hebben we de berg beklommen en zijn we het Royal Observatory even binnen geweest. Jammer genoeg was het een beetje mistig, waardoor we niet echt een goed uitzicht hadden over de stad, maar het is altijd gezellig om in Greenwich rond te lopen, en er is ook een heel leuk marktje. Oh, en we hebben er matrozen gezien, in van die witte pakjes, zoals in de film! Laughing out loud Na de middag hebben we Harrods aangedaan, waar ik een paar dingetjes heb gekocht in het souvenierwinkeltje, en ook nog een paar nieuwe spulletjes voor de kerstboom, daar kan ik toch nooit aan weerstaan.

Op dag vier ben ik alleen naar de London Dungeon geweest. Mijn drie medereizigers zijn nog studenten, en vonden het toegangsticket te duur, maar ik was al benieuwd naar de London Dungeon van vorig jaar, dus dit jaar wou ik het echt wel doen. Heel interessante verhalen over o.a. Jack The Ripper en Sweeney Todd, op een heel geanimeerde manier gebracht door mannelijke en vrouwelijke vertellers. 23 pond, maar het was het meer dan waard. Het tweede deel van de dag zijn we naar de Tate Modern geweest. Jammer genoeg hebben we daar niet zo lang kunnen rondlopen, omdat ondertussen mijn zus ook ziek was geworden.

De laatste dag zijn we nog naar Camden Town geweest, aangeraden door een meisje dat bij ons op de kamer sliep. Voor mensen die graag naar de markt gaan is dit de place to be. Superveel kraampjes met leuke kleren en hebbedingetjes. Daarna wilden mijn drie medereizigers terug naar de jeugdherberg om op hun gemak te wachten tot het tijd was om te vertrekken, maar er was nog een winkel in Shaftesburry Avenue waar ik naartoe wou, dus ben ik er maar alleen op uitgetrokken. Even paniek toen ik het niet vond, maar uiteindelijk ben ik er geraakt. Daarna ben ik mijn vrienden gaan vervoegen in de jeugdherberg, waar we nog iets gedronken hebben en we aan de praat zijn geraakt met de barman, die er niet alleen goed uitzag, maar ook nog eens supervriendelijk was. God zij dank heeft mijn zus een foto van hem getrokken en hebben we hem zijn naam kunnen ontfutselen Smiling

Al bij al een geslaagde reis, ondanks de ziekte, en zeker voor herhaling vatbaar!

2 Reacties

huycknora
huycknora
11 september 2010 om 21:02
Ben blij dat jullie reis zo goed is meegevallen, leuk verslag
Veronique De Co...
Veronique De Co...
11 september 2010 om 16:32
Camden Town is echt leuk, niet? De laatste keer in London hebben wij in het Novotel in Greenwich gelogeerd. Weliswaar een eindje uit het centrum, maar heel goed. Voor het shoppen zou ik jullie Westfield Shopping Center aanraden, en daar is ook een grote Marks and Spencer's. London rocks!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen