Stefanie Ivens

Stefanie Ivens

Stefanie Ivens

"Ik zou eens een goed gesprek willen met mijn vader."

Geplaatst op: 8 juni 2009

Wat wil jij over jezelf vertellen?

Ik ben een open iemand , praat en lach heel graag en ben het gelukkigst als ik mensen rondom mij aan het lachen kan brengen of kan helpen. Mindere kantjes van mijn karakter zijn dat ik soms nogal impulsief ben en ook wel een beetje koppig. Ik heb de neiging om eerst te spreken en daarna pas na te denken. Maar: ik ben zeker niet te trots om achteraf mijn excuses aan te bieden als ik door mijn woorden iemand heb gekwetst.

Hoe ziet jouw -favoriete- dag eruit?

Geef mij maar een dag waarop de wekker niet om half zes begint te rinkelen, ik wakker word met het zonnetje dat door de gordijnen komt piepen en de vogeltjes die fluiten. Het eerste wat ik dan zie, is het lieve slaperige snoetje van mijn schatje. We geven elkaar zoentjes en knuffeltjes en blijven nog even samen soezen om dan samen te genieten van een kopje verse koffie en ontbijt. Daarna springen we onder de douche en beginnen lekker fris gewassen aan de rest van de dag. We doen samen boodschappen, gaan wat wandelen of kijken gewoon wat televisie. Ik kan ook wel heel erg genieten van het schoonmaken van mijn appartementje: niks zo zalig als een proper, fris gepoetst nestje.

Waar ben je trots op?

Op mijn zestiende had ik een bepaald beeld van hoe mijn leven er moest uitzien op mijn dertigste. Ondertussen ben ik de dertig voorbij en besef ik dat ik heel wat dingen verkeerd heb gedaan en heel wat van die dingen niet heb verwezenlijkt. Ja, ik ben getrouwd geweest maar dat was niet van lange duur en ook de kinderen die ik had ‘gepland’ zijn er nog niet. Toch heb ik nergens spijt van, want mijn blunders hebben me gemaakt tot wie ik ben en met vallen en opstaan heb ik eruit geleerd. Ik ben er best trots op dat ik me heb opgewerkt van verkoopster bij de bakker tot supervisor van een team op een klantendienst, maar ik beschouw die eerste job zeker niet als minderwaardig en deed het ook graag. Ik had dit nooit durven dromen, want mijn hogere studies heb ik nooit afgemaakt. Ik ben er ook best trots op dat ik mijn mannetje kan staan in het leven én dat ik in de loop der jaren dertig kilo overgewicht ben kwijtgeraakt.

Wat zou je in je leven willen veranderen?

Als er één ding is dat ik graag anders zou zien, is het de band met mijn vader. Ik zou zo graag weten wat er in die man omgaat en waarom hij mij niet graag heeft. Wat heb ik hem misdaan? Ik zou zo graag een open en eerlijk gesprek met hem hebben om zo eindelijk te weten tekomen wie mijn vader nu eigenlijk is ...

Welke tip wil je delen met andere vrouwen?

Carpe Diem! Geniet van elke dag alsof het de laatste is, want voor je het weet, is het voorbij. Wees tevreden met wie je bent, wat je hebt en respecteer anderen ook om wie ze zijn. Maar geniet vooral van het leven ! En wanneer het allemaal eens wat minder goed gaat, huil dan eens goed uit en wees niet te trots om hulp te aanvaarden. Na regen komt altijd zonneschijn!

8 Reacties

dinoo
dinoo
19 juni 2009 om 07:15
schrijf je vader gewoon een lange brief! ?
Evy
Evy
17 juni 2009 om 17:43
Ga praten met hem!
Sonja5006
Sonja5006
10 juni 2009 om 19:45
Doen meisken .Praten helpt . Zet de eerste stap .En draait het op een sisser uit , dan kan je toch altijd zeggen IK HEB HET GEBROBEERD.
ellen
ellen
9 juni 2009 om 19:24
Je kan zelf de eerste stap zetten, ergens afspreken waar je geen last hebt van anderen, gsm uit. en Praten EN luisteren! Je kan misschien verkeerd denken... succes
Sabberd
Sabberd
8 juni 2009 om 21:05
Hopelijk komt het snel in orde met je vader
Olby
Olby
8 juni 2009 om 18:29
tof dat je eraan denkt om met hem te praten, wijst erop dat je open staat voor een nieuwe wereld
Nora8888 ( )
Nora8888 ( )
8 juni 2009 om 15:25
Ik voel met je mee. Ikzelf heb anderhalf jaar niet met mijn vader gepraat, door iets heel erg stom (en het toedoen van andere mensen jammer genoeg), en omdat we allebei heel erg koppig waren. Maar nu is alles terug goed gekomen, en ik ben heel blij dat ik 2 jaar geleden die stap heb gezet. Ik hoop het allerbeste voor jou ook!
mexx
mexx
8 juni 2009 om 10:48
En waarover?

Log je in om te reageren! Nog geen lid? Klik hier!

Lees ook!

Nomineer deze vrouw voor een Kudos

   
Log in en nomineer

Gerelateerde artikelen