Wie kent er een lekker gemakkelijk recept voor een vispannetje?

ik krijg bezoek (4 personen) en ik wil eens een vispannetje maken voor 6 personen dus, liefs eentje die men ervoor kan klaar maken zodat ik niet te veel die avond in de keuken moet staan. Zijn er onder ons keukenprinsessen die me een redelijk gemakkelijk recept kunnen doorgeven en waarmee ik zeker geen flaters mee haal? Ik heb al eens een recept genomen dat er lekker uit zag maar als ik het klaar gemaakt had toch tegenviel, wie kent er ook een recept van een dessertje? Alle sugesties zijn welkom, bedankt.

een lekker vispannetje !

laat de recepten maar komen

13 Reacties

moeder45
moeder45
18 november 2010 om 06:47
bedankt iedereen, het vispannetje was zeer lekker,
Anne9099
Anne9099
11 november 2010 om 17:21
Lekkere receptjes voor vispannetje! Zeker dat receptje van Myrands waar geen bloem gebruikt wordt want ben allergies aanalle bloem een soort koliakie! Room lukt wel!
aperitiefken 3
aperitiefken 3
11 november 2010 om 16:57
ik maak geregeld een visschelp klaar. Ik stoom roze zalm en kabeljauwhaasjes tot ze bijna gaar zijn. Daarna bak ik in een pan een drie tot vier sneetjes bacon en snij die dan in kleine stukjes. Ik maak een roux van de vissaus een scheutje witte wijn en een stuk oude kaas naar smaak. Als de saus klaar is voeg ik de bacon bij de saus. Ik vul mijn schelpen op met de vis en overgiet met de saus waar ik een weinig garnalen en fijngesneden peterselie aan toevoeg. Opwarmen in een voorverwarmde oven. Heel lekker een echte aanrader.
yvette.B
yvette.B
11 november 2010 om 16:07
had zo een bakje met verschillende vissoorten (vispanneke )meegebracht uit de winkel heb dit ontsooit want stak in de vriezer en heb een pakje bernaisesaus klaargemaakt en erovergedaan en dit was heel lekker bij mijn patatjes vandaag
Lhasatje
Lhasatje
11 november 2010 om 15:11
Enkele soorten vaste vis pocheren en in een vuurvast potje leggen. Dan je roux maken en met de visbouillon, een scheutje wijn, peper,zout, een lepeltje tomatenpurée en een beetje room bijdoen! Ik doe er nog een handvol verse garnaaltjes bij en alles gieten op je vis. Strooi er een beetje gryére over en zet een minuutje of 10 in de oven op 150° Zet nog efkes onder de grill, voor een mooi korstje! Smakelijk
mandarijntje
mandarijntje
11 november 2010 om 13:17
Ik kook kabeljauw en zalm tesamen met juliennesoepgroenten. Ik hou een beetje vocht over en maak daarmee een witte saus tesamen met melk. De vis en garnalen doe ik bij de witte saus. Alles in een vispannetje doen een beetje gruyerekaas erover en laten gratineren in de oven.
Myrand5248
Myrand5248
11 november 2010 om 13:04
wat heb je nodig voor 4 pers, 3 grote wortelen, 3 preien, room, kabeljauwfilet of zalm, p+z eventueel nr keuze lookteentje snij de wortel en de prei in kleine stukjes, doe in microwavekom met klontje boter en een weinig water zet op de hoogste stand en laat 8 minuten garen, leg nu de vis bovenop de groenten ,schep de groenten ook op de vis kruiden met peper en zout en overgieten met de room zet terug in de micro en laat terug op de hoogste stand 12 min.klaarstomen.Haal alles uit de micro indien de vis nog niet gaar is nog enkele min naargelang de dikte van de vis. Na wens de saus nog even aandikken en klaar is het gerecht. Smakelijk
Lutske
Lutske
11 november 2010 om 12:41
Kabeljauw of koolvis, zalmfilets klaarmaken in de microgolf. bechamelsaus maken met visbouillon blokje erin. Vis mengen onder de saus en dan kan je nog grijze garnalen, mosslen, en inktvisringen toevoegen. Let op van het vur nemen want anders worden deze vissoorten taai. In een kommetje doen en wat gryerekaas er bovenop en smullen maar.
dagh
dagh
11 november 2010 om 12:01
dessert: een pannekoek met ijs en cointreau
dagh
dagh
11 november 2010 om 12:00
het recept van colruyt is inderdaad heel lekker en gemakkelijk en ook vlug klaar
Mama-J
Mama-J
11 november 2010 om 11:54
Kijk eens op onderstaande link, lijkt mij ook lekker. http://www.nina.be/nina/nl/2221/Culinair/article/detail/1108672/2010/05/26/Vispannetje.dhtml
grotesmurfen
grotesmurfen
11 november 2010 om 11:43
Heb een lekker recept in het 2de kookboek van Colruyt. Zal proberen door te sturen
ipsie.
ipsie.
11 november 2010 om 10:48
heb geen recept voor een vispannetje, maar ik lees wel mee, wil dat ook wel eens klaar maken wat ik wel heb is een vissoufle, is met vis, paprika en appel (of peer), makkelijk en lekker voor een dessertje kan je vanalles doen he, ijs met rode vruchten, chocomousse (evt van elke kleur een klein potje), sabayon, tiramisu,...

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen