Zijn alle pompoenen eetbaar?

Zijn alle pompoenen eetbaar en hoe herken je of ze eetbaar zijn?

Hoe weet je welke pompoenen eetbaar zijn?

Ik heb daarnet in de Lidl een pompoen gekocht aan 2,45 euro. Die lagen bij het groenten en fruit maar toen ik aan de kassa vroeg of ze eetbaar zijn, antwoordde die dat het binnengekomen was als sierfruit. Waarop de andere kassierster onmiddellijk antwoordde dat ze het verkeerd voor had en dat de pompoen zeker eetbaar is. Maar ik heb toch een beetje twijfels. Ik ben van plan om pompoensoep te maken voor een groep kindjes en ik zou het natuurlijk vreselijk vinden als die ziek zouden zijn. Ik denk wel dat die echt eetbaar is, maar toch. Hoe kan ik er zeker van zijn?

7 Reacties

Noella6575
Noella6575
4 november 2009 om 11:38
Hallo, zelf heb ik ook pompoen in de liddl gekocht en waren zeker eetbaar. Lekker soep van gemaakt en vruchtvlees was heel oranje zoals ik pompoen graag heb.
anne-marieke57
anne-marieke57
4 november 2009 om 11:34
Er zijn veel soorten pompoenen die eetbaar zijn ga eens op het internet kijken welke eetbaar zijn!! Denk dat je daar wel zult vinden wat je zoekt!!
rinneke
rinneke
28 oktober 2009 om 15:58
daar ben ik ook nooit zeker van en de winkelbediendes weten het soms ook niet juist
Patric5762
Patric5762
28 oktober 2009 om 15:18
nee het waren vrij grote pompoenen, allemaal oranje en eigenlijk vrij rond dus ik denk echt wel dat het eetbare pompoenen zijn. Bedankt alvast. Ik zal al zeker kijken of er vruchtvlees inzit...
gerarda
gerarda
28 oktober 2009 om 15:15
Sierfruit heeft meestal ook nogal grillige vormen en vaak staan op de vruchteen soort 'wratten'. Ik kan me echt niet voorstellen dat eenketen als Lidl niet eetbare pompoenen tussen de groenten en fruit zou leggen
hippoplane
hippoplane
28 oktober 2009 om 14:32
Heb dit gevonden als info, maar het 2e puntje zou ik zelf toch niet echt dureven proberen... 1. Snij hem open; als er geen vruchtvlees in zit, heb je zeker te maken met een sierkalebas. 2. Kook een stukje vruchtvlees: is het bitter, dan heb je weer een sierkalebas, of een kruising tussen sierkalebas en eetbare pompoen. Als het lekker smaakt, dan heb je een eetbare pompoen.
Jessica82
Jessica82
28 oktober 2009 om 14:30
Kijk eens naar de vorm en kleur: het zijn voornamelijk de grote oranje pompoenen die eetbaar zijn. Als je van die kleintjes hebt gekocht in allerlei kleuren en vormen dan gaat het over sierfruit en zijn ze absoluut niet eetbaar (zijn zelfs giftig dus als je 't niet zeker weet, zeker geen soep van gaan maken!!)

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen