Artikel

osso bucco milanese

osso bucco milanese

de enige echte volgens mijn lerares Italiaans enkele jaren terug.

Bereiding en benodigheden

  • 4 niet te grote kalfsschenkels
  • onbehandelde citroen
  • tomaten in blokjes (mag blik zijn) en enkele verse voor de smaak
  • tomatenconcentraat
  • kruidentuiltje
  • teentje look
  • peper
  • 1 peperoni glas witte wijn
  • eventueel wat kippenbouillon
  • wat bloem
  • bakboter
  • olijfolie

Daar gaan we dan!

Dep de kalfschenkels droog en wentel ze door de bloem. Verhit een diepere pan met de olie en wat bakboter, doe de schenkels erin en laat mooi korsten langs beide zijden. Kruid goed af met peper en evt. zout. Snipper het teentje look en voeg toe, alsook het pepertje ontdaan van de zaadjes en in kleine stukjes gesneden.

Van de citroen gebruiken we enkel de zeste en voegen dit ook bij de schenkel. Overgiet met het glas witte wijn en voeg de tomatenblokjes en concentraat erbij alsook de tuinkruiden (evt.blokje). Voeg er wat kippenbouillon bij (niet teveel) en laat zachtjes sudderen, controleer af en toe dat de schenkels niet uit elkaar vallen.

De gaartijd hangt van de grootte van de schenkels af maar ik reken ongeveer een 35 minuutjes. Als er verse kruiden gebruikt worden, die er uit halen voor het opdienen!

Je kan voor de kleur ook wat diepvrieserwtjes bijvoegen, maar dit is niet meer het originele recept dan. Als de saus toch te lopend is, kan je een beetje bloem of maizena bijvoegen (hangt ervan af met welke deegwaren je het serveert). 

Serveer er ook een stukje brood bij voor de liefhebbers van het merg en geef wat extra peper erbij. Lekker met alle soorten deegwaren en een slaatje. Ik geef ook dezelfde wijn erbij die ik gebruik in het recept. Ik heb het voor een Soave, een droge witte wijn van de streek van het Gardameer.

Ik zou zeggen: het is niet veel werk, het is een dankbaar gerecht en laat het jullie smaken!

8 Reacties

dorita64
dorita64
22 januari 2013 om 10:55
dit is echt een recept voor lekkerbekken!
ca
ca
21 januari 2013 om 16:25
Mmmm... Heerlijk!
Chevelle
Chevelle
14 januari 2013 om 18:05
Dit maak ik zeker klaar
lucy62
lucy62
28 December 2012 om 15:43
ga dit zeker eens proberen, want ik ben gek(!!!!) op osso bucco
cathym
cathym
27 December 2012 om 20:44
ik probeer het recept zeker uit!
flitske
flitske
15 December 2012 om 16:01
mmm, lekker , ik heb er al zin in
clineke
clineke
14 December 2012 om 15:40
bij de mijne doe ik nog heel fijn gesneden 1/2 wit van prei,witte selder en worteltjes,en serveer er gramolata bij en parmezaan in schilfers,bedankt voor je tips
carina9510
carina9510
14 December 2012 om 15:24
ziet er heel lekker uit, bedankt!

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer dit artikel voor een Kudos!

   
Log in en nomineer